ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας ευχήθηκαν στους εγκλείστους των Φυλακών Ναυπλίου

Οι μαθητές / μαθήτριες του Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας ζωγράφισαν κάρτες κι έγραψαν ευχές για τους έγκλειστους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων .
Τα παιδιά με τρόπο συγκινητικό,αισιόδοξο, μοναδικάκαι μαγικά όμορφο – όπως μόνο αυτά ξέρουν – έδειξανέμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που αυτή τη χρονική περίοδο ζει δύσκολες ώρες. Συνομίλησαν μαζί τους και ένιωσαν πως η μεγαλύτερη ανάγκη τους είναι η επαφή με την οικογένειά τους, τα παιδιά τους και τους φίλους τους αυτές τις άγιες μέρες της αγάπης και της χαράς.

Οι μαθητές / μαθήτριες τους ευχήθηκαν άμεση επάνοδο στην κοινωνία έχοντας ενδυνάμωση, αυτοπεποίθηση και όνειρα για ένα νέο ξεκίνημα με σημείο αναφοράς την πίστη στη ζωή, την αξιοπρέπεια και έναν αναθεωρημένο κώδικα αξιών.

Οι μαθητές / μαθήτριες συζήτησαν για την ανάγκη της επανένταξης αλλά και της αποδοχής αυτών των ανθρώπων από το κοινωνικό σώμα.

Φωτο (1-4): Δραστηριό-τητες στο σχολείο…οι μαθητές δημιουργούν…

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία κι επιμέλεια των εκπαιδευτικών του σχολείου τους:Μαρίας Μηλιώτη, Ελένης Πειρούνη και Γιάννη Γαλάνη,

σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών και της δράσης: «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους έγκλειστους τωνΣωφρονιστικών Καταστημάτων Τίρυνθας και Ναυπλίου»,

που έχει ξεκινήσει από το 2014 μεεπιστημονικά υπεύθυνη την Άλκηστις Κοντογιάννη.

Οι ευχές, ζωγραφιές και κάρτες των μαθητών παραδόθηκανστους έγκλειστους ύστερα από παρουσία-συμμετοχή των παραπάνω εκπαιδευτικών τηνΠαρασκευή 15-12-2023 το απόγευμα σε τακτική επιμόρφωση-εμψύχωση των εγκλείστων,που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα των φυλακών Ναυπλίου σε όμορφη,συγκινησιακή, εποικοδομητική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Φωτο (5): Η παρουσία μας στις φυλακές…

Οι συγκεκριμένες εμψυχώσεις περιλαμβάνονται στο επιμέρους πρόγραμμα που γίνεται κάθεΠαρασκευή και έχει τίτλο:

« Γίνε η αλλαγή που θες …», βασισμένο στις αρχές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση καιυλοποιείται απ’ τους εθελοντέςεμψυχωτές: Κατερίνα Καραναγνώστη, Γιώργο Ντέμο και Σοφία Μιχαλοπούλου, ενώ εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο του προαναφερθέντοςπρογράμματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω εμψυχωτές και την επιστημονική υπεύθυνη Άλκηστις Κοντογιάννη για την ξεχωριστή αυτή συνεργασία και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους κρατούμενους των φυλακών οι οποίοι αγκάλιασαν την παρουσία μας, αλληλεπίδρασαν μαζί μας τόσο ζεστά, χάρηκαν κι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους. Μπράβο από εμάς για την προσπάθειά τους για επανένταξη.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και μας φιλοξένησαν.

Από το Γυμνάσιο Λυγουριού, ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε ΟΛΟΥΣ !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης

AGGELOS DRITSAS

Διάλεξη από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας: «Η βυζαντινότροπη ζωγραφική του Φώτη Κόντογλου»

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ΟργανισμούΔιαχείρισης Προορισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

AGGELOS DRITSAS

Σε αυτό το δημαρχείο της χώρας θα τελεστεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

AGGELOS DRITSAS

Μονοήμερη απόδραση! Κυριακή 5 Οκτωβρίου!

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Σε 20 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Κακοκαιρία με χιόνια και στα ορεινά της Πελοποννήσου από την Παρασκευή 

AGGELOS DRITSAS

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Θλίψη για τον θάνατο συνταξιούχου αστυνομικού Παναγιώτη Κατερινάκου

AGGELOS DRITSAS

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ !

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία παραρτήματος του Κτηματολογίου Ναυπλίου στο Κρανίδι ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS