ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple δεν θα μπορεί να επισκευάζει τα Apple Watches λόγω της απαγόρευσης

Επηρεάζονται όλα τα μοντέλα με αισθητήρα οξυγόνου αίματος, ξεκινώντας από το Apple Watch Series 6.

Φαίνεται ότι η πρόσφατη απαγόρευση του Apple Watch θα επηρεάσει και τις επισκευές των συσκευών.

Χθες, η Apple αφαίρεσε τα Apple Watch Series 9 και Ultra 2 από το ηλεκτρονικό της κατάστημα στις ΗΠΑ σε συμμόρφωση με την απαγόρευση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου (ITC) και στις 24 Δεκεμβρίου τα ρολόγια θα εξαφανιστούν και από τα φυσικά καταστήματά της. Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, η Apple δεν θα μπορεί επίσης να επισκευάζει μοντέλα ρολογιών εκτός εγγύησης, αναφέρει το Bloomberg.

Η απαγόρευση απορρέει από μια διαμάχη μεταξύ της Apple και της Masimo. Η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τους αισθητήρες οξυγόνου του αίματος και ισχυρίζεται ότι η Apple απέσπασε υπαλλήλους της Masimo για να δημιουργήσει τους αισθητήρες οξυγόνου του αίματος για το Apple Watch, οι οποίοι φέρονται να παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Masimo.

Η ITC αποφάνθηκε υπέρ της Masimo στην υπόθεση, με αποτέλεσμα την απαγόρευση των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ομάδες εξυπηρέτησης πελατών της Apple φέρεται να ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν πλέον να αντικαταστήσουν τα μοντέλα Apple Watch εκτός εγγύησης και ξεκινούν από το Apple Watch Series 6, το πρώτο Apple Watch που περιλάμβανε αισθητήρα οξυγόνου αίματος. Ενώ μπορούν να επιλύσουν προβλήματα λογισμικού με τη συσκευή, πράγματα όπως οι σπασμένες οθόνες δεν μπορούν πλέον να διορθωθούν από την Apple. Οι υπάλληλοι έχουν λάβει εντολή να λένε στους πελάτες ότι θα επικοινωνήσουν μαζί τους όταν η Apple θα έχει ξανά τη δυνατότητα να κάνει αντικαταστάσεις υλικού.

Πριν από την απαγόρευση, η Apple συνήθως αντικαθιστούσε τα σπασμένα μοντέλα Apple Watch αντί να επιδιορθώνει προβλήματα υλικού. Η Apple δεν θα μπορεί επίσης να ανταλλάξει ένα Apple Watch που αγοράστηκε πριν από την απαγόρευση με άλλο μέγεθος ή χρώμα- ωστόσο, τα ρολόγια μπορούν ακόμα να επιστραφούν για επιστροφή χρημάτων. Η Apple θα αντικαταστήσει επίσης τα ελαττωματικά αξεσουάρ, όπως τα λουράκια ρολογιών.

Οι πελάτες που θα αγοράσουν ένα Apple Watch πριν από τις 25 Δεκεμβρίου, όταν θα τεθεί επίσημα σε ισχύ η απαγόρευση, θα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό εγγύηση και εξαιρούνται από τον περιορισμό αντικατάστασης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αγοράσουν το AppleCare για να παρατείνουν την περίοδο εγγύησης περισσότερο από το παραδοσιακό έτος.

Η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για να μπορέσει ενδεχομένως να παρακάμψει το ζήτημα. Και ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει προθεσμία μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου για να ασκήσει βέτο στην απόφαση της ITC, αν και ο Λευκός Οίκος δεν έχει δηλώσει προς τα πού κλίνει σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Π.Ε. Αργολίδας: Εκδηλώσεις για το Νέο Έτος 2024 στο Ναύπλιο

diktio

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ.

admin

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος θεραπείας κατ΄ οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας

Τάσος Λάμπρου: Σήμερα στο Κρανίδι η κεντρική ομιλία της ΕΝΔΗΕΡ

diktio

Αρχιερατικός Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

diktio

Αργολίδα: Σεμινάριο με Ποντιακούς χορούς από τον Σύλλογο Άνθεμα

diktio

ΣΠΕΤΣΕΣ : Εορτή των Θεοφανείων.

admin

Πέτρος Τατούλης: Ο τόπος μας χρειάζεται λύσεις

diktio

Η απάντηση του Τάσου Χρόνη στον Γιάννη Σαρρή: “Πλυντήριο τραμπουκισμών και πολιτικού βόθρου…”

diktio

Δημήτρης Κρίγγος: Ανοίξαμε την Αιγαίου Πελάγους!!! – Άλλη μια παλιά πληγή που έρχεται από το μακρινό 1978

diktio

Οι Δαναοί Άργους χρειάζονται την στήριξη των φιλάθλων απέναντι στον Προμηθέα

admin

Θεοφάνεια στα Τρίκαλα: «Πλακώθηκαν» για τον Τίμιο Σταυρό – «Θα σκοτωθούν τώρα…» (video)

admin