ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Κιβέρι είναι ένα παραλιακό χωριό στον νομό Αργολίδος, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Άργους και την πόλη Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Κιβέρι είναι ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωρίο, ιδανικός προορισμός για διακοπές μιας και διατηρεί τον παραδοσιακό Ελληνικό του χαρακτήρα προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης.

BINTEO >>>>>>>>>

https://www.facebook.com/100095205450351/videos/992786698875993/

Λόγω της τοποθεσίας του το Κιβέρι συνδυάζει τις παραθαλάσσιες διακοπές με την εξερεύνηση της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ

Κιβέρι Ιδανικός τόπος διακοπών

Στο χωριό υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης κάνοντας τις διακοπές του μοναδικές σε ένα παραδοσιακό Ελληνικό περιβάλλον. Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες όπου μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι και παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Επίσης θα βρείτε καφετέριες και μπαρ όπου μπορείτε να διασκεδάσετε όλη την ημέρα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι παραλίες του χωριού συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο μιας και είναι βραβευμένες με την μπλε σημαία για τα καθαρά νερά τους. Υπάρχουν δύο οργανωμένες παραλίες αλλά και πλήθος άλλων γύρω από το χωριό.

Το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, στις 28 Αυγούστου, όπου γιορτάζει η εκκλησία του χωριού Άγιος Ιωάννης. Στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού οργανώνεται το παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Κιβέρι στο χρόνο

Το Κιβέρι υπήρξε από τους αρχαίου χρόνους εμπορικός σταθμός με το λιμάνι της Λέρνης και της γύρω περιοχής. Επί της Φραγκοκρατίας και της Βυζαντινής περιόδου, λόγου του ωραίου κλίματος, υπήρξε τουριστικό θέρετρο. Μετά την κατάληψη του Ναυπλίου από τους Φράγκους χρησιμοποιήθηκε για παραθερισμό των οικογενειών των Φράγκων αρχόντων.

Κατά τη μυθολογία, εδώ είχε αγκυροβολήσει ο Δαναός. Στην περιοχή υπήρχε ναός του Γενέσιου Ποσειδώνα και επίσης στη θέση Άγιος Δημήτριος έχουν ανακαλυφθεί Μυκηναϊκοί τάφοι και υπολείμματα αρχαίου οικισμού και αρχαίου ναού στη θέση Άη-Λιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία των κατοίκων της περιοχής.

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: 38χρονος κυκλοφορούσε με ηρωίνη

AGGELOS DRITSAS

Συνέλαβαν και τη γυναίκα του δολοφόνου – Του φώναζε «ρίξτου, ρίξτου» από το θυροτηλέφωνο!

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης – Δήμος Επιδαύρου: Στη θητεία μας περίπου 600.000€ δόθηκαν στις σχολικές μας μονάδες για να καλύψουν λειτουργικά ή τεχνικά ζητήματα!

AGGELOS DRITSAS

Έρευνα σοκ: Έρχεται άμεσα  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΥΑΑΡ-Μ & ΔΕΥΑΝ Με “ολοκληρωμένη εικόνα”

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Αυτόπτης μάρτυρας έγινε και ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός,ενώ κατευθυνόταν προς Ασίνη. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών

AGGELOS DRITSAS

«Σβήνουν» ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ και έρχεται ο… Προσωπικός Αριθμός – Αιτήσεις μέσω ειδικής πλατφόρμας

AGGELOS DRITSAS

Ελεύθερος ο 13χρονος για το άγριο σχολικό επεισόδιο στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν τα όρια ηλικίας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τραγικό τέλος για τον Δημήτρη Συντρίκο μετά τον ξυλοδαρμό του το καλοκαίρι

AGGELOS DRITSAS