ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λήγουν οι συμβάσεις εργαζόμενων στις ΚΟμΥ του ΕΟΔΥ – 13 άνθρωποι στην Αργολίδα θα βρεθούν στο δρόμο

Για ακόμη μια φορά, οι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) του ΕΟΔΥ (επαγγελματίες υγείας, οδηγοί, διοικητικοί) βρίσκονται αντιμέτωποι με τη λήξη των συμβάσεων τους. Οι άνθρωποι που «βλέπαμε» μόνο τα μάτια τους, θα απολυθούν στις 30/11/23 με βάση τα σημερινά δεδομένα. 

Οι ήρωες της «πρώτης γραμμής», όπως τους αποκαλούσε το Υπουργείο Υγείας, που εργάστηκαν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες στη βροχή, στο χιόνι, στο κρύο αλλά και στον καύσωνα διενεργώντας rapid tests στον πληθυσμό με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid19, θα απολυθούν, παρά την ενεργό συμμετοχή τους στο σύστημα Υγείας και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε προσωπικό τόσο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και στο ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, στο νομό Αργολίδας από το Μάιο του 2020 μέχρι και σήμερα, έχουν διενεργηθεί 200.000 rapid tests τόσο σε γενικό πληθυσμό, σε κλειστές δομές (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καταστήματα κράτησης), σε ιδιωτικές επιχειρήσεις(εργοστάσια) όσο και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μετανάστες, ρομά κ.α.). 

Επιπλέον , η Κινητή Ομάδα Υγείας του νομού Αργολίδας συνέβαλε αποκλειστικά στους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της περιοχής μας. Επίσης, είναι τεράστια η συνδρομή της, μέσω των οχημάτων της, στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον με τη συνεργασία των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας.

Από την 1η Δεκεμβρίου, λοιπόν, οι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας θα βρίσκονται στο δρόμο, ενώ έχουν ήδη περάσει από ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας αφού εδώ και τρία χρόνια εργάζονται με συμβάσεις που συνεχώς ανανεώνονται;;;;

Ένα ακόμα εύλογο ερώτημα είναι, που θα μπορεί να εξεταστεί ΔΩΡΕΑΝ ένας πολίτης που εμφανίζει συμπτώματα covid19 ή που χρειάζεται γραπτή βεβαίωση για επίσκεψη σε κάποια δομή;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ξεκίνησε η δίκη για το “Ταμείο Μολυβιάτη” με 47 κατηγορούμενους και 174 μάρτυρες

diktio

Κεφαλάρι Άργους…Φῶς ἐκ φωτός, ἔλαμψε τῷ κόσμῳ, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, ΒΙΝΤΕΟ

admin

Εκτός δρόμου αγώνες αυτοκινήτων στην Αρκαδία από την ΑΛΜΑ 4Χ4 Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης από την ΔΥΠΑ (Πρώην ΟΑΕΔ)

admin

Χρόνια πολλά Ερμιόνη

diktio

Ας συναντηθούμε όλοι στις 12 Ιανουαρίου στη ταβέρνα ΣΠΗΛΙΑ

admin

Κοροναϊός: Τα 11 πιο συνηθισμένα συμπτώματα της νέας υποπαραλλαγής JN.1 που σαρώνει

admin

Πέτρος Κωτσοβός: Την Κυριακή συνεχίζουμε σε πορεία ανάπτυξης

diktio

Α. Πουλάς: Να πραγματοποιηθούν καθαρισμοί ρεμάτων στην Κοινότητα Σκοτεινής και σε ολόκληρη την Αργολίδα

diktio

Κάλαντα από το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

diktio

Έπαιξαν τα “ρέστα΄” τους με τα σκουπίδια αλλά το εργοστάσιο ανακύκλωσης του ΚΑΜΠΟΣΟΥ τους εκθέτει

diktio