ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Microsoft υπόσχεται να προστατεύσει τους χρήστες του Copilot AI από αγωγές για πνευματικά δικαιώματα

Η Microsoft αναλαμβάνει τη δέσμευση αυτή, καθώς καλλιτέχνες και συγγραφείς υποβάλλουν αγωγές για να σταματήσουν τα προγράμματα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης να λογοκλέβουν το έργο τους χωρίς να πληρώνουν.

Η Microsoft έχει παρατηρήσει ότι ορισμένοι πελάτες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη Copilot, δεδομένου ότι το πρόγραμμα μπορεί να λογοκλέψει κατά λάθος έργο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Ως αποτέλεσμα, η Microsoft δεσμεύεται να προστατεύσει τους πελάτες του Copilot από αγωγές σε περίπτωση που κάποιος κάνει μήνυση. Την Πέμπτη, ο γίγαντας του λογισμικού ανακοίνωσε τη “Δέσμευση για τα πνευματικά δικαιώματα του Copilot” για να καθησυχάσει τους πελάτες όταν δημοσιεύουν περιεχόμενο που δημιουργείται από το πρόγραμμα που λειτουργεί με ChatGPT.

“Και αν σας αμφισβητήσουν για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, θα αναλάβουμε την ευθύνη για τους πιθανούς νομικούς κινδύνους”, δήλωσε η Microsoft.

Η εταιρεία δεσμεύεται να υπερασπιστεί τους πελάτες στα δικαστήρια και να καταβάλει τυχόν αποζημιώσεις ή διακανονισμούς από τέτοιες αγωγές “εφόσον ο πελάτης χρησιμοποιούσε τις προστατευτικές μπάρες και τα φίλτρα περιεχομένου που έχουμε ενσωματώσει στα προϊόντα μας”, δήλωσε η Microsoft.

Η άλλη παγίδα είναι ότι η δέσμευση ισχύει μόνο για τους πελάτες που πληρώνουν τις εμπορικές υπηρεσίες Copilot της Microsoft μέσω του Microsoft 365 και του Bing Chat Enterprise. Έτσι, οι δωρεάν χρήστες δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία νομική προστασία.

(Credit: Microsoft)

Τον Μάρτιο, η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά το Copilot, έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά έξυπνος ώστε να γράφει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να δημιουργεί παρουσιάσεις PowerPoint και να συντάσσει ολόκληρες επιχειρηματικές προτάσεις. Στην ανάρτηση της Πέμπτης, η Microsoft επεσήμανε ότι έχει προσθέσει φίλτρα στο Copilot για να “μειώσει την πιθανότητα” να δημιουργήσει κατά λάθος περιεχόμενο που παραβιάζει τα υπάρχοντα πνευματικά δικαιώματα. Αλλά αν ένας πελάτης προσπαθήσει σκόπιμα να δημιουργήσει “παραβατικό υλικό” με το Copilot, η Microsoft έχει το δικαίωμα να αποφύγει τη νομική ευθύνη.

Το Redmond αναλαμβάνει τη δέσμευση αυτή, όταν ένας αυξανόμενος αριθμός καλλιτεχνών και συγγραφέων μηνύει εταιρείες για την εκπαίδευση των προγραμμάτων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης τους, όπως το ChatGPT, σε έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Οι αγωγές ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες το έκαναν χωρίς συγκατάθεση ή προσφορά αποζημίωσης.

Η νομιμότητα της εκπαίδευσης μιας τεχνητής νοημοσύνης σε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα παραμένει ασαφής. Φαίνεται όμως ότι η Microsoft ελπίζει να επιτύχει ένα αποτέλεσμα που θα είναι αμοιβαία επωφελές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. “Πιστεύουμε ότι ο κόσμος χρειάζεται την Τεχνητή Νοημοσύνη για να προωθήσει τη διάδοση της γνώσης και να βοηθήσει στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων”, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. “Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας για τους δημιουργούς να διατηρούν τον έλεγχο των δικαιωμάτων τους βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και να κερδίζουν ένα υγιές κέρδος από τις δημιουργίες τους”.

Ο τρόπος με τον οποίο θα το επιτύχει αυτό έμεινε αδιευκρίνιστος. Αλλά στόχος της Microsoft είναι να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων. “Η Microsoft είναι αισιόδοξη για τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά, όπως και με κάθε ισχυρή τεχνολογία, είμαστε ξεκάθαροι για τις προκλήσεις και τους κινδύνους που συνδέονται με αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δημιουργικών έργων”, πρόσθεσε η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο γιος του Κώστα Καραμανλή ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι

AGGELOS DRITSAS

Πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων στο πρόγραμμα του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Η Επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Αυτοεκτίμηση των Εφήβων

AGGELOS DRITSAS

(video) – Απίστευτο σκηνικό σε μπουζούκια : Έσπαγαν τα πιάτα με σκαπτικό μηχάνημα

AGGELOS DRITSAS

Οικισμός Ανδριτσας Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Αγιασμός στο Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου από τον Μητροπολίτη Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Αύξηση στην θετικότητα των rapid tests – Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Υπερπροσπάθεια 6,5 ωρών για τον Ναυπλιώτη Ironman Σταύρο Σμυρλή

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΑΛ Άργους: Στο Βουκουρέστι 14 μαθητές του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας

AGGELOS DRITSAS

Άργος- 1η γιορτή γκόγκας | Με αρκετό κόσμο και πολύ κέφι

AGGELOS DRITSAS

Ερμιόνη: Διήμερο αφιέρωμα στην ζωγράφο Κατερίνα Παπαμιχαήλ- Ρήγα

AGGELOS DRITSAS