Καταπληκτικό Βίντεο : 999 σκαλοπάτια αρκούν για να βρεθούμε σε ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Πελοποννήσου

2 weeks ago
376 Views

Δοκίμασε και εσύ τα όριά σου στον Παλαμήδειο Άθλο!

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου!

Η Διοργάνωση ταυτόχρονα περιλαμβάνει αγώνες:
10 χλμ., 3 χλμ. για όλους & 1,5 χλμ. junior run.

Το Παλαμήδι, το θρυλικό βενετσιάνικο κάστρο του Ναυπλίου, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά στην Πελοπόννησο και χτίστηκε σε ύψος 216 μέτρων σε στρατηγικό σημείο για τον έλεγχο του Αργολικού κόλπου.

Είναι το καλύτερο διατηρημένο κάστρο και θεωρείται από τα ομορφότερα που υπάρχουν στην Ελλάδα αποτελώντας επίτευγμα οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.

Το όνομα Παλαμήδι οφείλεται στον Ομηρικό ήρωα “Παλαμήδη” που πήρε μέρος στον Τρωικό πόλεμο αλλά δεν επέστρεψε αφού δολοφονήθηκε μετά από κατηγορία του Οδυσσέα για προδοσία. Από το 1962 και μέχρι σήμερα θεωρείται αρχαιολογικός χώρος με μεγάλη επισκεψιμότητα. Η πρόσβαση είναι εφικτή από την ανατολική πύλη που θα φτάσετε παίρνοντας το δρόμο με κατεύθυνση την παραλία Καραθώνα και στρίβοντας δεξιά στην κορυφή του λόφου ακολουθώντας τις πινακίδες ή από τα 999 σκαλιά που ξεκινάνε στη δυτική πλευρά του κάστρου στο δρόμο με κατεύθυνση την παραλία Αρβανιτιά.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *