ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Microsoft υπόσχεται να προστατεύσει τους χρήστες του Copilot AI από αγωγές για πνευματικά δικαιώματα

Κοινοποίηση

Η Microsoft αναλαμβάνει τη δέσμευση αυτή, καθώς καλλιτέχνες και συγγραφείς υποβάλλουν αγωγές για να σταματήσουν τα προγράμματα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης να λογοκλέβουν το έργο τους χωρίς να πληρώνουν.

Η Microsoft έχει παρατηρήσει ότι ορισμένοι πελάτες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη Copilot, δεδομένου ότι το πρόγραμμα μπορεί να λογοκλέψει κατά λάθος έργο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Ως αποτέλεσμα, η Microsoft δεσμεύεται να προστατεύσει τους πελάτες του Copilot από αγωγές σε περίπτωση που κάποιος κάνει μήνυση. Την Πέμπτη, ο γίγαντας του λογισμικού ανακοίνωσε τη “Δέσμευση για τα πνευματικά δικαιώματα του Copilot” για να καθησυχάσει τους πελάτες όταν δημοσιεύουν περιεχόμενο που δημιουργείται από το πρόγραμμα που λειτουργεί με ChatGPT.

“Και αν σας αμφισβητήσουν για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, θα αναλάβουμε την ευθύνη για τους πιθανούς νομικούς κινδύνους”, δήλωσε η Microsoft.

Η εταιρεία δεσμεύεται να υπερασπιστεί τους πελάτες στα δικαστήρια και να καταβάλει τυχόν αποζημιώσεις ή διακανονισμούς από τέτοιες αγωγές “εφόσον ο πελάτης χρησιμοποιούσε τις προστατευτικές μπάρες και τα φίλτρα περιεχομένου που έχουμε ενσωματώσει στα προϊόντα μας”, δήλωσε η Microsoft.

Η άλλη παγίδα είναι ότι η δέσμευση ισχύει μόνο για τους πελάτες που πληρώνουν τις εμπορικές υπηρεσίες Copilot της Microsoft μέσω του Microsoft 365 και του Bing Chat Enterprise. Έτσι, οι δωρεάν χρήστες δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία νομική προστασία.

(Credit: Microsoft)

Τον Μάρτιο, η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά το Copilot, έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά έξυπνος ώστε να γράφει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να δημιουργεί παρουσιάσεις PowerPoint και να συντάσσει ολόκληρες επιχειρηματικές προτάσεις. Στην ανάρτηση της Πέμπτης, η Microsoft επεσήμανε ότι έχει προσθέσει φίλτρα στο Copilot για να “μειώσει την πιθανότητα” να δημιουργήσει κατά λάθος περιεχόμενο που παραβιάζει τα υπάρχοντα πνευματικά δικαιώματα. Αλλά αν ένας πελάτης προσπαθήσει σκόπιμα να δημιουργήσει “παραβατικό υλικό” με το Copilot, η Microsoft έχει το δικαίωμα να αποφύγει τη νομική ευθύνη.

Το Redmond αναλαμβάνει τη δέσμευση αυτή, όταν ένας αυξανόμενος αριθμός καλλιτεχνών και συγγραφέων μηνύει εταιρείες για την εκπαίδευση των προγραμμάτων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης τους, όπως το ChatGPT, σε έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Οι αγωγές ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες το έκαναν χωρίς συγκατάθεση ή προσφορά αποζημίωσης.

Η νομιμότητα της εκπαίδευσης μιας τεχνητής νοημοσύνης σε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα παραμένει ασαφής. Φαίνεται όμως ότι η Microsoft ελπίζει να επιτύχει ένα αποτέλεσμα που θα είναι αμοιβαία επωφελές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. “Πιστεύουμε ότι ο κόσμος χρειάζεται την Τεχνητή Νοημοσύνη για να προωθήσει τη διάδοση της γνώσης και να βοηθήσει στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων”, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. “Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας για τους δημιουργούς να διατηρούν τον έλεγχο των δικαιωμάτων τους βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και να κερδίζουν ένα υγιές κέρδος από τις δημιουργίες τους”.

Ο τρόπος με τον οποίο θα το επιτύχει αυτό έμεινε αδιευκρίνιστος. Αλλά στόχος της Microsoft είναι να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων. “Η Microsoft είναι αισιόδοξη για τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά, όπως και με κάθε ισχυρή τεχνολογία, είμαστε ξεκάθαροι για τις προκλήσεις και τους κινδύνους που συνδέονται με αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δημιουργικών έργων”, πρόσθεσε η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Κιβέρι έδειξε αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

diktio

Δημοτικές εκλογές: Μέχρι πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει ένας δημοτικός σύμβουλος

diktio

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός – Απολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2022

diktio

Ψήφισμα του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” για τον θάνατο του Γ. Καρατάσου

admin

Αλεξάκου – Γκλιάτη Σταματίνα: Με την Δύναμη της Προσφοράς σε πρώτο πρόσωπο για ένα Δήμο με ανάπτυξη και κοινωνική ευαισθησία

Με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην ΔΕΘ η Περιφέρεια Πελοποννήσου

diktio

Πελοπόννησος: Η πανσέληνος του Αυγούστου

diktio

Aξέχαστη βραδιά με τον Γιάννη Πάριο στο Αρχαίο θέατρο Άργους

diktio

Πέτρος Κωτσοβός: Ένας νέος άνθρωπος και επιστήμονας υποψήφιος στο Άργος με την “Αλλαγή Πορείας”

diktio

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

admin

Μπλε βασιλική ζαργάνα εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους σε παραλία του Ναυπλίου (vid)

Τάσος Χρόνης: Η Δήμαινα είναι ένα καθαρά αγροτικό χωριό με αρκετούς νέους ανθρώπους να έχουν επιλέξει να ζήσουν εδώ μαζί με τις οικογένειές τους!

diktio