ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από απόψε μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24). Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Κυριακή (25-02-24)

α. Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Τη Δευτέρα (26-02-24)

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Κρήτη, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα είναι έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 12 βαθμούς), 10 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 22 βαθμούς), 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 21 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στην Αρκαδία

AGGELOS DRITSAS

Ήρθε η άνοιξη, ήρθαν και οι κάμπιες από τα πεύκα…

AGGELOS DRITSAS

Η Σχολή Γονέων της Μητροπόλεως Αργολίδας προβάλει σε Ναύπλιο και Άργος τη “Φόνισσα”

AGGELOS DRITSAS

Ο Γιάννης Μαντζούνης εκλέχθηκε στη νέα Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση για την τραγωδία των Τεμπών BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Με 18 θέματα συνεδριάζει στις 8 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Έβαλε φωτιά και έκαψε ιστορική εκκλησία 156 ετών

AGGELOS DRITSAS

Καλό του ταξίδι στην Αιωνιότητα,θα τον θυμόμαστε πάντα ως ένα κορυφαίο Ιεράρχη της Ορθόδοξης εκκλησίας.

AGGELOS DRITSAS

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις 35 κλάδων

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική αρχή Δημήτρη Καμπόσου: “Θα σας το ξαναπούμε κ.Μαλτέζο: Δεν έχετε την τεχνογνωσία να διοικήσετε τον Δήμο! Δεν μπορείτε!”

AGGELOS DRITSAS

Νέος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο Αναστάσιος Παπάς

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανακοινώνει την ολοκλήρωση του έργου αναδιαμόρφωσης του κυκλοφοριακού κόμβου

AGGELOS DRITSAS