ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Ποινή φυλάκισης για βιαιοπραγίες μέσα σε νοσοκομείο προβλέπει σχέδιο νόμου

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει αναδείξει την τελευταία διετία τη «βία κατά της λευκής μπλούζας» με δύο εκστρατείες ενημέρωσης της κοινωνίας και με επανειλημμένες επαφές με τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, καταθέτοντας συνολικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Με ικανοποίηση υποδέχεται ως εκ τούτου, την προσθήκη του άρθρου 25 στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας”. 

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 25 του σχεδίου νόμου, με τίτλο «Διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων – Προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα», αναφέρεται: «Όποιος εισέρχεται σε χώρο υγειονομικής περίθαλψης και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του υγειονομικού προσωπικού, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία του, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή». 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι η ρύθμιση αυτή δυνητικά θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε βιαιοπραγίες, εάν βεβαίως εκπληρωθούν και οι συνθήκες στελέχωσης ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού φύλαξης. 

Ο ΠΙΣ επίσης δεσμεύεται να καταθέσει νέες προτάσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της νομολογίας και τη συνολική αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της άσκησης βίας προς ιατρούς και νοσηλευτές στις δομές Υγείας.

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Πολυδύναμο Κέντρο – Κινητή Μονάδα Ναυπλίου 

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Βούλα Πατουλίδου είναι η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

𝝚𝝢𝝖𝝦𝝣𝝜 𝝥𝝦𝝤𝝘𝝦𝝖𝝡𝝡𝝖𝝩𝝤𝝨 «𝝭𝝜𝝫𝝞𝝖𝝟𝝚𝝨 𝝨𝝪𝝢𝝖𝝠𝝠𝝖𝝘𝝚𝝨 𝝗❜»

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα

AGGELOS DRITSAS

Κοπή πίτας των αποστράτων Αστυνομικών της Α.Δ.Αρκαδιας

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Άντρας έπεσε από σκαλωσιές και βρήκε τραγικό θάνατο – Χαροπαλεύει ένας ακόμα

AGGELOS DRITSAS

 Θρήνος για τους τέσσερις νεκρούς στη σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο – Ήταν μόλις 20-25 ετών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Κρίγγου: «Αυτοδιοίκηση και κρίση. Συνέπειες της κρίσης στις οικονομικές καταστάσεις του δήμου Άργους Μυκηνών»

AGGELOS DRITSAS

Ομιλία του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου στην Άρτα

AGGELOS DRITSAS

ΣΗΜΕΡΑ : Ο Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, 40 ετών, έχασε τη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

 Γιάννης Γεωργόπουλος:Παρευρέθηκα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κρανιδίου και της Χορευτικής Ομάδας .

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια ! Σε ενα κρίσιμο υπουργείο για τον τόπο μας!!!

AGGELOS DRITSAS