ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Κιβέρι είναι ένα παραλιακό χωριό στον νομό Αργολίδος, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Άργους και την πόλη Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Κιβέρι είναι ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωρίο, ιδανικός προορισμός για διακοπές μιας και διατηρεί τον παραδοσιακό Ελληνικό του χαρακτήρα προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης.

BINTEO >>>>>>>>>

https://www.facebook.com/100095205450351/videos/992786698875993/

Λόγω της τοποθεσίας του το Κιβέρι συνδυάζει τις παραθαλάσσιες διακοπές με την εξερεύνηση της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ

Κιβέρι Ιδανικός τόπος διακοπών

Στο χωριό υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης κάνοντας τις διακοπές του μοναδικές σε ένα παραδοσιακό Ελληνικό περιβάλλον. Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες όπου μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι και παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Επίσης θα βρείτε καφετέριες και μπαρ όπου μπορείτε να διασκεδάσετε όλη την ημέρα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι παραλίες του χωριού συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο μιας και είναι βραβευμένες με την μπλε σημαία για τα καθαρά νερά τους. Υπάρχουν δύο οργανωμένες παραλίες αλλά και πλήθος άλλων γύρω από το χωριό.

Το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, στις 28 Αυγούστου, όπου γιορτάζει η εκκλησία του χωριού Άγιος Ιωάννης. Στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού οργανώνεται το παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Κιβέρι στο χρόνο

Το Κιβέρι υπήρξε από τους αρχαίου χρόνους εμπορικός σταθμός με το λιμάνι της Λέρνης και της γύρω περιοχής. Επί της Φραγκοκρατίας και της Βυζαντινής περιόδου, λόγου του ωραίου κλίματος, υπήρξε τουριστικό θέρετρο. Μετά την κατάληψη του Ναυπλίου από τους Φράγκους χρησιμοποιήθηκε για παραθερισμό των οικογενειών των Φράγκων αρχόντων.

Κατά τη μυθολογία, εδώ είχε αγκυροβολήσει ο Δαναός. Στην περιοχή υπήρχε ναός του Γενέσιου Ποσειδώνα και επίσης στη θέση Άγιος Δημήτριος έχουν ανακαλυφθεί Μυκηναϊκοί τάφοι και υπολείμματα αρχαίου οικισμού και αρχαίου ναού στη θέση Άη-Λιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργοναύτης Νέας Κίου B.C

AGGELOS DRITSAS

Με Νάντια Γιαννακοπούλου τελικά η κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

AGGELOS DRITSAS

Στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νέας Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Κολυμβητικές Ιπτάμενες επιτυχίες σε αγώνες Open Water σε Τολό και Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός στις επετειακές εκδηλώσεις για την α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου:

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-01-2024 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας αρωγός στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

AGGELOS DRITSAS

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Τελευταίοι και Σημερινοί Αγώνες

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS