Connect with us

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Κορωνοϊός: Σήμα κινδύνου για τα Χριστούγεννα – Συναγερμός για 14 περιοχές της χώρας

Published

on

90876

Σήμα κινδύνου για τα Χριστούγεννα και την αύξηση των μετακινήσεων, που αναμένεται να επιβαρύνουν περαιτέρω την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κρούουν κορυφαίοι επιστήμονες μέσω της Realnews.

Των ΚΩΝ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, Γ. ΣΙΑΔΗΜΑ, ΤΖ. ΚΡΙΘΑΡΑ, Π. ΣΟΥΡΕΛΗ, Θ. ΠΑΝΟΥ

Η ανοδική τάση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές, που δεν αποκλείεται -σύμφωνα με τα πλέον δυσμενή σενάρια- να φτάσουν ακόμη και τα 10.000 ημερησίως, και η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς οι επιστήμονες αναμένουν κορύφωση της πανδημίας στις αρχές Δεκεμβρίου και αισθητή αποκλιμάκωση λίγο πριν από τις γιορτές, σε περίπτωση βέβαια που δεν υπάρξουν νέες δυσάρεστες εξελίξεις.

«Αναμένουμε την κορύφωση της πανδημίας μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, με βασική προϋπόθεση ότι θα τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Μετά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα δούμε τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης, ενώ μια πολύ σημαντική αποκλιμάκωση θα διαφανεί από τα μέσα Δεκεμβρίου και αναμένεται να συνεχιστεί και μέχρι τις γιορτές, αν δεν χαλαρώσουμε σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων και των αυξημένων ελέγχων», δηλώνει στη Realnews ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, αναλύοντας τα στάδια της αποκλιμάκωσης της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

Πέμπτο κύμα του κορονοϊού

«Η αποκλιμάκωση θα φανεί μέσα στο 2021, αν και αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στον Ιανουάριο του 2022. Ανάλογα με τον ρυθμό με τον οποίο θα γίνεται η τρίτη δόση εμβολιασμού και με την πιθανότητα εμφάνισης μιας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, η οποία θα παρουσιάζει μεγαλύτερη διαφυγή από την ανοσία, θα κριθεί η εμφάνιση ή όχι ενός πέμπτου κύματος», αναφέρει ο Δ. Σαρηγιάννης, εξηγώντας πως μια νέα έξαρση της πανδημίας θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένους παράγοντες.

«Αν όλοι οι εμβολιασμένοι κάνουν την τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη και δεν βρεθούμε μπροστά σε μια πιο δυναμική μετάλλαξη και τα μέτρα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τότε μπορούμε να αποφύγουμε την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος της πανδημίας», ξεκαθαρίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Δ. Σαρηγιάννης για τα ημερήσια κρούσματα μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά και οι εκτιμήσεις του για τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

«Η κορύφωση αναμένεται να χαρακτηρίζεται από μια ημερήσια τιμή κρουσμάτων γύρω στα 7.000-7.400 μεσοσταθμικά (κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος). Αυτός ο δείκτης, ο οποίος είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται γιατί είναι πολύ πιο σταθερός και χαρακτηριστικός της δυναμικής της πανδημίας, περιμένουμε να πέσει στα 3.200 κρούσματα ανά ημέρα γύρω στα Χριστούγεννα. Αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα μέσα στις γιορτές, ο δείκτης θα μπορούσε να πέσει περαιτέρω, στα 2.500 κρούσματα ανά ημέρα, μέχρι το τέλος του χρόνου», σημειώνει ο καθηγητής.

Ακόμη, περίπου 650 άτομα αναμένεται να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ γύρω στις 11 Δεκεμβρίου και έπειτα, προς το τέλος του έτους, οι διασωληνωμένοι να μειωθούν σε περίπου 410. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον καθηγητή, η παραπάνω πορεία της πανδημίας αναμένεται να μεταφραστεί και σε αυξημένο αριθμό θανάτων, που μπορούν να φτάσουν μεσοσταθμικά στους 92 ανά ημέρα γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται να πέσουν στους περίπου 65 την ημέρα στο τέλος του έτους.
Οι 14 περιοχές που αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Οι 14 περιοχές της χώρας που, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, κινδυνεύουν με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποκαλύπτει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για αλυσίδες διασποράς. «Οι περιοχές της χώρας που χαρακτηρίζονται από ανοδική τάση κρουσμάτων και θα πρέπει να παρουσιάσουν σημεία αποκλιμάκωσης είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Φωκίδα, η Ευρυτανία, η Αρτα, η Πρέβεζα, η Πιερία, τα Γρεβενά, η Ξάνθη, ο Εβρος, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και η Ρόδος. Εκεί θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από τον ΕΟΔΥ με κινητά κλιμάκια, τα οποία θα μπορούσαν να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, ώστε να ανιχνεύσουμε νωρίς ασυμπτωματικούς ή και προσυμπτωματικούς φορείς, πριν αναπτυχθούν οι σχετικές με αυτούς αλυσίδες διασποράς», τονίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Για τρεις μήνες θα ισχύουν τα πιστοποιητικά νόσησης

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η οποία συμφώνησε πως όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα έχουν λήξη έως 31 Ιανουαρίου του 2022 ενώ, όσα έχουν εκδοθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έχουν τρίμηνη διάρκεια.

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews για τρίμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης.
 Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα οποία όμως θα προηγηθεί πρόταση της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδεχτούν.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμών δύο ταχυτήτων:
-Στους άνω των 60 η ισχύς του πιστοποιητικού θα είναι για επτά μήνες
-Για όλους τους υπόλοιπους η ισχύς θα είναι εννέα μήνες

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Θετική εξέλιξη για τα πορτοκάλια στην Αργολίδα – Παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

Published

on

By

IMG_20211208_220724

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027.
Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

“Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών – και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Έρχεται πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Published

on

By

kataigida-arthro

Για «πολύ σοβαρή» επιδείνωση του καιρού με σφοδρούς ανέμους και «δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία που επικαλείται, τα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου ενώ αναμένεται να επηρεάσουν «τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά αλλά και με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!» έγραψε ο κ. Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.