ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων λόγω της έξαρσης των ιώσεων

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας που αγγίζει το 90% έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές της χώρας. Με τα περιστατικά να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε συνδυασμό με τις εποχικές ιώσεις και την γρίπη το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για την επάνοδο των παιδιών στις σχολικές αίθουσες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αυτό που εξετάζεται και αναμένεται να σταλεί σε σχολικές μονάδες και διευθύνσεις εκπαίδευσης είναι το επικαιροποιημένο έγγραφο με τις οδηγίες για Covid, γρίπη και ιώσεις, αλλά και η υπενθύμιση για τους εμβολιασμούς.

Παράλληλα, θα σταλεί εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών ενώ το υπουργείο Παιδείας προτρέπει τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης ή άλλων ιώσεων και να παραμένουν σπίτι έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Η περσινή εγκύκλιος του υπουργείου

«Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΩΡΓΟΣ . ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ  : Hydra’s Trail στη γειτονική μας Υδρα

AGGELOS DRITSAS

Στο Ναύπλιο η Π.Ο.Ε.Ε. τίμησε ανθρώπους του Εμπορίου

AGGELOS DRITSAS

Φορολογικές δηλώσεις

AGGELOS DRITSAS

Δ.Σ. στον Απολλώνειο Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκακίων

AGGELOS DRITSAS

Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύτηκε τον σύντροφό του

AGGELOS DRITSAS

Ελεύθεροι οι ανήλικοι που συνελήφθησαν στο Ναύπλιο για οπαδική βία

AGGELOS DRITSAS

“Πάμε Αλλιώς”: Το σχολείο της Ν. Κίου και οι μαθητές Ρομά

AGGELOS DRITSAS

Απολλώνειος Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκακίων

AGGELOS DRITSAS

Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

AGGELOS DRITSAS

12ο Εαρινό Ράλλυ Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΑΕ Μυκόνου – Παναργειακός (Γ΄ Εθνική | 3ος Όμιλος | 25η Αγωνιστική)

AGGELOS DRITSAS

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS