ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Καταρρέει η συμφωνία Qualcomm-Iridium, η οποία θα έφερνε δορυφορική συνδεσιμότητα στα τηλέφωνα

Ωστόσο, η Iridium λέει ότι είναι πλέον ελεύθερη να συζητήσει με άλλους προμηθευτές smartphone και τσιπ για την ενεργοποίηση μιας άλλης συμφωνίας δορυφορικής συνδεσιμότητας.

Μια συνεργασία μεταξύ της Qualcomm και της Iridium για να φέρει δορυφορική συνδεσιμότητα σε τηλέφωνα Android έχει διαλυθεί, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Τον Ιανουάριο, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν για πρώτη φορά την πλατφόρμα Snapdragon Satellite, έναν τρόπο για να φέρουν δορυφορικά SMS και μηνύματα έκτακτης ανάγκης σε high-end smartphones. Αλλά την Πέμπτη, η Iridium δήλωσε ότι η Qualcomm θα ακυρώσει τη συνεργασία, με ισχύ από τις 3 Δεκεμβρίου.

“Οι εταιρείες ανέπτυξαν και επέδειξαν με επιτυχία την τεχνολογία– ωστόσο, παρά την τεχνική αυτή επιτυχία, οι κατασκευαστές smartphone δεν συμπεριέλαβαν την τεχνολογία στις συσκευές τους”, ανέφερε η Iridium στην ανακοίνωσή της. “Λόγω αυτού, στις 3 Νοεμβρίου 2023, η Qualcomm ενημέρωσε την Iridium ότι επέλεξε να τερματίσει τις συμφωνίες”.

Η Qualcomm δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Αλλά η δήλωση της Iridium υποδηλώνει ότι η δορυφορική πλατφόρμα Snapdragon υπέφερε από τεχνικά προβλήματα, ή ίσως απέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των προμηθευτών smartphone. Τον Ιανουάριο, οι εταιρείες ανέφεραν επίσης ότι η δορυφορική πλατφόρμα Snapdragon θα απαιτούσε τα υποστηριζόμενα τηλέφωνα να κατασκευάζονται με μόντεμ που θα μπορούσαν να επικοινωνούν με τις ραδιοσυχνότητες L-Band του δικτύου Iridum.

Iridium network

Η κατάρρευση της συνεργασίας αποτελεί πλήγμα για την ενεργοποίηση της δορυφορικής συνδεσιμότητας σε τηλέφωνα Android. Αντίθετα, η Apple παρέχει δορυφορικά μηνύματα έκτακτης ανάγκης στα τελευταία iPhones.

Ωστόσο, η Iridium εξακολουθεί να βλέπει πολλές δυνατότητες στην αγορά τηλεφώνων δορυφορικής συνδεσιμότητας. Η εταιρεία λειτουργεί επί του παρόντος 66 δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά για να επιτρέπει την απομακρυσμένη συνδεσιμότητα μέσω των δικών της υπηρεσιών και συσκευών. Η Iridium δηλώνει τώρα ότι είναι ελεύθερη να “επανασυνδεθεί άμεσα με τους OEMs smartphone, άλλους κατασκευαστές chip και προγραμματιστές λειτουργικών συστημάτων smartphone με τους οποίους η εταιρεία συνεργαζόταν προηγουμένως”. Έτσι, μια εναλλακτική λύση μπορεί να βρίσκεται καθ’ οδόν.

“Αν και είμαι απογοητευμένος που αυτή η συνεργασία δεν απέδωσε άμεσα καρπούς, πιστεύουμε ότι η κατεύθυνση της βιομηχανίας είναι σαφής προς την αύξηση της δορυφορικής συνδεσιμότητας στις καταναλωτικές συσκευές”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Iridium Matt Desch.

Εκτός από την Iridium, η SpaceX προσπαθεί επίσης να εκτοξεύσει μια δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, εν αναμονή της έγκρισης από την FCC. Το σύστημα θα λειτουργεί μέσω του αστερισμού Starlink της εταιρείας και θα επιτρέπει σε μη τροποποιημένα τηλέφωνα της T-Mobile να λαμβάνουν δορυφορική συνδεσιμότητα. Εν τω μεταξύ, η AT&T προσπαθεί να ενεργοποιήσει μια παρόμοια επιλογή, αλλά μέσω ενός επερχόμενου δορυφορικού παρόχου που ονομάζεται AST SpaceMobile.

Εν τω μεταξύ, η Samsung πρόσφατα προανήγγειλε σχέδια να φέρει δορυφορική συνδεσιμότητα στα τηλέφωνά της Galaxy S24 το επόμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Σπύρος Στείρης Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άργους – Μυκηνών

admin

Νίκος Χαρδαλιάς | East Med Yacht Show 2024 | Πόρος Αττικής ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

“Ήχοι των κάστρων”: Μουσική εκδήλωση για την Απελευθέρωση του Ναυπλίου

diktio

 Επίθεση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

admin

Δράση από την 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου για την «Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού»

diktio

Σφοδρή αντιπαράθεση Βορίδη- Φάμελλου για τα Τέμπη

AGGELOS DRITSAS

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο Αργολίδας: Τα τελευταία αποτελέσματα όλων των ομάδων

diktio

8ο Rally Regularity Σικυωνίων

admin

Ευχαριστούμε Τάσο για το νέο σου χρυσό μετάλλιο. Κάθε μετάλλιο εκτός από εσένα ανυψώνει και τον Δήμο μας.

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας στην Αργολίδα

diktio

ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Ερμιονικός Σύνδεσμος διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

AGGELOS DRITSAS