ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΤΕΚΑΛ προσωρινή ανάδοχος για έργο μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα

Προσωρινή ανάδοχος για έργο προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων ευρώ στην Ερμιονίδα αναδείχθηκε η ΤΕΚΑΛ, υποβάλλοντας τη χαμηλότερη προσφορά από τους τέσσερις οικονομικούς φορείς που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία. 

Ειδικότερα, στον διαγωνισμό για την υλοποίηση έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα Ανάβαλου στον δήμο Ερμιονίδας της Αργολίδας συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι, με την ΤΕΚΑΛ να μειοδοτεί, προσφέροντας έκπτωση 15%, έναντι έκπτωσης 8% της Λατομεία Τυρνάβου, έκπτωσης 3% της Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ Ιντερκάτ και έκπτωσης 2% της ΕΚΤΕΡ. 

Σημειωτέον, το ότι και οι τέσσερις υποψήφιες εταιρείες κρίθηκαν αποδεκτές από την επιτροπή του διαγωνισμού, μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία εκείνες είχαν καταθέσει.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ο σχεδιασμός των έργων μεταφοράς και διανομής νερού από τη διώρυγα του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου στην περιοχή της Ερµιονίδας για την κάλυψη τοπικών αρδευτικών αναγκών σε συνολική έκταση 22.000 στρεμμάτων περίπου. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Ερμιονίδα, μία περιοχή η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας και εκφράζονται ανησυχίες ότι απειλείται με ερημοποίηση, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της έλλειψης αρδευτικού νερού, που επηρεάζει ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικότερα, τα αναγκαία έργα για τη μεταφορά και διανομή νερού στην περιοχή της Ερµιονίδας από την κεντρική Διώρυγα Αναβάλου περιλαμβάνουν:

– Τα έργα κεφαλής (υδροληψία και Κεντρικό Αντλιοστάσιο Α1) επί της Διώρυγας Αναβάλου δυναμικότητας 2.500 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

– Τα έργα μεταφοράς που αποτελούνται από τους αγωγούς μεταφοράς, τις αναρρυθμιστικές δεξαμενές Δ1, Δ2 και Δ3, καθώς και το ενδιάμεσο αντλιοστάσιο Α2.

– Τη λιμνοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα, χωρητικότητας 9.000 κυβικών μέτρων όπου προβλέπεται το πέρας του έργου.

Γενικά, η χάραξη του αγωγού μπορεί να διακριθεί σε τέσσερα τμήματα που αφορούν:

– Το τμήμα από το κεντρικό Αντλιοστάσιο επί της Διώρυγας Αναβάλου έως το ακρωτήριο Ιρίων το οποίο είναι εύκολα προσπελάσιμο από υφιστάμενους δρόμους.

– Το τμήμα του ακρωτηρίου Ιρίων για τη διάβαση του οποίου απαιτείται η διάνοιξη νέου εργοταξιακού δρόμου.

– Το τμήμα από το ακρωτήριο Ιρίων έως το ακρωτήριο Βουρλιά και τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, το οποίο είναι προσβάσιµο από υφιστάμενο δρόμο και δύσκολα προσπελάσιμο από τη θάλασσα.

– Το τμήμα από τον οικισμό Άγιος Ιωάννης έως τη δεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα που είναι εύκολα προσβάσιµο από υφιστάμενους δρόμους στο μεγαλύτερο τμήμα του.

Σημειώνεται, ότι, εφόσον κατακυρωθεί και επίσημα στην ΤΕΚΑΛ το έργο, η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα είναι 24 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ναύπλιο την Κυριακή 10/12

diktio

Σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή έξω από το κολυμβητήριο Ναυπλίου

diktio

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου

admin

Ακόμα ένα πετυχημένο μίνι Τουρνουά της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου

diktio

Έρχεται το ΑrnaSFestival στο Λυγουριό

diktio

Καιρός – Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ερχονται καταιγίδες την Κυριακή

admin

Βραβείο στο Λύκειο Αγίας Τριάδας για την ταινία «2054 Μάιος»

diktio

Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού: Να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ

diktio

1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου: «Να κάνουμε την Ψυχική Υγεία Παγκόσμια Προτεραιότητα για Όλους»

diktio

Παρακράτηση πιστώσεων υπέρ του ΦοΔΣΑ για τους Δήμους Άργους Μυκηνών, Επιδαύρου και Ναυπλιέων

diktio

Ο Τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων

diktio

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων

diktio