ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην εκπομπή «Βήμα Αυτοδιοίκησης»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Βήμα Αυτοδιοίκησης» και στη δημοσιογράφο Νατάσα Πατρινού στο Ionian Tv έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης.

Η αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ανεξάρτητη

«Τα κόμματα, σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν και να υποδεικνύουν στην ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση είτε του πρώτου βαθμού είτε του δεύτερου βαθμού τα δικά τους στελέχη, δηλαδή τους δικούς τους υπαλλήλους», είπε χαρακτηριστικά.
Η Νέα Πελοπόννησος κοιτάει μπροστά και έχει προτάσεις
«Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι αν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά, να δημιουργήσουμε καινούργιες προοπτικές για την Περιφέρειά μας και πάνω από όλα αν έχουμε τη δυνατότητα διεκδικητικής στάσης απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση προκειμένου τα οφέλη να είναι σημαντικά και δεδομένα».

Γιατί να προτιμήσει κάποιος τη Νέα Πελοπόννησο

«Πιστεύουμε στη δημοκρατική λειτουργία και στη θεσμική υπεράσπιση, των ανεξάρτητων θεσμών που βρίσκονται κοντά στην κοινωνία, είναι οι αμεσότεροι θεσμοί. Γνωρίζουμε τα προβλήματα των πολιτών, ζούμε μαζί με τους, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες τους. Θέλουμε ενεργούς πολίτες. Οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια μαζί μας. Έχουν να εκτιμήσουν ένα έργο που αφήσαμε πίσω μας.

Ο πολιτικός πρέπει να είναι ελευθερόφρονας
Ο Πέτρος Τατούλης υποστήριξε ότι «ο πολιτικός δεν είναι ένα εσώκλειστο προϊόν. Μιλάει πάντοτε με τον πολίτη, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολιτικού να διατυπώνει τη γνώμη του, ανεξάρτητα αν συμφωνεί το κόμμα του. Οι πολιτικοί πρέπει να είναι ελεύθεροι άνθρωποι, ελευθερόφρονες άνθρωποι, να μην κρύβουν τον ρόλο τους πίσω από μία ιδιοτέλεια. Θέλει αρετή, τόλμη και βαθιά ρίσκα η πολιτική ζωή του τόπου. Διαφορετικά θα παραμένουμε σε μία ελλοχεύουσα στασιμότητα, η οποία δημιουργεί προβλήματα και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή της χώρας».

Ο κ. Πτωχός δεν κατεβαίνει μόνος του στις εκλογές, τον κατέβασαν

«Ο κ. Πτωχός είναι πλέον ένα υπαρκτό πρόσωπο στη διεκδίκηση της περιφερειακής αρχής του ρόλου του Περιφερειάρχη. Εγώ θα περίμενα από τον ίδιο, ο ίδιος να πάρει την πρωτοβουλία και να θέσει υποψηφιότητα. Ο κος Σαμαράς είναι το πρόβλημα στην Πελοπόννησο, δεν είναι ο κος Πτωχός το πρόβλημα. Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει συμφωνήσει με τον κο Μητσοτάκη για να ελέγξει -το έκανε και προεκλογικά συνεχίζει να το κάνει και τώρα- την Πελοπόννησο. Φανταστείτε ότι ο κος Σαμαράς έχει μια απαίτηση εξωφρενική, αντιδημοκρατική, απαράδεκτα αντιπολιτική. Θεωρεί ότι η Πελοπόννησος και οι άνθρωποί της είναι κτήμα του, είναι δική του ιδιοκτησία. Και το μόνο που τον ενδιέφερε εδώ και μήνες ήταν πώς θα δημιουργήσει ένα κλίμα αποσταθεροποίησης της υφιστάμενης κατάστασης προκειμένου να προωθήσει έναν δικό του άνθρωπο, προκειμένου να κάνει τις δουλειές του καλά. Αυτό είναι εξωφρενικό, δεν μπορεί να ακούγεται στον 21ο αιώνα μία τέτοια διατύπωση, επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Ο κ. Πτωχός δεν πήγε να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα».

Πολιτική εμπειρία είναι η καθημερινή επαφή με τον πολίτη

«Οι παρατρεχάμενοι στο Μαξίμου δεν έχουν καμία πολιτική εμπειρία, παρά έχουν υπαλληλική ιδιότητα προς όφελος του προϊσταμένου τους. Η πολιτική εμπειρία είναι μέσα στην κοινωνία. Είναι με δημόσιο λόγο, με την έγκριση των πολιτών. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος λέει ότι είχε πολιτική εμπειρία, επειδή συζητούσε στο Μαξίμου με τους τεχνοκράτες το θέμα των μνημονίων. Και επειδή το αποτέλεσμα ήταν εις βάρος της χώρας μας, πρέπει να γίνει και καταμερισμός των ευθυνών, αν συμμετείχε σε αυτές τις επιτροπές. Θα ήταν ωφέλιμο ο κ. Πτωχός να πάρει την πρωτοβουλία από μόνος του και να κατέβει στο γήπεδο των εκλογών, να ζητήσει από τους πολίτες την υποστήριξή τους, στη βάση ενός προγράμματος. Σχολιάζει για μία Περιφέρεια πρότυπο, για μία πράσινη Πελοπόννησο. Ανατρέξτε λίγο στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις του 2010, μιλούσαμε για μία Περιφέρεια πρότυπο, πιλοτική περιφέρεια, πράσινη περιφέρεια, περιφέρεια πρότυπο. Το ευρωπαϊκή έχει κοπεί τελείως και έχουμε πάει σε παγκόσμια Περιφέρεια».

Να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της υγείας στην αιρετή Περιφέρεια
Το κεντρικό υπουργείο πρέπει να έχει την ευθύνη των στρατηγικών πολιτικών και οι περιφερειακές αρχές να έχουν την ευθύνη της υλοποίησης, της λειτουργίας, του μάνατζμεντ. Η Περιφέρεια μιλάει άμεσα με τους πολίτες και βρίσκεται πολύ κοντά στην καθημερινότητα των προβλημάτων. Το υπουργείο είναι άυλη ιστορία και δεν προσωποποιείται η ευθύνη, αλλά μεταφέρεται από δομή σε δομή. Εμείς είμαστε σε θέση να αναλάβουμε την ευθύνη για ένα πιλοτικό πρόγραμμα τριετίας.

Έχουμε το βλέμμα στο μέλλον
Εμείς καταθέτουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο δίνει διεξοδικές απαντήσεις σε όλα τα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος. Δεν είναι ώρα να κάνουμε πειραματισμούς, αλλά να ανοίξουμε τα μάτια μας πολύ μπροστά και να δούμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι αν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά, να δημιουργήσουμε καινούργιες προοπτικές για την Περιφέρειά μας και πάνω από όλα αν έχουμε τη δυνατότητα διεκδικητικής στάσης απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση προκειμένου τα οφέλη να είναι σημαντικά και δεδομένα.

Το θέμα σήμερα είναι η εμπιστοσύνη του πολίτη, ώστε να έχουν οι πολιτικές επιλογές σύμμαχο την ίδια την κοινωνία.
Η 8η Οκτωβρίου είναι η ώρα της κοινωνίας
«Η 8η Οκτωβρίου είναι η ώρα της κοινωνίας να αποφασίσει για το δικό της μέλλον, για τη δική της σταθερότητα, τη δική της ασφάλεια, αλλά κυρίως να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για μία καλύτερη ποιότητα ζωής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

25χρονος στο Άργος συνελήφθη με μικροποσότητα κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

“Nafplio Basket Toyrnament” με χρηματικά έπαθλα και δώρα στις νικήτριες ομάδες

AGGELOS DRITSAS

Αυτός είναι ο 78χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την εγγονή του

AGGELOS DRITSAS

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Το πανηγύρισε με σαμπάνιες ο Παναργειακός! (+video)

AGGELOS DRITSAS

22χρονος κυκλοφορούσε το βράδυ με μαχαίρι στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός Παρέμβασή μου στη Βουλή για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ερμιονίδα

Tv

Με μεγάλη συμμετοχή το αποκριάτικο πάρτι της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου: Ανοιχτά τα καταστήματα στην Επέτειο της απελευθέρωσης 30/11

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου Επιδαύρου : Ήρθε η άνοιξη, ήρθαν και οι κάμπιες από τα πεύκα…

AGGELOS DRITSAS

24h Swim For Good: Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης στο Άργος για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου ευχαριστεί την Περ. Πελοποννήσου για την επίσκεψη στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

AGGELOS DRITSAS