ΙΧ: Μεγάλη κομπίνα με στημένα «ατυχήματα»

2 months ago
31 Views

Στήνουν τροχαία «ατυχήματα» για να φτιάξουν τα αυτοκίνητά τους. Η απάτη έχει πάρει διαστάσεις και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών τα δύο στα δέκα ατυχήματα είναι στημένα.

Η κρίση, επισημαίνουν ειδικοί του κλάδου των ασφαλειών αυτοκινήτου, έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση της ασφαλιστικής απάτης. Όπως εξηγούν, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, ιδιαίτερα μάλιστα των τροχαίων ατυχημάτων που δηλώνονται “χωρίς επαφή”.

Όπως επισημαίνουν στο newsauto.gr στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, περίπου δύο στα δέκα «ατυχήματα» είναι “στημένα”. Κάτοχοι αυτοκινήτων των οποίων τα οχήματα έχουν γρατζουνιές και βαθουλώματα, τα οποία ωστόσο είναι ικανά να “φτιάξουν” έναν διόλου ευκαταφρόνητο λογαριασμό, ακόμη και από το συνεργείο της γειτονιάς, στήνουν δήθεν «ατυχήματα», ώστε να επωμιστεί το κόστος της συνολικής αποζημίωσης, η ασφαλιστική εταιρεία.

 Το φαινόμενο γνωρίζει… άνθηση σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και κυρίως και κατά κύριο λόγο εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά, αθίγγανοι και αλλοδαποί. Το λεκανοπέδιο ακολουθούν οι μεγάλες αστικές περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη, αλλά και μικρότερες περιοχές όπως η Αιτωλοκαρνανία.

“Πρωταθλητές” στις ασφαλιστικές απάτες, είναι το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, αλλά και η περιοχή της Βορειοδυτικής Αττικής.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *