Πα. Σεπ 24th, 2021

Με αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς ξεκινάει η σχολική χρονιά

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Το επιεικώς αμφιλεγόμενο μέτρο να μην κλείνουν τα σχολικά τμήματα παρά μόνο αν βρεθούν θετικά τα μισά παιδιά (!) έχει προκαλέσει οργή στους εκπαιδευτικούς.

Την Δευτέρα έλαβε χώρα κοινή τηλεδιάσκεψη των διοικητικών συμβουλίων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ έτσι ώστε να συντονιστεί η δράση των τριών σωματείων και να υπάρξει οργανωμένη και δυναμική απάντηση στα σχέδια του Υπουργείου τα οποία χαρακτηρίζονται ως άκρως επικίνδυνα για την υγεία των εκπαιδευτικών και των παιδιών.

“Καταλαβαίνει κανείς ότι μία τάξη που θα έχει έστω και δύο ή τρία παιδιά θετικά θα μετατρέπεται αυτομάτως σε υγειονομική βόμβα και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε έτσι” τόνισε εκπαιδευτική πηγή στο NEWS 24/7.

Ως προς τον τρόπο αντίδρασης, υπάρχει σκέψη για κινητοποίηση (όχι απεργιακή) για τις 15 Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της παρούσας εβδομάδας.

Την Τετάρτη εξάλλου η Υφπουργός Παιδείας Ζέτα Μάκρη θα έχει μία πρώτη συνάντηση με τη ΔΟΕ ενόψει της νέας χρονιάς και των ζητημάτων που προκύπτουν κυρίως στο θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπουργός Νίκη Κεραμέως αρνήθηκε να δει τους εκπροσώπους των δασκάλων και τους παρέπεμψε αρχικά στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου, συνάντηση όμως που αρνήθηκε η ΔΟΕ. Το ραντεβού με την κα Μακρή ήταν η συμβιβαστική λύση που προτιμήθηκε.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ