ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από απόψε μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24). Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Κυριακή (25-02-24)

α. Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Τη Δευτέρα (26-02-24)

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Κρήτη, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα είναι έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 12 βαθμούς), 10 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 22 βαθμούς), 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 21 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σαρωτική νίκη του Δημήτρη Ορφανού στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Είχα την χαρά να συμμετάσχω στα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων στη Μονεμβασιά.

AGGELOS DRITSAS

Ερχονται πρόστιμα σε 600.000 κατόχους οχημάτων

AGGELOS DRITSAS

Φίλοι Δημοτικού Ωδείου Άργος

AGGELOS DRITSAS

Στο Ναύπλιο σήμερα, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

O Δήμος Άργους – Μυκηνών με την υπηρεσία πρασίνου σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα

AGGELOS DRITSAS

Η 30η Νοεμβρίου επίσημη αργία για τα φαρμακεία της πόλης του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ελεύθερος ο 13χρονος για το άγριο σχολικό επεισόδιο στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Τρείς Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Επιδαύρου κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

AGGELOS DRITSAS

58 ΚΑΡΦΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ : Έργο τέχνης στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης-Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

AGGELOS DRITSAS

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης,

AGGELOS DRITSAS