Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Αστυνομία από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Published

on

TAKIS-THEODORIKAKOS-2

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μου παρέδωσε την Παρασκευή, εντός της πενθήμερης προθεσμίας που είχε τεθεί, το πόρισμα με την επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στο αιματηρό περιστατικό της προηγούμενης Παρασκευής.

Όσα έγιναν ως τώρα σε επίπεδο δικαστικής και πειθαρχικής διερεύνησης της υπόθεσης είναι τα απολύτως προβλεπόμενα από τους Νόμους. Αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα. Σε ένα Κράτος Δικαίου η Πολιτεία οφείλει πρώτη να εφαρμόζει τον Νόμο.

Η κοινή γνώμη ασφαλώς είναι προβληματισμένη με όσα διαδραματίστηκαν, με εντολές που δόθηκαν για λήξη της καταδίωξης, με αλλεπάλληλες διαρροές εσωτερικών επικοινωνιών της Άμεσης Δράσης, με την έλλειψη συντονισμού.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας ζωντανός κρατικός οργανισμός που διαρκώς βελτιώνεται. Τίποτα και κανένα περιστατικό δεν περνά και δεν πρέπει να περνά, χωρίς αξιολόγηση. Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν και το πόρισμα που μου παρέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Προχωράμε μπροστά, με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Αστυνομίας με πέντε μέτρα και πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, καθώς και σε δύο δράσεις θεσμικού χαρακτήρα. Με στόχο την καθοριστική βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, που προσφέρει η αστυνομία στους πολίτες.

1. Πλήρης αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών κρατών. Ακριβής περιγραφή των επιχειρησιακών σχεδίων και των καθηκόντων που αντιστοιχούν στους αστυνομικούς. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας. Την ευθύνη υλοποίησης, αξιοποιώντας την κατάλληλη ομάδα αξιωματικών, αναλαμβάνει ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου, και η δράση αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.

2. Διασφάλιση της συνεχούς επανεκπαίδευσης του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο εύρος θεμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης στην υπηρεσία του πολίτη. Τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και τη γνώση των Νόμων. Δημιουργούνται ειδικά «σχολεία μετεκπαίδευσης» των ειδικών φρουρών. Η δράση αυτή ξεκινά 01/12/2021 και ολοκληρώνεται ως τις 30/09/2022 για την ομάδα ΔΙΑΣ.

3. Ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων, με αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, προκειμένου να διευκολύνεται η ολοκληρωμένη επιχειρησιακή εικόνα και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των δυνάμεων στο πεδίο της Αμέσου Δράσεως. Και, άμεση αντίστοιχη εκπαίδευση των αξιωματικών που υπηρετούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ολοκλήρωση ως το Σεπτέμβριο ’22.

4. Άμεσος εφοδιασμός με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας ώστε η σχετική προμήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

5. Αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς την κοινωνία. Ενίσχυση του Κέντρου Επικοινωνίας με 20 νέους αστυνομικούς, με στόχο να βελτιωθεί η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της Άμεσης Δράσης στα περιστατικά που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η υλοποίηση των σχετικών μέτρων να πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Πέραν των ανωτέρω πέντε πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο προωθούμε τους επόμενους τρεις μήνες το Νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των αστυνομικών της χώρας. Στόχος μία αστυνομία φιλική στον πολίτη, που σέβεται την δημοκρατική νομιμότητα και είναι άτεγκτη και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα, την αστυνομία του 21ου αιώνα.

Και, δεύτερον, είμαι σε επαφή με τον συνάδελφο Υπουργό Δικαιοσύνης για την ανάληψη πρωτοβουλίας εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα, ώστε οι κατ’ επάγγελμα κλοπές να μετατραπούν σε κακούργημα και η παραβατική συμπεριφορά καταδιωκώμενων να μην τιμωρείται απλά για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ, να προβλεφθούν αυστηρότερες ποινές και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες συμβάλλουν σε μια πιο αποτελεσματική αστυνομία, που πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων μας γιατί αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας. Μικροκομματικές επιθέσεις και αβάσιμοι αφορισμοί σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας δεν γίνονται αποδεκτοί από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και είμαστε δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, γιατί η πολύ δύσκολη δουλειά που κάνει αποτελεί πολύτιμη υπηρεσία προς την κοινωνία. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα 1000 αστυνομικοί ενισχύουν τα ΑΤ του Λεκανοπεδίου Αττικής και διασφαλίζουν την πραγματοποίηση κάθε βράδυ 100 πρόσθετων περιπολιών. Συνεχίζουμε με σχέδιο, με όραμα, με ενότητα, με σκληρή δουλειά τον καθημερινό αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών. Γιατί είναι προϋπόθεση της ευημερίας των Ελλήνων.

Ασφάλεια για Όλους! Ασφάλεια Παντού!

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Τροχαίο ατύχημα στο Ναύπλιο – Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο

Published

on

By

DSC_0405

Τροχαίο ατύχημα με συγκρουση μηχανής μεγάλου κυβισμού και αυτοκινήτου σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου στο Ναύπλιο.

Η σύγκρουση έγινε στην οδό Ασκληπιού στο ύψος του Φουγάρου, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Ναύπλιο επιχείρησε να στρίψει αριστερά στο βενζινάδικο που βρίσκεται στην περιοχή.Ο οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού που ακολουθούσε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν πρόλαβε να κόψει ταχύτητα με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην πίσω αριστερή πόρτα του οχήματος.Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν, ο οδηγός της μηχανής που παραλήφθηκε από το ΕΚΑΒ Αργολίδας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.Έρευνα για τα ακριβή αίτια και συνθήκες του τροχαίου διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου

https://www.argolikeseidhseis.gr/

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Με καταγωγή από την Αργολίδα ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος των παράνομων ελληνοποιήσεων

Published

on

By

w02-15575325007559

Δεν έχουν τέλος οι συνταρακτικές αποκαλύψεις γύρω από το πολυπληθές κύκλωμα που απαρτιζόταν κυρίως από αστυνομικούς και κρατικούς υπαλλήλους και οι οποίοι εξέδιδαν πλαστές ταυτότητες σε επικίνδυνους βαρυποινίτες προκειμένου να έχουν ελευθερία κινήσεων.

Σήμερα έγινε γνωστό πως ένας εκ των ηγετικών στελεχών του κυκλώματος πλαστογραφίας εγγράφων έχει καταγωγή από τα Σταθέικα του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα ενώ στην σπείρα συμμετείχε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η σύζυγος του.

Ένας από τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, φέρεται να είναι ο Δ.Ε., ομογενής από την Τασκένδη, ο οποίος, πριν από 4 χρόνια, επί μήνες αναζητούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές τη 18χρονη κόρη του που είχε εξαφανιστεί.

Ο Δ.Ε., μάλιστα, απέδιδε την εξαφάνιση της νεαρής κοπέλας σε απαγωγή από την αφγανική μαφία ή άλλα επικίνδυνα κυκλώματα αλλοδαπών καθώς ο τελευταίος που είχε δει το κορίτσι που είχε εξαφανιστεί από το Αττικό Νοσοκομείο το 2017 ήταν ένας Πακιστανός που ουδέποτε εντοπίστηκε.

Είχε εντοπιστεί όμως το προφίλ του συγκεκριμένου ανθρώπου στο Facebook που τότε είχε προκαλέσει ανατριχίλα. Ο Πακιστανός που είχε παραλάβει από μίνι μάρκετ στην Αχαρνών τη 18χρονη κυκλοφορούσε τότε με το παρατσούκλι Σαχ Μαξούτ.

Στο Facebook, όπως είχε γίνει τότε γνωστό, χρησιμοποιούσε ένα άλλο ψευδώνυμο, ενώ στη σελίδα του, που υπήρχε και η φωτογραφία της κοπέλας, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα, ναρκωτικά, πακέτα με χρηματικά ποσά, κοπέλες σε προσωπικές στιγμές, αλλά και… αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον, αποκτούν νέο ενδιαφέρον οι πληροφορίες αυτές αφού κι αυτός ο ίδιος ο πατέρας της αγνοούμενης θεωρείται «εγκέφαλος» στο πολυπλόκαμο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων που είχε πελάτες Αλβανούς κακοποιούς και με τις μέχρι τώρα έρευνες εμπλέκονται 34 εν ενεργεία αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί.

Τα ονόματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση για να αλλάξει την ταυτότητα των βαρυποινιτών ανήκαν σε Έλληνες ομογενείς από τη Ρωσία και τον Καύκασο «οι οποίοι δεν είχαν εκδώσει ποτέ δελτίο ταυτότητας ή είχαν προβεί σε έκδοση πριν από πολλά χρόνια και πλέον διέμεναν στο εξωτερικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ήδη έχει ασκήσει δίωξη για αδικήματα όπως διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κ.λπ. στους 20 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο διοικητής Ασφαλείας του Α.Τ. Ασπροπύργου, αστυνόμος Α΄, Γιώργος Μ., καθώς και μία αστυνομικός από το ίδιο αστυνομικό τμήμα, που εργαζόταν στο Τμήμα Ταυτοτήτων και φέρεται να είναι σύντροφος του Γ.Μ.

Ως άμεσος συνεργός του φερόμενου αρχηγού εμφανίζεται ο Π.Μ. ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, βιασμό καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να διαδραματίζει και ο επίορκος διοικητής Ασφαλείας του Α.Τ. Ασπροπύργου, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου βρέθηκαν 320.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε επικοινωνία με τον «εγκέφαλο» από την Τασκένδη και, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, είχε υπογράψει, ως διοικητής, σε οκτώ περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας.

Κατ’ άλλους ο συλληφθείς διοικητής είναι στην πραγματικότητα ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, η δράση του οποίου εκτείνεται σε βάθος 8 ετών με έσοδα, για τους δεκάδες εμπλεκόμενους αστυνομικούς και άλλα πρόσωπα, άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. 
Η συνδικαλίστρια καλλονή

Η σύντροφός του Σοφία, συνδικαλίστρια αστυνομικός, το 2016, είχε μονοπωλήσει τα φώτα της δημοσιότητας όταν σε πορεία των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από την Παλαιά Βουλή είχε κλέψει τις εντυπώσεις με την ομορφιά και τη… μαχητικότητά της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της χρονιάς, η ξανθιά καλλονή που είχε ρίζες και από την Κύπρο ζούσε στον Ασπρόπυργο και προερχόταν από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στα Σώματα Ασφαλείας.

Η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 όταν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου προσήχθη ένας άνδρας ο οποίος στην πλαστή ταυτότητα εμφανιζόταν ως Γεωργιανός, ενώ στην πραγματικότητα ήταν Αλβανός.

Ο ομογενής Δ.Ε. φέρεται να είχε αναπτύξει δίκτυο που αποτελούνταν από αστυνομικούς και δημοσίους υπαλλήλους, άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Παράλληλα βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με υπάλληλο του ληξιαρχείου στις Αχαρνές, η οποία καταγράφηκε από τον κοριό να χορηγεί πιστοποιητικά ατόμων στα οποία λίγες ημέρες αργότερα εκδίδονταν πλαστές ταυτότητες. Οι συνομιλίες σοκάρουν:

Υπάλληλος: Κατάλαβα. Του… πήρα οικογενειακή

«Εγκέφαλος»: Ωραία

Υπάλληλος: Πότε θα το πάρεις;

«Εγκέφαλος»: Μετά από μισή ώρα μπορώ; Γίνεται; Οκτώ;

Υπάλληλος: Ναι, ναι. Κατάλαβα. Εντάξει έγινε…

Σε άλλο διάλογο ο «εγκέφαλος» ακούγεται να μιλά με μια γνωστή του:

«Εγκέφαλος»: Για τα χαρτιά. Τους καθησύχασα, πήγα στη συνάντηση, έδωσα τα χαρτιά. Ο Αλβανός ικανοποιημένος, όλα εντάξει. Του λέω τι έγινε; Λέει έφερε τα μισά χρήματα. Επτά χιλιάδες, λέει, έφερε και άλλες επτά χιλιάδες δεν τις μάζεψε. Του λέω έλα να ξεκινήσουμε με τις επτά. Λέει όχι. Εγώ ακόμα τα χρήματα όλα δεν θα τα πάρω. Εγώ λέει δεν θέλω να χρωστάω εγώ μετά. Και πότε; Λέει περίπου σε μια εβδομάδα το πολύ δέκα ημέρες θα μου φέρει το άλλο μισό. Λέω εγώ γ@μ@ τα τώρα. Κάθομαι και νομίζω πού θα βρω για να πληρώσω τις δυο δόσεις. Εμπιστεύομαι αυτόν τον βλάκα… Πρέπει να μας δώσει 15.000 και στην Αστυνομία ακόμη 15.000 να πάει…

Φίλη: Γι’ αυτό σου λέω εδώ κράτα λίγο απόσταση

«Εγκέφαλος»: Αυτοί μου έλεγαν να μη βιαστώ, εγώ νόμιζα ότι όλα είναι εντάξει. Άνετα λογαριάστηκα… Λέω συγγνώμη, αδελφέ, είκοσι πέντε δεν βγαίνω, τουλάχιστον τριάντα…

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Ιωάννης Μαλτέζος: Επίσκεψη δέχθηκα σήμερα

Published

on

By

262562788_4849443795074765_2808018340194741035_n

Επίσκεψη δέχθηκα σήμερα από τα μέλη του νέου ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, τον Πρόεδρο Σπύρος Κατσίρης τον Γενικό Γραμματέα Andreas Bragas και τον εκλεγμένο Ταμία Hlias Ntoumas.

Τους συνεχάρη για την εκλογή τους και ευχήθηκα καλή επιτυχία στο έργο τους. Συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν και τους διαβεβαίωσα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας θα είναι δίπλα τους για να παραμένουν ασφαλείς οι πολίτες του Νομού μας.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.