ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Ναύπλιο και η Αργολίδα αποχαιρετούν σήμερα έναν άξιο Δήμαρχο και Βουλευτή, έναν άριστο νομικό, έναν έντιμο οικογενειάρχη, έναν καλό πολίτη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, Τον Γιάννη Μελίδη.

Με το ήθος, την ευθύτητα, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά του,κέρδιζε το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον άνθρωπο.

Ήταν άνθρωπος που δεν ξεχώριζε και δεν διέκρινε κανέναν.

Ως νεαρός φοιτητής, 19 χρονών ,το 1994,τον επισκέφθηκα στο γραφείο του στην Αθήνα και τον παρακάλεσα να παρέμβει στο Υπουργείο Πολιτισμού,ώστε να αποκαλυφθούν και να συντηρηθούν οι σπουδαίες βυζαντινές τοιχογραφίες που υπάρχουν στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου στα Λευκάκια. Αν και θα περίμενε κανείς,σε ένα παιδί να μην δώσει την πρέπουσα σημασία και ενδιαφέρον,παραταύτα με πολύ ζήλο και βούληση αμέσως με πήρε και επισκεφθήκαμε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων καθηγητή Νίκο Ζία και του εξέθεσε το πρόβλημα. Δεν σταμάτησε όμως εδώ, αλλά την επόμενη εβδομάδα ,δίνοντάς μου κάρτα εισόδου στην Βουλή, επισκεφθήκαμε τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος βρισκόταν στη Βουλή. Ύστερα από το αίτημα του Γιάννη Μελίδη, έδωσε εντολή και ήρθε στο Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου στα Λευκάκια ειδικό συνεργείο συντηρήσεως των τοιχογραφιών του 17ου αι. Η διάσωση αυτών των σημαντικών τοιχογραφιών, οφείλεται στον εκλιπόντα Γιάννη Μελίδη.

Τον ευγνωμονώ και τον θυμάμαι πάντα. Θα μου μείνει το αποτύπωμα της ευγένειας, του ήθους και της καλοσύνης σου. Του καθαρού λόγου, και της αποτελεσματικής πράξης.

Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να τον Αναπαύσει μετά των Δικαίων.

π. Ελευθέριος Μίχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ποδόσφαιρο Αργολίδας: Όλα τα αποτελέσματα των ομάδων της Α1 και Α2

AGGELOS DRITSAS

Τ.Χρόνης: Η Τραχεια, το Κολιακι και οι μικρότεροι οικισμοί ήταν πάντοτε ένα κύτταρο επιχειρηματικότητας και πρωτογενούς παραγωγής

AGGELOS DRITSAS

Αυτή είναι η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Το μπάσκετ της Αργολίδας είναι πλέον πολύ φτωχότερο.

AGGELOS DRITSAS

40ήμερο μνημόσυνο Χρήστου Καραμπινίδη στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για εκλογή Προεδρείου και Επιτροπής

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Μνημόσυνο υπέρ των 88 αμάχων που σφαγιάσθηκαν στο μαρτυρικό χωριό των Λιμνών

AGGELOS DRITSAS

Στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο o πρώην νομάρχης Λακωνίας

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινούν τα έργα κατασκευής ομβρίων δικτύων σε Νέα Κίο και στο Νότιο τμήμα του Άργους!

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών συναντήθηκε με εκπροσώπους αστυνομικών ομάδων που έχουν εγκατασταθεί στη Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS