ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση αναφοράς στη βουλή από τον Γ. Γαβρήλο: Άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών

Κοινοποίηση

Αναφορά προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσε ο Γιώργος Γαβρήλος και άλλοι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σχετικά με την ανάγκη για άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαψαν πολλές περιοχές της χώρας μας.

Διαβιβάζοντας, μέσω της Αναφοράς, την πρόσφατη επιστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων, ο βουλευτής Αργολίδας και οι συνυπογράφοντες το κείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σημειώνουν πως οι πρόσφατες φωτιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα αποτέλεσαν ένα τεράστιο πλήγμα και για την κτηνοτροφία, τη μελισσουργεία και πολλές αγροτικές δραστηριότητες.

Οι φλόγες που για μέρες έκαιγαν, κατέστρεψαν ολοσχερώς ζωικό κεφάλαιο, υποδομές (στάβλοι, στάνες, θερμοκήπια), βοσκοτόπια, χωράφια, κα. Επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και οι κόποι μιας ζωής έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, υπογραμμίζουν οι βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άμεσα μέτρα ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους τους αγρότες και τους μελισσοκόμους. Τέλος, ζητείται από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα στήριξης, διαθέτοντας και πόρους από το Ταμείο αρωγής, είτε από οποιουδήποτε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να ξαναφτιάξουν ό,τι απόμεινε.

Αν η Πολιτεία, όπως αναφέρουν τέλος, δεν μεριμνήσει για τους Έλληνες Κτηνοτρόφους και παραγωγούς τότε οι συνέπειες θα είναι ανεπανόρθωτες τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία, αφού η μείωση στην παραγωγή γάλακτος και λοιπών προϊόντων θα είναι το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Συλλογος Ναυπλίου σας καλεί στην Λευκή Νύχτα

diktio

Σε ποιες οδούς στο Άργος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ασφαλτόστρωση

diktio

Σε 11 άτομα πέρασε χειροπέδες η αστυνομία στην Αργολίδα

diktio

100+ ΕΡΓΑ :ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ”Ναύπλιο Επόμενη Μέρα”

diktio

Άργος: Στον Παναργειακό B.C. ο Γιώργος Λιάκος

diktio

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τον Παναργειακό στα πέναλτι

diktio

ΕΝΔΗΕΡ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΔΥΜΩΝ

diktio

Παίκτης της Ερμιονίδας ο Μαργαρίτης Κουζούνιας

diktio

Με τον Στάνκογλου «Οιδίποδα» πέφτει φέτος η αυλαία στην Επίδαυρο

diktio

5 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει το Dojang Argos Taekwondo Club με 5 μοναδικές δράσεις!

diktio

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα και για την Πέμπτη 24 Αυγούστου

diktio

Την Αργολίδα θα επισκεφθεί ο υποψ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

diktio