Κοροναϊός : Σενάρια και διαρροές για άρση του lockldown με 120 νεκρούς και 600 διασωληνωμένους

2 μήνες ago
5070 Views

«Στρατηγοί» εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο του πολέμου, επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου, γράφοντας και σβήνοντας εξαγγελίες και σχέδια για την άρση του lockdown. Μακριά από το πεδίο της μάχης, που παίρνει κάθε μέρα τις ζωές 100 και βάλε ανθρώπων, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Εκεί όπου δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το θανατικό θα σταματήσει σύντομα αφού όλες οι άμυνες δείχνουν να καταρρέουν. Στη Βόρεια Ελλάδα όπου ο πόλεμος έχει σκοτεινιάσει τον ουρανό και τις ψυχές του κόσμου.

Λίγο αν αφουγκράζονταν τον σφυγμό στα βόρεια σύνορα, τον παλμό και την αγωνία της μάχης για επιβίωση, και καταλάβαιναν ότι κάθε μέρα πάνω από 100 οικογένειες χάνουν έναν άνθρωπό τους, άνθρωπο που δεν πρόφτασαν να δουν, να ασπαστούν και να αποχαιρετήσουν θα είχαν μεγαλύτερη συστολή, όσοι ελαφρά τη καρδία ανυπομονούν για την άρση του lockdown. Και δεν θα μαδούσαν την μαργαρίτα για το αν θα αρθεί τώρα το lockdown, αύριο, ή αν θα αρθεί και θα ξαναεπιβληθεί.

Επιστήμονες όμως βλέπουν και ξέρουν την κατάσταση. Βλέπουν γιατρούς να λυγίζουν, ασθενείς με ιό δίπλα σε ασθενείς που χαρακτηρίζονται παθολογικά περιστατικά. Συναδέλφους τους που σήμερα ήταν στη μάχη και την επομένη σπίτι τους, σε καραντίνα, επιμολυσμένοι, ή σε κάποιο κρεβάτι του ίδιου νοσοκομείου, ασθενείς και αυτοί.

Τα κρούσματα δεν υποχωρούν όπως πολλοί περίμεναν. Και προειδοποιούν αυτοί που βλέπουν και ξέρουν ότι η άρση του απαγορευτικού θα ανοίξει τον ασκό του αιόλου. «Δεν έχουμε αντισώματα», τονίζουν.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *