www.AggelosDritsas.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στην Αργολίδα τα βιωματικά εργαστήρια “Go 4MINT”

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στην Αργολίδα τα βιωματικά εργαστήρια βασισμένα στο εκπαιδευτικό υλικό Go 4MINT. Το υψηλού ποιοτικού επιπέδου και εκπαιδευτικής αξίας υλικό είναι προϊόν της συνεργασίας του Goethe-Institut και της LIFE Bildung Umwelt Chancengleichheit* e.V. 

Το πρόγραμμα Go 4MINT** Parcours είναι σχεδιασμένο με βάση την διαθεματική προσέγγιση διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών, σε συνδυασμό με την Τεχνολογία και την Επιστήμη των Μηχανικών, το γνωστό σε εμάς ως STEM. Αποτελείται από 15 σταθμούς πειραματισμού που αφορούν τους τομείς Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής, Τεχνολογίας Ηλιακής Ενέργειας, Βιονικής, Οπτικών Τεχνολογιών και Συντήρησης Μνημείων απευθυνόμενο σε μαθητές/-τριες Γ’ Γυμνασίου, Α΄ και Β’ Λυκείου.

Στο νομό μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 520 μαθητές/-τριες Γυμνασίου και Λυκείου από 15 σχολεία. Οι συμμετέχοντες/-ουσες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία:

-να ανακαλύψουν τεχνολογικά και φυσικά φαινόμενα και να τα συνδέσουν με την καθημερινότητα,

-να δοκιμάσουν επαγγελματικές δραστηριότητες και υλικά εργασίας και να γνωρίσουν ειδικότητες,

-να ανακαλύψουν και να διακρίνουν σημαντικές επαγγελματικές ικανότητες και δεξιότητες.

Η χαρά του πειραματισμού- η ακρίβεια και η επιδεξιότητα – η αντίληψη του χώρου – η αφηρημένη σκέψη και η τεχνική κατανόηση, σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι μια αποτυχία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία, αποτελούν την προστιθέμενη αξία αυτής της εμπειρίας σε όσους/-ες συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η εφαρμογή αυτού του εργαστηριακού προγράμματος προέκυψε μετά από πρόταση της κ. Κλεοπάτρας Μανουσάκη – Υπεύθυνης Ε.Κ.Φ.Ε. Αργολίδας, με την συμμετοχή του κ. Γιατράκου Ιωάννη – Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας. Η συνεργασία των δύο τμημάτων ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, με ρόλους που αλληλοσυμπληρώθηκαν αρμονικά, αποδεικνύοντας ότι οι συνέργειες μπορούν να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες και να παράγουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ευχαριστούμε θερμά :

Την κ. Ηλιάνα Κικίδου υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Goethe-Institut Athen, η οποία διέθεσε αφιλοκερδώς και κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς του υλικού

Τον Διευθυντή Δ.Ε. Αργολίδας κ. Βασίλειο Πολύδωρο για την συνεχή υποστήριξη του στις δράσεις μας

Τον Σχολικό σύμβουλο ΠΕ04 κ. Παναγιώτη Κωσταρίδη για την υποστήριξη και την συνεργασία του

Τις Διευθύντριες του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου κ. Σοφία Κουτσιούρη και του 1ου Γυμνασίου Άργους κ. Παναγιώτα Σκλήρη , αλλά και τους συναδέλφους που διέθεσαν τους χώρους των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών των σχολείων τους και συνέδραμαν σε ό,τι χρειάστηκε .

Τους/-ις συναδέλφους συνοδούς που απέδειξαν για άλλη μια φορά την διαρκή διάθεση τους να προσφέρουν στους/-τις μαθητές/-τριες τους το μέγιστο δυνατόν.

Τον κ. Γιώργο Παταρίδη καθηγητή Πληροφορικής Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ, που αναπλήρωσε τον κ. Γιατράκο όταν χρειάστηκε .

Και βέβαια όλους τους/-ις μαθητές/-τριες για την συμμετοχή τους αλλά και για τα εξαιρετικά σχόλια και τα συναισθήματα που βίωσαν, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην αξιολογική φόρμα του προγράμματος.

Με εκτίμηση

Κλεοπάτρα Μανουσάκη
Φυσικός, MSc
Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Νομού Αργολίδας

Ιωάννης Γιατράκος
Πληροφορικής, MSc
Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Νομού Αργολίδας

* εκπαιδευτικό περιβάλλον ίσων ευκαιριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Επιμελητήριο Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Οικογενειακή τραγωδία : Πατέρας βρήκε νεκρό το γιο του!

AGGELOS DRITSAS

Κοινόχρηστα ATM: Όλες οι τράπεζες σε ένα μηχάνημα με δωρεάν ή χαμηλού κόστους συναλλαγές

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΝ: Σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης της νέας αντλίας στο αντλιοστάσιο του Αναβάλου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στην περιοχή της Άκοβας, κοντά στην εταιρεία Μποζονέλος.

AGGELOS DRITSAS

Σας καλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Πνευματικό Συμπόσιο στο Ναύπλιο: Τιμή και Μνήμη Κωνσταντίνου Βουδούρη

AGGELOS DRITSAS

Δ. Ορφανός: Προχωρούμε με προσεκτικά βήματα μέχρι την πλήρη ανάληψη των καθηκόντων μας

AGGELOS DRITSAS

Β’ Εθνική Γυναικών Aποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

AGGELOS DRITSAS

“Βασικά με λεν Θανάση”, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου. Θέατρο Τριανόν, Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS