ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινητοποίηση και του Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας ενάντια στο φορολογικό

Κοινοποίηση

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προχωρά στην κατάθεση ενός φορολογικού νομοσχεδίου που θα φορολογεί μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών με την εισαγωγή οριζόντιων, αυθαίρετων και άδικων τεκμηρίων.

Αυτός ο τρόπος φορολόγησης δεν είναι δίκαιος καθώς δεν φορολογεί πραγματικά εισοδήματα. Δεν είναι δίκαιος καθώς θεωρεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επαγγελματίες που δεν καταφέρνουν να έχουν καθαρό εισόδημα πάνω από 11.000 ευρώ. Αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αδιαφορεί για τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα από την εφαρμογή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου θα είναι να δώσει την χαριστική βολή σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και τη δημιουργία νέας γενιάς οφειλών.

Στην προσπάθεια, μάλιστα, να δικαιολογηθεί αυτός ο αναχρονιστικός και παράλογος τρόπος φορολόγησης, επιχειρείται η προώθηση ενός κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες τη στιγμή που τα εισοδήματα τόσο των μισθωτών όσο και των αυτοαπασχολούμενων διαρκώς συρρικνώνονται, λόγω των μεγάλων κυμάτων ακρίβειας που έχουν εκτοξεύσει τα κόστη ζωης αλλά και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο και να ανοίξει η συζήτηση για ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τα πραγματικά (και όχι υποθετικά) εισοδήματα, τέτοιο που να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και να είναι σύμφωνο με την συνταγματική πρόβλεψη για τη συνεισφορά καθενός ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη
22/11/2023. Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Αργολίδας την Τετάρτη 22/11, στις 10πμ, στο Δημαρχείο Ναυπλίου και στο παλιό Δημαρχείο Άργους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέθανε ο Μάθιου Πέρι, ο αγαπημένος Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια»

diktio

Τα MacBook Pros με chipset M3 θα μπορούσαν να φτάσουν στις αρχές του 2024

diktio

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 3ο Λύκειο Άργους

diktio

Προτάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

diktio

Ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ με 350 υποψηφίους κατέθεσε η «Αλλαγή Πορείας»

admin

Ο Τάσος Λάμπρου και η ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται σήμερα την Δ.Κ Θερμησίας

diktio

Ανδρέας Πουλάς: Εμπαιγμός χωρίς τέλος στους αγρότες της Αργολίδας από κυβέρνηση και ΕΛΓΑ

diktio

Διεύρυνση ωραρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου

diktio

Δημήτρης Κωστούρος: Ολοκληρώθηκε το Πάρκο Κολοκοτρώνη – βίντεο

diktio

Δυνατά φιλικά για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους με Μοσχάτο και Παναθηναϊκό

diktio

Έρευνα GoodAffairs: Προβάδισμα Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

diktio

“Αλλαγή Πορείας” : O Χρήστος Πιτσίκος αναγνωρίζει την προσπάθεια ανάπτυξης σε όλο τον Δήμο Άργους Μυκηνών

diktio