ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας ευχήθηκαν στους εγκλείστους των Φυλακών Ναυπλίου

Οι μαθητές / μαθήτριες του Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας ζωγράφισαν κάρτες κι έγραψαν ευχές για τους έγκλειστους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων .
Τα παιδιά με τρόπο συγκινητικό,αισιόδοξο, μοναδικάκαι μαγικά όμορφο – όπως μόνο αυτά ξέρουν – έδειξανέμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που αυτή τη χρονική περίοδο ζει δύσκολες ώρες. Συνομίλησαν μαζί τους και ένιωσαν πως η μεγαλύτερη ανάγκη τους είναι η επαφή με την οικογένειά τους, τα παιδιά τους και τους φίλους τους αυτές τις άγιες μέρες της αγάπης και της χαράς.

Οι μαθητές / μαθήτριες τους ευχήθηκαν άμεση επάνοδο στην κοινωνία έχοντας ενδυνάμωση, αυτοπεποίθηση και όνειρα για ένα νέο ξεκίνημα με σημείο αναφοράς την πίστη στη ζωή, την αξιοπρέπεια και έναν αναθεωρημένο κώδικα αξιών.

Οι μαθητές / μαθήτριες συζήτησαν για την ανάγκη της επανένταξης αλλά και της αποδοχής αυτών των ανθρώπων από το κοινωνικό σώμα.

Φωτο (1-4): Δραστηριό-τητες στο σχολείο…οι μαθητές δημιουργούν…

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία κι επιμέλεια των εκπαιδευτικών του σχολείου τους:Μαρίας Μηλιώτη, Ελένης Πειρούνη και Γιάννη Γαλάνη,

σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών και της δράσης: «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους έγκλειστους τωνΣωφρονιστικών Καταστημάτων Τίρυνθας και Ναυπλίου»,

που έχει ξεκινήσει από το 2014 μεεπιστημονικά υπεύθυνη την Άλκηστις Κοντογιάννη.

Οι ευχές, ζωγραφιές και κάρτες των μαθητών παραδόθηκανστους έγκλειστους ύστερα από παρουσία-συμμετοχή των παραπάνω εκπαιδευτικών τηνΠαρασκευή 15-12-2023 το απόγευμα σε τακτική επιμόρφωση-εμψύχωση των εγκλείστων,που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα των φυλακών Ναυπλίου σε όμορφη,συγκινησιακή, εποικοδομητική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Φωτο (5): Η παρουσία μας στις φυλακές…

Οι συγκεκριμένες εμψυχώσεις περιλαμβάνονται στο επιμέρους πρόγραμμα που γίνεται κάθεΠαρασκευή και έχει τίτλο:

« Γίνε η αλλαγή που θες …», βασισμένο στις αρχές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση καιυλοποιείται απ’ τους εθελοντέςεμψυχωτές: Κατερίνα Καραναγνώστη, Γιώργο Ντέμο και Σοφία Μιχαλοπούλου, ενώ εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο του προαναφερθέντοςπρογράμματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω εμψυχωτές και την επιστημονική υπεύθυνη Άλκηστις Κοντογιάννη για την ξεχωριστή αυτή συνεργασία και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους κρατούμενους των φυλακών οι οποίοι αγκάλιασαν την παρουσία μας, αλληλεπίδρασαν μαζί μας τόσο ζεστά, χάρηκαν κι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους. Μπράβο από εμάς για την προσπάθειά τους για επανένταξη.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και μας φιλοξένησαν.

Από το Γυμνάσιο Λυγουριού, ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε ΟΛΟΥΣ !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Περίπατος στο Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη

AGGELOS DRITSAS

Νεκρό βρέφος ενός έτους με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης

AGGELOS DRITSAS

Κυριακή των Βαΐων: Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δραστηριότητες από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος – Σε ετοιμότητα Μονάδες Υγείας και ΕΚΑΒ

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Επιτακτική ανάγκη και απαίτηση η αναστολή των πλειστηριασμών στις πληγείσες περιοχές

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Παρουσίαση του βιβλίου της Χρύσας Καρδαρά “Φύλλα στον Δυνατό άνεμο”

AGGELOS DRITSAS

Σοφία Ζαχαράκη από το Ναύπλιο: Πολύτιμη η εκπαίδευση των υποψηφίων του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»

AGGELOS DRITSAS

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καραθώνα Ναυπλίου. ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ισχυρή εντολή την Κυριακή ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης

AGGELOS DRITSAS

Στην τελική ευθεία για τα ξεχωριστά Θεοφάνεια της Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS

Σκοπευτικος Αθλητικος Συλλογος Δ.Κουτσοποδιου

AGGELOS DRITSAS