Πε. Σεπ 16th, 2021

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Δύσκολη η κατάσταση δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ε. Κούλης

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Ηλεία με τις φλόγες να έχουν περικυκλώσει το χωριό Νεμούτα, όπου καίγονται σπίτια και περιουσίες. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να μην επεκταθεί η φωτιά στο δρυοδάσος της Φολόης, μία προστατευόμενη περιοχή από το Δίκτυο NATURA 2000. Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Δεν μπορέσαμε να δαμάσουμε το πύρινο μέτωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς γίνονταν κατά διαστήματα αναζωπυρώσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, επισημαίνοντας πως όλες οι δυνάμεις βρίσκονταν σε διαρκή εγρήγορση. Ωστόσο όπως είπε έχουν καταφέρει να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Το επικίνδυνο μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ Λιβαδάκι και Τριποταμιά στα όρια προς την Ηλεία, όπως είπε ο κ. Κούλης.

Ανέφερε ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, έχουν καταστραφεί περιουσίες, ενώ πολλά χωριά είναι χωρίς ρεύμα λόγω ζημιών που έχουν σημειωθεί σε κολώνες της ΔΕΗ. Επίσης όπως είπε πολλά χωριά δεν έχουν και νερό. Προσέθεσε ότι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές ηλικιωμένοι άνθρωποι ενώ όλοι οι άλλοι έχουν παραμείνει και συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.ertnews.gr

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ