Δε. Σεπ 28th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DRITSAS MEDIA

Κακοκαιρία “Ιανός”: Ποια είναι τα τέσσερα σενάρια για την τροχιά του Μεσογειακού Κυκλώνα

Έντονες καιρικές μεταβολές και κακοκαιρία θα κατακλύσουν την χώρα μας από την Πέμπτη εξαιτίας του Μεσογειακού Κυκλώνα, σύμφωνα με νέα ενημέρωση που εξέδωσε το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κύρια χαρακτηριστικά του Ιανού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι  καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Τα 4 σενάρια για την τροχιά
  • Λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09:
Μεσογειακός Κυκλώνας
Τα 4 πιθανά σενάρια για την τροχιά του Μεσογειακού Κυκλώνα

• Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο ΙΑΝΟΣ θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook