ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε γνώση του νομοσχεδίου για την “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”,  όπως αυτό κατατέθηκε προς ψήφιση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 19 Απριλίου 2024, το οποίο στην παράγραφο 1β’ του άρθρου 6 ορίζει την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμος Σπετσών.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, η οποία με άμεσες και συντονισμένες κινήσεις, έδρασε ακαριαία και κατάφερε να αποτρέψει την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου, επιτυγχάνοντας την αναβάθμισή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Προτάσσοντας τα λογικά επιχειρήματά μας αποτρέψαμε την εφαρμογή αποφάσεων οι οποίες θα έπλητταν οικονομικά τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας και ταυτόχρονα επιτύχαμε την ίδρυση και λειτουργία ενός Δικαστηρίου, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά την περιοχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα για την ευαισθησία και την κατανόηση που επέδειξαν προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυση του θέματος.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό για την ιδιαίτερη και καίρια  συμβολή του στην επίλυση του ζητήματος, τους Βουλευτές Αργολίδας κ. κ. Γιώργο Γαβρήλο και Ανδρέα Πουλά για τις σημαντικές παρεμβάσεις τους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αργολίδας για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν και όλους τους Δημότες και τους κατοίκους της Ερμιονίδας για την συμπαράστασή τους, προκειμένου η προσπάθειά μας να τελεσφορήσει θετικά.

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε συνέχεια των προσπαθειών μας ως Α.Ο.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Σε κοινό περίπτερο Δήμοι της Πελοποννήσου στη 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

diktio

Ξεκινάει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

diktio

Το ζήτημα δεν είναι ότι ξεκινάω στις οκτώ το πρωί και πολλές φορές γυρνάω αργά το βράδυ

admin

ΑΡΓΟΣ : Δοξολογία & Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

diktio

ΓΙΩΡΓΟΣ . ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ  : Hydra’s Trail στη γειτονική μας Υδρα

AGGELOS DRITSAS

Βόμβα: Χρωστάς στην Εφορία; Αυτόματη κατάσχεση σε συγγενείς. Πώς θα γίνεται

admin

Τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας συνάντησε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών

admin

Άργος: Έρχεται ο 8ος Δρόμος Αξιών

AGGELOS DRITSAS

Κατατέθηκε ο Συνδυασμός “ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ” με επικεφαλής τον Γιάννη Γεωργόπουλο

admin

Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Άργος

diktio

Ομάδα Γυναικών Άργους: Ανυποχώρητα στο πλευρό του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης

diktio