ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΤΕΚΑΛ προσωρινή ανάδοχος για έργο μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα

Προσωρινή ανάδοχος για έργο προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων ευρώ στην Ερμιονίδα αναδείχθηκε η ΤΕΚΑΛ, υποβάλλοντας τη χαμηλότερη προσφορά από τους τέσσερις οικονομικούς φορείς που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία. 

Ειδικότερα, στον διαγωνισμό για την υλοποίηση έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα Ανάβαλου στον δήμο Ερμιονίδας της Αργολίδας συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι, με την ΤΕΚΑΛ να μειοδοτεί, προσφέροντας έκπτωση 15%, έναντι έκπτωσης 8% της Λατομεία Τυρνάβου, έκπτωσης 3% της Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ Ιντερκάτ και έκπτωσης 2% της ΕΚΤΕΡ. 

Σημειωτέον, το ότι και οι τέσσερις υποψήφιες εταιρείες κρίθηκαν αποδεκτές από την επιτροπή του διαγωνισμού, μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία εκείνες είχαν καταθέσει.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ο σχεδιασμός των έργων μεταφοράς και διανομής νερού από τη διώρυγα του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου στην περιοχή της Ερµιονίδας για την κάλυψη τοπικών αρδευτικών αναγκών σε συνολική έκταση 22.000 στρεμμάτων περίπου. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Ερμιονίδα, μία περιοχή η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας και εκφράζονται ανησυχίες ότι απειλείται με ερημοποίηση, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της έλλειψης αρδευτικού νερού, που επηρεάζει ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικότερα, τα αναγκαία έργα για τη μεταφορά και διανομή νερού στην περιοχή της Ερµιονίδας από την κεντρική Διώρυγα Αναβάλου περιλαμβάνουν:

– Τα έργα κεφαλής (υδροληψία και Κεντρικό Αντλιοστάσιο Α1) επί της Διώρυγας Αναβάλου δυναμικότητας 2.500 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

– Τα έργα μεταφοράς που αποτελούνται από τους αγωγούς μεταφοράς, τις αναρρυθμιστικές δεξαμενές Δ1, Δ2 και Δ3, καθώς και το ενδιάμεσο αντλιοστάσιο Α2.

– Τη λιμνοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα, χωρητικότητας 9.000 κυβικών μέτρων όπου προβλέπεται το πέρας του έργου.

Γενικά, η χάραξη του αγωγού μπορεί να διακριθεί σε τέσσερα τμήματα που αφορούν:

– Το τμήμα από το κεντρικό Αντλιοστάσιο επί της Διώρυγας Αναβάλου έως το ακρωτήριο Ιρίων το οποίο είναι εύκολα προσπελάσιμο από υφιστάμενους δρόμους.

– Το τμήμα του ακρωτηρίου Ιρίων για τη διάβαση του οποίου απαιτείται η διάνοιξη νέου εργοταξιακού δρόμου.

– Το τμήμα από το ακρωτήριο Ιρίων έως το ακρωτήριο Βουρλιά και τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, το οποίο είναι προσβάσιµο από υφιστάμενο δρόμο και δύσκολα προσπελάσιμο από τη θάλασσα.

– Το τμήμα από τον οικισμό Άγιος Ιωάννης έως τη δεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα που είναι εύκολα προσβάσιµο από υφιστάμενους δρόμους στο μεγαλύτερο τμήμα του.

Σημειώνεται, ότι, εφόσον κατακυρωθεί και επίσημα στην ΤΕΚΑΛ το έργο, η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα είναι 24 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πληρωμές με POS στα ταξί: Τέρμα οι δικαιολογίες – Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους παραβάτες

AGGELOS DRITSAS

Ο Τάσος Χρόνης και η ”Δύναμη Προοπτικής” σήμερα στη Δήμαινα

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήρια Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου για την απώλεια του δικηγόρου Γαλιώτου Αριστείδη

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Τα 13 θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

AGGELOS DRITSAS

Η Apple δεν θα μπορεί να επισκευάζει τα Apple Watches λόγω της απαγόρευσης

AGGELOS DRITSAS

Επικίνδυνα τα τηγανητά, αλλά τελικά πόσο υγιεινό είναι το ψήσιμο στα Air Fryer;

AGGELOS DRITSAS

Από το Άργος στην Καστοριά!

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

AGGELOS DRITSAS

Αύξηση αφορολόγητου ορίου με την είσοδο του 2024 – Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι

AGGELOS DRITSAS

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Άργους Μυκηνών στον τέως Δήμαρχο: Τον αφήνουμε στην μοναξιά του…

AGGELOS DRITSAS

Η υποδοχή του νέου έτους στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Παρεμβάσεις πρόληψης στην Αργολίδα-Καθαρισμός ποταμών για αντιπλημμυρική προστασία

AGGELOS DRITSAS