Σα. Απρ 4th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ : Εξαιρετικά ισχυρή η ανάγκη για το κλείσιμο των σχολείων

Η ανάγκη για το κλείσιμο των σχολείων είναι πλέον εξαιρετικά ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή (ανακοίνωση ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων) με την ουσιαστική μα και συμβολική μας ενέργεια της άμεσης αναστολής των μαθημάτων για μία ημέρα και τις απολυμάνσεις στους χώρους

Εξαιρετικά ισχυρή η ανάγκη για το κλείσιμο των σχολείων

Σεβόμενος την ιεραρχία ,τις αρμοδιότητες και φυσικά τους ειδικούς οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διαχείριση του τεράστιου θέματος υγείας που μας απασχολεί ως χώρα , ως ήπειρο αλλά και ως πλανήτη οφείλω να δηλώσω ότι η συνέχιση της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών δημοσίων και ιδιωτικών μπαίνει πλέον σε μεγάλη αμφισβήτηση.

Η ανάγκη για το κλείσιμο των σχολείων είναι πλέον εξαιρετικά ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή (ανακοίνωση ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων) με την ουσιαστική μα και συμβολική μας ενέργεια της άμεσης αναστολής των μαθημάτων για μία ημέρα και τις απολυμάνσεις στους χώρους εκπαίδευσης και όχι μόνο, επισημάναμε τον κρίσιμο ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Το σχολείο μπορεί και πρέπει να αποτελεί τον πυρήνα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (έτσι θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα) της κοινωνίας μέσα σε κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης.
Δεν θα πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος και την ψυχική φόρτιση και ανησυχία όλων των παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας (παιδιά , γονείς, εκπαιδευτικοί).
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε ποτέ να μην ξεπεραστούν όρια τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή της κοινωνίας του σχολείου αλλά και γενικότερα.
Η ανησυχία και η ακατάσχετη φημολογία από τη μία η ευαισθησία και η φροντίδα για την προστασία των παιδιών από την άλλη , έχουν πλέον δημιουργήσει ένα περιβάλλον που κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αναστάτωση , η καχυποψία η δυσπιστία και η έλλειψη ψυχραιμίας.
Φήμες για πιθανά κρούσματα, οικογένειες οι οποίες ταξίδεψαν πρόσφατα και δεν έμειναν απομονωμένες μετά σπίτι τους, παιδιά τα οποία είχαν επαφή ή ταξίδεψαν σε περιοχές με κρούσματα και δεν έχουν εξεταστεί και αλλά πολλά δημιουργούν ένα κλίμα το οποίο το μόνο σίγουρο είναι ότι παρακωλύει την εκπαιδευτική διαδικασία, θέτει το σχολείο μακριά από τους στόχους του και δημιουργεί μία νοσηρή ατμόσφαιρα την οποία ουδείς θα ήθελε να κοινωνείται από το παιδί του.
Το κλείσιμο των σχολείων είναι μια ενέργεια η οποία θα επαναφέρει την ηρεμία στις περισσότερες οικογένειες, θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο έτσι ώστε να αυξήσει το επίπεδο προσωπικής ευθύνης παίρνοντας τα μέτρα που έχουν προταθεί για αυτόν και για τα παιδιά του και θα ακυρώσει έναν κατ´ εξοχήν χώρο μετάδοσης ιώσεων.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook