Δε. Οκτ 25th, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Μάχη σώμα με σώμα για δωρεάν εισαγόμενες πατάτες

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Την ώρα που 17 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, πατάτες και κρεμμύδια που πλέον είναι εισαγωγής και μοιράστηκαν δωρεάν, δημιούργησαν πανδαιμόνιο στην τουρκική πόλη Ούρφα.

Πλήθος κόσμου, εν μέσω πανδημίας, έτρεχε για να πάρει λίγα τρόφιμα και οι εικόνες από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν οδήγησαν τις αρχές στην απόφαση να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, έχει υποσχεθεί στους πολίτες ότι θα διανεμηθούν μέσα στο Ραμαζάνι εκατομμύρια τόνοι πατάτες και χιλιάδες τόνοι κρεμμυδιών για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.

Η καταστροφή της γεωργίας χαρακτηρίζεται ως παράπλευρη απώλεια κατά την 20ετία της διακυβέρνησης Ερντογάν, επισημαίνει η αντιπολίτευση, με δεδομένο ότι πλέον εξάγονται όλα τα προϊόντα.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες, το ανεπίσημο ποσοστό ανεργίας φτάνει το 40%, παρά τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ένα μόλις 13%.

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με δεκάδες νοικοκυρές, γυναίκες δήλωσαν ότι καθημερινά μαζεύουν λαχανικά που πετιούνται έξω από τους κάδους των σουπερμάρκετ.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ερκάν Αϊντίν, έδωσε μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο σοκαριστικά παραδείγματα αυξήσεων των τιμών των τροφίμων. «Πρωταθλητές στις αυξήσεις τα αυγά, το λάδι και το τυρί. Κατά 82% αύξηση στην τιμή των αυγών, κατά 52% το λάδι, κατά 40% το τυρί, ενώ απρόσιτο βασικό αγαθό χαρακτηρίζεται το ψωμί.

“Όταν μια οικογένεια 4 ατόμων τρώει μόνο ζυμαρικά, το ένα τρίτο του προϋπολογισμού τους πηγαίνει στα μακαρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος βουλευτής του CHP.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ