– www.Dritsas.gr
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΤΕΚΑΛ προσωρινή ανάδοχος για έργο μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα

Προσωρινή ανάδοχος για έργο προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων ευρώ στην Ερμιονίδα αναδείχθηκε η ΤΕΚΑΛ, υποβάλλοντας τη χαμηλότερη προσφορά από τους τέσσερις οικονομικούς φορείς που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία. 

Ειδικότερα, στον διαγωνισμό για την υλοποίηση έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα Ανάβαλου στον δήμο Ερμιονίδας της Αργολίδας συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι, με την ΤΕΚΑΛ να μειοδοτεί, προσφέροντας έκπτωση 15%, έναντι έκπτωσης 8% της Λατομεία Τυρνάβου, έκπτωσης 3% της Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ Ιντερκάτ και έκπτωσης 2% της ΕΚΤΕΡ. 

Σημειωτέον, το ότι και οι τέσσερις υποψήφιες εταιρείες κρίθηκαν αποδεκτές από την επιτροπή του διαγωνισμού, μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία εκείνες είχαν καταθέσει.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ο σχεδιασμός των έργων μεταφοράς και διανομής νερού από τη διώρυγα του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου στην περιοχή της Ερµιονίδας για την κάλυψη τοπικών αρδευτικών αναγκών σε συνολική έκταση 22.000 στρεμμάτων περίπου. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Ερμιονίδα, μία περιοχή η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας και εκφράζονται ανησυχίες ότι απειλείται με ερημοποίηση, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της έλλειψης αρδευτικού νερού, που επηρεάζει ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικότερα, τα αναγκαία έργα για τη μεταφορά και διανομή νερού στην περιοχή της Ερµιονίδας από την κεντρική Διώρυγα Αναβάλου περιλαμβάνουν:

– Τα έργα κεφαλής (υδροληψία και Κεντρικό Αντλιοστάσιο Α1) επί της Διώρυγας Αναβάλου δυναμικότητας 2.500 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

– Τα έργα μεταφοράς που αποτελούνται από τους αγωγούς μεταφοράς, τις αναρρυθμιστικές δεξαμενές Δ1, Δ2 και Δ3, καθώς και το ενδιάμεσο αντλιοστάσιο Α2.

– Τη λιμνοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα, χωρητικότητας 9.000 κυβικών μέτρων όπου προβλέπεται το πέρας του έργου.

Γενικά, η χάραξη του αγωγού μπορεί να διακριθεί σε τέσσερα τμήματα που αφορούν:

– Το τμήμα από το κεντρικό Αντλιοστάσιο επί της Διώρυγας Αναβάλου έως το ακρωτήριο Ιρίων το οποίο είναι εύκολα προσπελάσιμο από υφιστάμενους δρόμους.

– Το τμήμα του ακρωτηρίου Ιρίων για τη διάβαση του οποίου απαιτείται η διάνοιξη νέου εργοταξιακού δρόμου.

– Το τμήμα από το ακρωτήριο Ιρίων έως το ακρωτήριο Βουρλιά και τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, το οποίο είναι προσβάσιµο από υφιστάμενο δρόμο και δύσκολα προσπελάσιμο από τη θάλασσα.

– Το τμήμα από τον οικισμό Άγιος Ιωάννης έως τη δεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα που είναι εύκολα προσβάσιµο από υφιστάμενους δρόμους στο μεγαλύτερο τμήμα του.

Σημειώνεται, ότι, εφόσον κατακυρωθεί και επίσημα στην ΤΕΚΑΛ το έργο, η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα είναι 24 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού με τον πρόεδρο της ΕΟΚ

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΩΡΓΟΣ . ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ  : Hydra’s Trail στη γειτονική μας Υδρα

AGGELOS DRITSAS

Εταιρία συσκευασίας νωπών αγροτικών προϊόντων στο Ανυφί Αργολίδας ζητά χειριστή κλαρκ

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου: Ανοιχτά τα καταστήματα στην Επέτειο της απελευθέρωσης 30/11

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Κωτσονάρο και διαχειριστικό έλεγχο ανήγγειλε ο Μαλτέζος

AGGELOS DRITSAS

Η μαθητική κοινότητα τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καποδίστρια

AGGELOS DRITSAS

Άφιξη του Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου ALVEI στην Κοιλάδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο 6ος Δρόμος Κάστρου Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Για την επιτυχή λειτουργία του κατηχητικού σχολείου Ι.Ν.Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνεσι,

AGGELOS DRITSAS

Που μπορείτε να κάνετε rapid test στην Αργολίδα από 18 έως 22/12

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο Λύκειο Άργους παρακολούθησε το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξ. Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα»

AGGELOS DRITSAS