ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους δικαστών και δικηγόρων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νέου δικαστικού Καλλικράτη.

Το κλιμάκιο, πραγματοποιεί επιτόπιες επαφές, σε διάφορες πόλεις, ώστε να ενημερωθεί για τα δεδομένα και τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να προχωρήσει σε γνωμοδότηση, επί του σχηματισμού του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας.

Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημερώθηκαν απ’ τους υπεύθυνους του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, του Ειρηνοδικείου και των Δικηγόρων της Τρίπολης, για τα δεδομένα (γεωγραφικά, οικονομικά, διοικητικά, πληθυσμιακά, κτιριακά).

Οι άνθρωποι της Τρίπολης, παρέθεσαν στοιχεία για τα λειτουργικά και τα πραγματικά δεδομένα των Δικαστηρίων της Αρκαδίας.

Κατέθεσαν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και ζήτησαν την έδρα του νέου Περιφερειακού Εφετείου της Πελοποννήσου, εάν το Σχέδιο του Δικαστικού Καλλικράτη προχωρήσει όπως έχει διαρρεύσει.

Η Τρίπολη, είναι έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι στο κέντρο αυτής, συνδέεται με την Αθήνα και τις λοιπές πόλεις της Περιφέρειας, με άριστο οδικό δίκτυο. Επισκευάζει το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, ετοιμάζει το Χώρο Ιστορικής Μνήμης, στα υπόγεια του Δικαστηρίου, διαθέτει χώρους για να στεγαστούν οι λοιπές δικαστικές δομές.

Αυτά είναι μερικά απ’ τα πλεονεκτήματα της Τρίπολης.

Υστερεί απ΄ την Καλαμάτα, στο πληθυσμιακό και στο κτιριακό κριτήριο.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή, θα επισκεφθεί το Άργος και το Ναύπλιο.

Το κλιμάκιο, συλλέγει στοιχεία και στο τέλος, θα γνωμοδοτήσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας μια καλοκαιρινή συναυλία στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Στο Ναύπλιο συναντηθήκαμε με φίλους και γνωστούς και ανταλλάξαμε απόψεις.

AGGELOS DRITSAS

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας – Κορινθίας: Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία!

AGGELOS DRITSAS

«Tripolis Street Food Festival»: Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 30 Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ Φεστιβάλ Ακροναυπλίας: Μαγευτική βραδιά στο κατάμεστο από κόσμο θεατράκι

AGGELOS DRITSAS

Άνοιξε η πλατφόρμα για αίτηση στο «Εξοικονομώ 2025»

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη της υποψήφιας Ευρωβουλευτού Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο Δημαρχείο

AGGELOS DRITSAS

ΑΚΑΔΗΜΙΑ 98 ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Μειώθηκαν οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ των τραπεζών

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκοποι Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Σοβαρή υποστελέχωση και λειτουργική απαξίωση των Κέντρων Υγείας. Κατάθεση Ερώτησης

AGGELOS DRITSAS