ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινητοποίηση και του Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας ενάντια στο φορολογικό

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προχωρά στην κατάθεση ενός φορολογικού νομοσχεδίου που θα φορολογεί μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών με την εισαγωγή οριζόντιων, αυθαίρετων και άδικων τεκμηρίων.

Αυτός ο τρόπος φορολόγησης δεν είναι δίκαιος καθώς δεν φορολογεί πραγματικά εισοδήματα. Δεν είναι δίκαιος καθώς θεωρεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επαγγελματίες που δεν καταφέρνουν να έχουν καθαρό εισόδημα πάνω από 11.000 ευρώ. Αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αδιαφορεί για τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα από την εφαρμογή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου θα είναι να δώσει την χαριστική βολή σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και τη δημιουργία νέας γενιάς οφειλών.

Στην προσπάθεια, μάλιστα, να δικαιολογηθεί αυτός ο αναχρονιστικός και παράλογος τρόπος φορολόγησης, επιχειρείται η προώθηση ενός κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες τη στιγμή που τα εισοδήματα τόσο των μισθωτών όσο και των αυτοαπασχολούμενων διαρκώς συρρικνώνονται, λόγω των μεγάλων κυμάτων ακρίβειας που έχουν εκτοξεύσει τα κόστη ζωης αλλά και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο και να ανοίξει η συζήτηση για ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τα πραγματικά (και όχι υποθετικά) εισοδήματα, τέτοιο που να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και να είναι σύμφωνο με την συνταγματική πρόβλεψη για τη συνεισφορά καθενός ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη
22/11/2023. Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Αργολίδας την Τετάρτη 22/11, στις 10πμ, στο Δημαρχείο Ναυπλίου και στο παλιό Δημαρχείο Άργους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Άργος

diktio

Από καθαρές πηγές το 56,9% της ενέργειας που καταναλώθηκε τον Δεκέμβριο

admin

Με αγκαλιές υποδέχθηκαν οι Λάκωνες τον Πέτρο Τατούλη

diktio

Άργος: Μονομαχία Καμπόσου – Μαλτέζου στον 2ο γύρο των εκλογών

diktio

Αποκριάτικη πατινάδα με ζωντανή μουσική στα Φίχτια Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Χάρης Αντωνιάδης: Χωρίς τον Κωνσταντίνο Μάκαρη ο Πανναυπλιακός δεν θα έφτανε ως εδώ

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθη ο εγκέφαλος της συμμορίας που έκανε κλοπές σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα

diktio

ΕΝΔΗΕΡ: Η προεκλογική μας επίσκεψη στην κοινότητα των Φούρνων

diktio

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου

diktio

Ερμιονίδα: Το Κρανίδι γιορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο

diktio

Σοκ από τον θάνατο του Tzane

AGGELOS DRITSAS

Run Greece Nauplio . Εγγραφές μέχρι 8μμ.

AGGELOS DRITSAS