ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΑΡΑΞΕΝΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 16χρονης σε πάρτι στην Αθήνα

Ένα κορίτσι 16 ετών καταγγέλει πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού κατά τη διάρκεια ενός πάρτι σε σπίτι 19χρονου. Έχασε τις αισθήσεις της και ξύπνησε με φριχτούς πόνους. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε εσωτερικά τραύματα και έντονα σημάδια κακοποίησης.

Ομαδικό βιασμό κατήγγειλε μία 16χρονη, ύστερα από ένα πάρτι στο οποίο βρέθηκε στο σπίτι ενός 19χρονου.

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Αυγούστου όταν η ανήλικη πήγε να μείνει στο σπίτι μίας φίλης της. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένας 19χρονος φίλος τους, τις κάλεσε στο πάρτι ενώ φέρεται πως πήγε να τις πάρει με το αυτοκίνητό του.

Η 16χρονη, σύμφωνα με την κατάθεσή της, θυμάται να πίνει δύο ποτά και ύστερα να χάνει τις αισθήσεις της. Κατόπιν, φέρεται να ξύπνησε στη μέση της νύχτας με φρικτούς πόνους ενώ ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ με τον 19χρονο δίπλα της.

Όταν σηκώθηκε το πρωί το σπίτι ήταν άδειο. Ντύθηκε και γύρισε σπίτι της, όπου και απομονώθηκε για μία εβδομάδα.

Σημειώνεται πως στο πάρτι ήταν παρόντες 4 με 5 ακόμη αγόρια.

Όταν η 16χρονη βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για το περιστατικό, ο πατέρας της κατέθεσε αμέσως μήνυση στην Αστυνομία. Ιατροδικαστής που εξέτασε την ανήλικη διαπίστωσε εσωτερικά τραύματα και έντονα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι αστυνομικοί υποπτεύονται πως η υπόθεση αφορά ομαδικό βιασμό καθώς σύμφωνα με τις περιγραφές της 16χρονης, το πρωί που έφυγε από το σπίτι θυμάται να βλέπει τέσσερα προφυλακτικά κάτω στο πάτωμα.

Η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά στην τοποθέτησή της επί του θέματος, επισήμανε πως βάσει της νέας αλλαγής του ποινικού κώδικα, ο ομαδικός βιασμός αλλά και ο βιασμός ανηλίκου διώκεται πλέον με ισόβια κάθειρξη.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, τόνισε με τη σειρά του πως σε τέτοιες περιπτώσεις το σημαντικό είναι να προστρέχουμε άμεσα σε ιατροδικαστή.

«Ο χρόνος, δυστυχώς, λειτουργεί ενάντια του θύματος και υπέρ του δράστη, καθώς μετά το πέρας κάποιων ημερών δεν μπορούμε να βρούμε τη χρήση, π.χ κάποιας ουσίας, γιατί μεταβολίζονται αρκετά γρήγορα, επίσης μετά τις 72 ώρες από την πράξη χάνεται η όποια πιθανότητα εύρεσης γενετικού υλικού στο θύμα» προσέθεσε ο ιατροδικαστής.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 773