ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

“Κλείδωσαν” πολύ χαμηλά οι τιμές για τα πράσινα τιμολόγια

Ήδη, η ΔΕΗ κάνει ποδαρικό με το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς που είναι στα 13,63 λεπτά/KWh για κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες

«Κλείδωσαν» οι χρεώσεις των πράσινων τιμολογίων, με τα οποία θα τιμολογηθούν εκατομμύρια νοικοκυριά για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στον Ιανουάριο.

Εντέλει οι τιμές θα είναι χαμηλότερες και από την περίοδο που εφαρμόζονταν οι κρατικές επιδοτήσεις, τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο, για τον οποίο πλέον υπάρχει πλήρης εικόνα, καθώς «κλείδωσε» η χρηματιστηριακή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο.

Αναλυτικότερα:

Υπάρχει μια ελαφριά κάμψη σε σχέση με τις τιμές του Νοεμβρίου στα 102,2 ευρώ είναι η τελική τιμή, η οποία πλέον μας ενδιαφέρει, διότι βάσει αυτής καθορίζονται πλέον όλα τα πράσινα αλλά και τα κίτρινα τιμολόγια – αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζονται ως κυμαινόμενα.

Ήδη οι πάροχοι ο ένας μετά τον άλλο να αναρτούν στις σελίδες τους τις τελικές χρεώσεις.

Οι εταιρείες θα ανακοινώσουν σταδιακά τις τελικές τιμές μέχρι τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου το βράδυ.

Ήδη, η ΔΕΗ κάνει ποδαρικό με το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς που είναι στα 13,63 λεπτά/KWh για κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες, ενώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες η τιμή αναπροσαρμόζεται στα 14,59 λεπτά. Το νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 11,55 λεπτά.

Αντίστοιχα η Φυσικό Αέριο ανακοίνωσε τιμή στο πράσινο τιμολόγιο στα 14,2 η κιλοβατώρα, η Elpedison στα 17,06 λεπτά/KWh και η Volton στα 14,41.

Θα ακολουθήσουν οι τιμές και στους υπόλοιπους παρόχους.

Η ΡΑΕΕΥ

Θα πάρει τη σκυτάλη και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία ειδικά για τα πράσινα τιμολόγια θα αναρτήσει στο διαδίκτυο τον συγκριτικό πίνακα μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να γνωρίζουν όχι μόνο ποια θα είναι η χρέωση του παρόχου στον οποίο ανήκουν σήμερα, αλλά και το τι γίνεται με τον ανταγωνισμό, ο οποίος αναμένεται ότι θα ενταθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί πως η τελική τιμή προμήθειας προκύπτει από το άθροισμα της τελικής βασικής τιμής προμήθειας και του μηχανισμού διακύμανσης. Υπενθυμίζεται, πως ο μηχανισμός διακύμανσης απαρτίζεται από έναν συντελεστή προσαύξησης (α), το ύψος του οποίου επιλέγεται ελεύθερα από τον προμηθευτή και μπορεί να αλλάζει μια φορά το τρίμηνο, ενώ η ανακοίνωση της τιμής γίνεται ένα μήνα πριν την τροποποίηση. Επίσης, από τον μέσο όρο των ημερήσιων τιμών εκκαθάρισης της αγοράς επόμενης ημέρας του προηγούμενου μήνα, όπως διαμορφώνονται στο χρηματιστήριο ενέργειας (ΤΕΑ Μ-1).
Πράσινα τιμολόγια

Μετά το κλείδωμα της τιμής στα πράσινα τιμολόγια, στην πρώτη κατηγορία των νοικοκυριών που καταναλώνουν από 0 έως 500 κιλοβατώρες ανά μήνα, ο ανταγωνισμός φαίνεται ότι «κλειδώνει» σε ένα εύρος από τα 13,6 λεπτά έως τα 18,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Κάπως υψηλότερο σε είναι οι τιμές από τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Δεν έχουν όλοι οι πάροχοι διαφοροποίηση, αλλά θα πρέπει οι καταναλωτές να το λάβουν και αυτό υπόψη τους.

Από 14,6 έως 18,1 λεπτά στις καταναλώσεις που υπερβαίνουν τις 500 κιλοβατώρες ανά μήνα.

Στο νυχτερινό τιμολόγιο η τιμή ξεκινάει από τα 11,2 λεπτά και καταλήγει στα 18,1 λεπτά.

Από εκεί και πέρα οι καταναλωτές θα πρέπει να διαλέξουν τον πάροχο με βάση και το πάγιο. Το εύρος είναι στενό, παίζει από τα 4 έως 5 ευρώ το μήνα.

Μπλέ τιμολόγια

Θα συνεχιστούν οι ανακοινώσεις από τις εταιρείες και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εύρος που κυμαίνεται από τα 14,9 έως τα 17,9 λεπτά για το ημερήσιο και από τα 13,9 έως τα 17,9 λεπτά για το νυχτερινό τιμολόγιο. Χρειάζεται προσοχή και στο πάγιο, καθώς το εύρος είναι σημαντικό από τα 3 έως και τα 7,5 ευρώ ανά μήνα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προστεθούν και άλλες ανακοινώσεις από τις εταιρείες.

Κίτρινα τιμολόγια

Η διαδικασία των γνωστοποιήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά τουλάχιστον από τον πρώην κρατικό μονοπώλιο υπάρχει η σχετική ανακοίνωση.

Φαίνεται να διαμορφώνεται η κατάσταση ως εξής: Στα 12,6 λεπτά κυμαίνεται η τιμή για τις καταναλώσεις μέχρι τις 500 κιλοβατώρες, στα 17,1 λεπτά για 500 έως 1.000 κιλοβατώρες, το νυχτερινό στα 10,5 λεπτά και το πάγιο στα 5 ευρώ ανά μήνα.

Επισημαίνεται ότι η εικόνα θα διαμορφώνεται ανά μήνα με βάση την εξέλιξη της χρηματιστηριακής τιμής και βεβαίως ανά μήνα έχουν και οι πάροχοι τη δυνατότητα να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά των τιμολογίων τους, εφόσον θέλουν να εισέλθουν πιο δυναμικά στον ανταγωνισμό.

Οι ανακοινώσεις των εταιρειών

Aναλυτικά:

1.ΔΕΗ

Η τιμή του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ για κατανάλωση ρεύματος έως 500 κιλοβατώρες ανέρχεται στα 13,63 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Η τιμή του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ για κατανάλωση ρεύματος άνω των 500 κιλοβατώρων διαμορφώνεται στα 14,59 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Διευκρινίζεται πως στις τιμές αυτές συμπεριλαμβάνεται και η έκπτωση 20%.

Στα 11,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι η τελική τιμή για νυχτερινή κατανάλωση.

Το πάγιο είναι 5 ευρώ ανά μήνα.

2.Volton

Η τιμή του ρεύματος ανέρχεται στα 14,41 λεπτά ανά κιλοβατώρα και σε αυτό συνυπολογίζεταιρά η αρχική έκπτωση 20% της εταιρείας αλλά και η έκπτωση συνέπειας 20%.

3.Elpedison

Στα 17,06 λεπτά ανά κιλοβατώρα ανέρχεται η τελική τιμή του ρεύματος μηνός Ιανουαρίου στο πράσινο τιμολόγιο .

4. Φυσικό Αέριο

Η τιμή στο πράσινο τιμολόγιο είναι στα 14,2 η κιλοβατώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συζήτηση για την «ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών» στο Βουλευτικό (εικόνες – βίντεο)

admin

Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να την αλλάξετε

AGGELOS DRITSAS

Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας»

admin

Η ομάδα του ΑΟ Ερμιονίδας έτοιμη για νέες επιτυχίες

diktio

ΑΝΔΡΙΤΣΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ 11 ΜΑΪΟΥ 2024

AGGELOS DRITSAS

Ο Λέων του Ναυπλίου -Το μνημείο που εδώ και 180 χρόνια αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα επιδημιών [βίντεο]

AGGELOS DRITSAS

Ο Τάσος Λάμπρου και η ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται σήμερα την Δ.Κ Θερμησίας

diktio

ΜΑΥΡΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ.?

admin

Αλλάζει ο καιρός – ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

admin

Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές από σπείρα στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται πολλή ζέστη με αφρικανική σκόνη – Η πιο δύσκολη μέρα πριν το Πάσχα

AGGELOS DRITSAS

Ήττα σοκ στο Άργος για τον Παναργειακό – Σπουδαία νίκη στο Κρανίδι για την Ερμιονίδα

admin