Connect with us

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 36η Διεθνή Τουριστική Εκθεση Philoxenia

Published

on

philothes-εικόνα_Viber_2021-11-15_13-58-24-708

Επιτυχημένη κρίνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 36η Τουριστική Έκθεση “Philoxenia”, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση, αφιερωμένη στην Πελοπόννησο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτο 13 Νοεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έγινε από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου μια γενική παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως τουριστικός προορισμός.

Στην εν λόγω εκδήλωση -την οποία παρακολούθησαν δημοσιογράφοι μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού- προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και παρουσιάστηκε η διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είχε μεγάλη αποδοχή. Κατά την παρουσίαση, από πλευράς Περιφέρειας, υπερτονίστηκε το μη πολυσύχναστο του προορισμού, η ευχερής πρόσβαση και η ιδέα ότι η Πελοπόννησος είναι ένας διαφορετικός ελληνικός τουριστικός προορισμός από τα συνηθισμένα.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Είναι γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί μεταξύ της Περιφέρειάς μας και της Μακεδονίας, ενώ οι απ’ ευθείας πτήσεις μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” ευνοούν την επισκεψιμότητα προς την Πελοπόννησο, τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα από τις be to be συναντήσεις που έγιναν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με Ελληνες και ξένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα, το κυριότερο των οποίων είναι ότι η αναδιαμόρφωση στην αγορά του Τουρισμού στην μετα-covid εποχή, ευνοεί την Περιφέρειά μας, η οποία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της αειφορίας, προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, αυθεντικότητα, πολιτισμό, περιπέτεια και -με λίγα λόγια- όλα όσα αναζητούν τα τουριστικά γραφεία και επιτάσσουν οι νέες τάσεις στον τουρισμό τα συναντά κανείς στην Πελοπόννησο και ο προορισμός μας πληροί τις προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”.

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της έκθεσης, υπήρξαν επαφές με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου και του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, την πρόεδρο του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου, τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο, τους αντιδημάρχους Θεσσαλονίκης επιχειρησιακού σχεδιασμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργο Αβαρλή και Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Ενωσης Ξενοδοχείων και Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Για τρεις μήνες θα ισχύουν τα πιστοποιητικά νόσησης

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η οποία συμφώνησε πως όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα έχουν λήξη έως 31 Ιανουαρίου του 2022 ενώ, όσα έχουν εκδοθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έχουν τρίμηνη διάρκεια.

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews για τρίμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης.
 Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα οποία όμως θα προηγηθεί πρόταση της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδεχτούν.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμών δύο ταχυτήτων:
-Στους άνω των 60 η ισχύς του πιστοποιητικού θα είναι για επτά μήνες
-Για όλους τους υπόλοιπους η ισχύς θα είναι εννέα μήνες

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Θετική εξέλιξη για τα πορτοκάλια στην Αργολίδα – Παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

Published

on

By

IMG_20211208_220724

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027.
Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

“Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών – και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Έρχεται πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Published

on

By

kataigida-arthro

Για «πολύ σοβαρή» επιδείνωση του καιρού με σφοδρούς ανέμους και «δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία που επικαλείται, τα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου ενώ αναμένεται να επηρεάσουν «τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά αλλά και με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!» έγραψε ο κ. Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.