ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας ευχήθηκαν στους εγκλείστους των Φυλακών Ναυπλίου

Οι μαθητές / μαθήτριες του Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας ζωγράφισαν κάρτες κι έγραψαν ευχές για τους έγκλειστους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων .
Τα παιδιά με τρόπο συγκινητικό,αισιόδοξο, μοναδικάκαι μαγικά όμορφο – όπως μόνο αυτά ξέρουν – έδειξανέμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που αυτή τη χρονική περίοδο ζει δύσκολες ώρες. Συνομίλησαν μαζί τους και ένιωσαν πως η μεγαλύτερη ανάγκη τους είναι η επαφή με την οικογένειά τους, τα παιδιά τους και τους φίλους τους αυτές τις άγιες μέρες της αγάπης και της χαράς.

Οι μαθητές / μαθήτριες τους ευχήθηκαν άμεση επάνοδο στην κοινωνία έχοντας ενδυνάμωση, αυτοπεποίθηση και όνειρα για ένα νέο ξεκίνημα με σημείο αναφοράς την πίστη στη ζωή, την αξιοπρέπεια και έναν αναθεωρημένο κώδικα αξιών.

Οι μαθητές / μαθήτριες συζήτησαν για την ανάγκη της επανένταξης αλλά και της αποδοχής αυτών των ανθρώπων από το κοινωνικό σώμα.

Φωτο (1-4): Δραστηριό-τητες στο σχολείο…οι μαθητές δημιουργούν…

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία κι επιμέλεια των εκπαιδευτικών του σχολείου τους:Μαρίας Μηλιώτη, Ελένης Πειρούνη και Γιάννη Γαλάνη,

σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών και της δράσης: «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους έγκλειστους τωνΣωφρονιστικών Καταστημάτων Τίρυνθας και Ναυπλίου»,

που έχει ξεκινήσει από το 2014 μεεπιστημονικά υπεύθυνη την Άλκηστις Κοντογιάννη.

Οι ευχές, ζωγραφιές και κάρτες των μαθητών παραδόθηκανστους έγκλειστους ύστερα από παρουσία-συμμετοχή των παραπάνω εκπαιδευτικών τηνΠαρασκευή 15-12-2023 το απόγευμα σε τακτική επιμόρφωση-εμψύχωση των εγκλείστων,που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα των φυλακών Ναυπλίου σε όμορφη,συγκινησιακή, εποικοδομητική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Φωτο (5): Η παρουσία μας στις φυλακές…

Οι συγκεκριμένες εμψυχώσεις περιλαμβάνονται στο επιμέρους πρόγραμμα που γίνεται κάθεΠαρασκευή και έχει τίτλο:

« Γίνε η αλλαγή που θες …», βασισμένο στις αρχές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση καιυλοποιείται απ’ τους εθελοντέςεμψυχωτές: Κατερίνα Καραναγνώστη, Γιώργο Ντέμο και Σοφία Μιχαλοπούλου, ενώ εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο του προαναφερθέντοςπρογράμματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω εμψυχωτές και την επιστημονική υπεύθυνη Άλκηστις Κοντογιάννη για την ξεχωριστή αυτή συνεργασία και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους κρατούμενους των φυλακών οι οποίοι αγκάλιασαν την παρουσία μας, αλληλεπίδρασαν μαζί μας τόσο ζεστά, χάρηκαν κι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους. Μπράβο από εμάς για την προσπάθειά τους για επανένταξη.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και μας φιλοξένησαν.

Από το Γυμνάσιο Λυγουριού, ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε ΟΛΟΥΣ !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με τη συμπλήρωση του 1/3 της θητείας μας στη δημοτική περίοδο 2024 – 2028,

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Eκδηλώσεις μνήμης για τον Ευάγγελο Τσάκωνα την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 στο Κολιάκι

AGGELOS DRITSAS

Υπερπροσπάθεια 6,5 ωρών για τον Ναυπλιώτη Ironman Σταύρο Σμυρλή

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: Δρομολογούνται τρείς νέες επενδύσεις ΑΠΕ

AGGELOS DRITSAS

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross

AGGELOS DRITSAS

Σοκάρει η κατάθεση της ηθοποιού για τον βιασμό από τον σκηνοθέτη: «Άρχισα να ουρλιάζω, δε σταματούσε»

AGGELOS DRITSAS

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες σε πτήση της Singapore Airlines !

AGGELOS DRITSAS

“Βασικά με λεν Θανάση”, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου. Θέατρο Τριανόν, Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Θα δημιουργήσουμε μια σύγχρονη, έξυπνη, ψηφιακή Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωσης τιμής και μνήμης, προς τους δωρητές και ευεργέτες του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ : ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

AGGELOS DRITSAS

ΕΚΤΑΚΤΟ: 21χρονος από τη Νέα Κίο βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμα του

AGGELOS DRITSAS