Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε η Άνγκελα Μέρκελ

Διαμορφώσατε σχεδόν για δύο δεκαετίες την πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης, είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Published

on

808x539_cmsv2_f9509c29-6061-54bd-8ec6-c2125da7086f-6183308

Για μια σπουδαία πολιτικό, που διαμόρφωσε σε μεγάλο μέρος την πολιτική της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης, σχεδόν για δυο δεκαετίες, έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο την Καγκελάριο της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου, η παραμονή της στο τιμόνι μιας σημαντικής ευρωπαϊκής δύναμης για 16 χρόνια, την έφερε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις και προκλήσεις, αλλά της προσέφερε και την ικανοποίηση να συμβάλει προσωπικά στην αντιμετώπιση καταστάσεων δύσκολων για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Την ευχαρίστησε, επίσης, προσωπικά για την προσπάθεια που κατέβαλε για την ενίσχυση και τη διαφύλαξη των διμερών μας σχέσεων και για την σταθερά φιλοευρωπαϊκή της στάση, σε μια σειρά από ζητήματα, που έθεσαν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή συνοχή.

«Yπήρξαν βεβαίως στιγμές δυσκολίας και έντασης. Η οικονομική κρίση, που αντιμετώπισαν πολλές χώρες της Ευρώπης, έφερε κυρίως σε δύσκολη θέση την Ελλάδα, που κλήθηκε να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα. Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο σε πραγματικό, όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Και στην Ελλάδα αισθανθήκαμε, πολλές φορές, δικαιολογημένα μόνοι» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το διάστημα που κύλησε και οι εμπειρίες που βιώσαμε σε αυτή την περίοδο, συνέβαλαν στην αλληλοκατανόηση και στην άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων για το παρόν και το μέλλον».

Ειδικότερα, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ευρώπη διατήρησε τη συνοχή της και αυτό καταδείχθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας και στη λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας επισήμανε ότι «έχουν στέρεες βάσεις και φυσικά υπάρχει ένα περιθώριο ενίσχυσης και ενδυνάμωσής τους σε παρά πολλούς τομείς, όχι μόνο στον οικονομικό, εμπορικό και στον τουρισμό αλλά κυρίως στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι η διαχείριση της Μετανάστευσης, η Κλιματική Αλλαγή και βέβαια η ενίσχυση του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, με την Κοινωνία των Πολιτών και ιδίως στους νέους, στους οποίους ανήκει και το μέλλον».

Ειδική αναφορά έκανε και στα εθνικά μας θέματα υπογραμμίζοντας: «Προσβλέπουμε πάντα στη στήριξη της Γερμανίας και στα εθνικά μας θέματα. Η Ελλάδα είναι πιστή στην Ευρώπη και πιστεύει στον διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας, με σεβασμό πάντα στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο». Ωστόσο, τόνισε ότι «ο διάλογος, βέβαια, προϋποθέτει την καλή διάθεση και της άλλης πλευράς. Δεν μπορεί να είναι μονομερής».

Σε προσωπικό επίπεδο, της ευχήθηκε, μετά την αποχώρησή της από την κεντρική πολιτική σκηνή, να συνεχίσει να είναι δημιουργική και δραστήρια, αλλά και να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/ 2021 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Άνγκελα Μέρκελ στο Ινστιτούτο ΓκαίτεΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/ 2021 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την πλευρά της, η Καγκελάριος Μέρκελ, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που μια γυναίκα βρίσκεται στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει κανονικότητα αυτό, σιγά σιγά να υπάρχουν γυναίκες στην πολιτική.

Ακολούθως σημείωσε, ότι οι σχέσεις μας έζησαν κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά εδράζουν σε πολύ στέρεες βάσεις και υπογράμμισε, ότι ο διάλογος υπήρξε πάντα το κλειδί προς αναζήτηση και εξεύρεση λύσης.

Αναφερόμενη στις προκλήσεις, τόνισε ότι ήταν διαφορετικές κάθε φορά. «Είχαμε τη σταθεροποίηση του ευρώ από τη μια πλευρά, είχαμε φυσικά μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες να γίνουν σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα και νομίζω ότι το μεγαλύτερο θέμα ήταν το Μεταναστευτικό, όπου εκεί η Γερμανία και η Ελλάδα μπόρεσαν να συνεργαστούν εποικοδομητικά».

Σχετικά με την πανδημία, τη χαρακτήρισε, μια τελείως διαφορετικού τύπου πρόκληση, και υποστήριξε ότι ήταν πολύ σημαντική η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, ιδιαίτερα για χώρες, όπως η Ελλάδα, που είχαν ήδη υποφέρει από μια δύσκολη κατάσταση. «Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό το γεγονός ότι δημιουργήσαμε αυτά τα ταμεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης ή το Next Generation Fund» πρόσθεσε.

Τόνισε, επίσης, ότι «Αυτό που μας έδωσε δύναμη, κατά την άποψή μού, αυτό το διάστημα, μεταξύ πολιτικών, γυναικών και ανδρών, Γερμανίας και Ελλάδας, ήταν το γεγονός ότι πάντα είχαμε την αίσθηση ότι ανήκουμε μαζί και αυτή παραμένει η βασική αίσθηση και για τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον».

Κλείνοντας τόνισε ότι, για το υπόλοιπο της ζωής της, θα παραμείνει ένα πολιτικό άτομο, αλλά θα παραδώσει την ευθύνη.

«Η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ τίμημα» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την σύντομη προσφώνησή της προς την καγκελάριο Μέρκελ. «Πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι», συμπλήρωσε η κυρία Σακελλαροπούλου, ενώ, ευχαρίστησε την γερμανίδα καγκελάριο για τη «διατήρηση των διμερών σχέσεων και την φιλοευρωπαϊκή σας στάση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα της κας Μέρκελ ξεκίνησε με ομιλία της στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα

https://gr.euronews.com/

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες

Published

on

By

xionikor-16012020-11

Κατόπιν των ανακοινώσεων της ΕΜΥ εν όψει του επερχόμενου χιονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας βρίσκεται από νωρίς σήμερα 24/1/2022 σε επιφυλακή με την Πολιτική Προστασία, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, τους χειριστές μηχανημάτων καθώς και σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. 
“Απευθύνουμε ισχυρή έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν άσκοπες για το επόμενο 48ωρο. 
Θα υπάρξει απότομη αλλαγή του καιρού και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε είδους δραστηριότητα καθώς η ένταση των φαινομένων θα είναι σφοδρή. Για οποιαδήποτε ανάγκη μετακίνησης όπως επικοινωνείτε με τις αρχές. Παρακάτω αναφέρονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθ’ όλη τη διάρκεια των επικινδύνων καιρικών φαινομένων.” αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Αργολίδας 
METΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να ασφαλίσουν τις τέντες κατοικιών και καταστημάτων κατά τις ώρες των ακραίων φαινομένων.
• Να ελέγξουν τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχουν αναρτήσει.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας
Δημήτριος Σχοινοχωρίτης

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

870.000 εμβολιασμένοι πολίτες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από 1η Φεβρουαρίου

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Μία δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε ότι 870.000 πολίτες, αν και δικαιούχοι της τρίτης δόσης δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού.

«Μας προβληματίζει το γεγονός πως πάνω από 800.000 πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμη την τρίτη δόση, ενώ είναι δικαιούχοι. Μας προβληματίζει, όχι μόνο για να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, αλλά για να έχουν κάλυψη απέναντι στην Όμικρον. Εκτός αυτού και ο αριθμός των θανάτων μας απασχολεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους επτά μήνες για όσους άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου. Το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ενώ έχει συμπληρώσει το επτάμηνο σε αυτή την ημερομηνία, θα θεωρείται απλά… ανεμβολίαστος.
Ρητή αναφορά στο ΦΕΚ

«Ειδικώς ως προς όσους έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Από την 1η.2.2022, και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση».
Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Όλα αυτά, πρακτικά σημαίνουν ότι οι 870.000 δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης, αν δεν κλείσουν ραντεβού και δεν εμβολιαστούν μέχρι και την 31η Ιανουαρίου, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και άρα θα υπόκεινται στους εξής περιορισμούς:

Πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες:
Στα κέντρα διασκέδασης
Στους κλειστούς χώρους εστίασης
Στα θέατρα
Στους κινηματογράφους
Στα μουσεία
Στις εκθέσεις
Στα συνέδρια
Στα γυμναστήρια

Πρόσβαση σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με PCR ή rapid test:
Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου
Στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης
Στα κομμωτήρια
Στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίας
Στην εκπαίδευση
Στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους με συναφείς δραστηριότητες
Στους χώρους λατρείας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη

Published

on

By

ScreenHunter 2767
272160116_507048160783720_3757803419477725461_n
272150667_507048207450382_7817816753335235129_n

Η αγορά των Rafale αναβαθμίζει τη χώρα επιχειρησιακά και γεωπολιτικά και σφυρηλατεί την ειρήνη στην περιοχή μας. ⠀Η σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού να απαλλάξει από κάθε φορολογία τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των ενστόλων είναι η ελάχιστη οφειλόμενη ανταπόδοση της πολιτείας στην καθημερινή τους προσφορά τους. ⠀

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Published

on

By

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Παίρνουν πίσω τα μέτρα: Οι νέες αλλαγές σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και γήπεδα

Παράλληλα, όλα δείχνουν οτι πάμε σε αύξηση της χωρητικότητας των γηπέδων που από το 10% θα πάει στο 20%.

Published

on

By

271685620_10159242740889667_5090875058720752764_n

Όλα δείχνουν πως τα μέτρα που πάρθηκαν λίγο πριν την Πρωτοχρονιά και που θα είχαν διάρκεια δύο εβδομάδες, πάνε προς σταδιακή χαλάρωση.

Αναλυτικά οι σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για διασκέδαση και γήπεδα, ενόψει της 16ης Ιανουαρίου.

Όταν ο Θάνος Πλεύρης, στις τελευταίες ημέρες του 2022, ανακοίνωνε τα τελευταία χρονικά περιοριστικά μέτρα, αυτά είχαν ορίζοντα την 16η Ιανουαρίου. Σε 5 ημέρες δηλαδή ολοκληρώνεται η ισχύ τους, κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες συζητήσεις για το τί γίνεται από εκεί και πέρα.

Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας, αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, βλέπουν πως η πίεση στο ΕΣΥ δεν αφορά βαριές νοσηλείες, αλλά πιο ελαφριές. Αυτό προκαλεί την αισιοδοξία πως σύντομα θα υπάρξει αποκλιμάκωση και τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα…

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, στο… τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και ειδικών βρίσκεται όχι η ολική άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά η χαλάρωσή τους. Το πιο πιθανό όπως φαίνεται δηλαδή, είναι να παραταθούν για άλλες δύο εβδομάδες, αλλά αυτά που θα παραμείνουν θα είναι πιο χαλαρά.

Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα το ωράριο έως τα μεσάνυχτα για την εστίαση και την διασκέδαση θα παραμείνει όμως θα επιστρέψει η μουσική. Με αυτό τον τρόπο, στην κυβέρνηση εκτιμούν οτι θέλουν να βοηθήσουν τους συγκεκριμένους κλάδους που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Η νέα σύνθεση της Οικονομική Επιτροπής και επιτροπής Ποιότητα ζωής του Δήμου Άργους Μυκηνών

Published

on

By

83060832872353.5696c38a2c2b4

Η σύνθεση της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής Ποιότητα ζωής μετά την ψηφοφορία των μελών του ΔΣ και τις  αποφάσεις του Δημάρχου και την ισχύουσα  νομοθεσία  έχουν ως εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης  Καμπόσος,

Α) Από την παράταξη του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»:

Δημήτρης Κρίγγος 

Χρήστος Πετσέλης 

Οικονόμου Θεόδωρος

Διολίτσης Πέτρος

Σκούφης Παναγιώτης 

Πανοβράκος Γεώργιος 

Νενεκούμης Χαρίλαος

Β) Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ»: 

Χειβιδόπουλος Αναστάσιος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης  Καμπόσος,

Α) Από την παράταξη του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»:

Δημήτρης Κρίγγος

Βασίλης Τάγκαλης 

Σπανού Σπυριδούλα

Μαρλαγκούτσος Πέτρος 

Ρέσκος Παναγιώτης – Μάριος 

Σκανδάλης Νικόλαος 

Δελογιάννης Γεώργιος

Β) Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ»: 

Χαρτοφύλλης Νικόλαος

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Εκλογή της Ελένης Γκαμίλη στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

Published

on

By

IMG_6544

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς, τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο, για την τιμητική, προς το πρόσωπό μου, πρότασή του.

Ευχαριστώ θερμά, τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, όλων των παρατάξεων, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και με ανέδειξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης αυτής. Προσβλέπω στη συνεργασία με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και με τους υπαλλήλους του Δήμου, που στηρίζουν ακούραστα το έργο μας.

Αντιλαμβανόμενη την ευθύνη που απορρέει από την θέση αυτή αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που απαιτούνται για τη λύση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, δεσμεύομαι ότι θα εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να λειτουργώ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, δίκαια, αντικειμενικά και αποτελεσματικά προς όφελος του τόπου και τον συμπολιτών μας .

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνδημότες μας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και να τους καλέσω να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή για όλα τα φλέγοντα θέματα του τόπου μας.

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας !!!

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Μέτρα στήριξης 395 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Published

on

By

dei_power_energy_cost_logariasmos_intime_

Η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, και τους επαγγελματίες, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός. 
Η συνολική αξία των μέτρων φτάνει τα 395 εκατ. ευρώ, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν μόνο οι κύριες κατοικίες, όπως δηλώνονται στο Ε1, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή εμβαδού και η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή. Το συνολικό της ύψος θα φτάσει τα 157 εκατ. ευρώ.

Μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα νοικοκυριό είναι 42 ευρώ.

Για τις πρώτες 150 KWh κατανάλωσης ανά μήνα επιδοτείται το 80% της αύξησης με 160€/MWh, δηλαδή 24 ευρώ. Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300kWh επιδοτείται το 60% της αύξησης με 120€/MWh, δηλαδή 18 ευρώ.

Στα νοικοκυριά που είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο θα είναι 54 ευρώ. Η επιδότηση θα ανέλθει στα 180€/ MWh.

Οριζόντια θα επιδοτηθούν επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, όλα τα μη οικιακά τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά) είτε χαμηλής, είτε μέσης, είτε υψηλής τάσης. Η τιμή της επιδότησης ορίζεται στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Από τον Φεβρουάριο και μετά εξετάζεται η επιδότηση να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.
Επιδότηση φυσικού αερίου

Στο φυσικό αέριο, η επιδότηση για όλη τη μηνιαία κατανάλωση θα είναι 20 ευρώ, για όλους τους παρόχους, ανά θερμική μεγαβατώρα στα νοικοκυριά. Αφορά όλους τους οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος ή μεγέθους κατοικίας.

Επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα θα διαθέσει στους πελάτες της και η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ θα υπάρξει στήριξη και από τους άλλους παρόχους. Το κόστος θα φτάσει τα 54 εκατ. ευρώ και τα μέτρα θα αξιολογούνται κάθε μήνα.

Επεκτείνεται από την κυβέρνηση η επιδότηση σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως τζίρου και αριθμού εργαζομένων και θα φτάσει τα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Η κατάσταση θα επανεξεταστεί τον Φεβρουάριο είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Και η “Νέα Αρχή” του Γ. Πανοβράκου συμπράττει με την παράταξη του Δ.Καμπόσου «Αλλαγή Πορείας»

Published

on

By

PANOVRAKOS-NEA-ARXH4-1024x539

Η σύμπραξη των δύο παρατάξεων κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της κοινής πεποίθησης για συστράτευση (διατηρώντας παράλληλα τις αρχές και την αυτονομία έκφρασης) όλων, προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια, δράσεις και προγράμματα που ήδη έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης από τη σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών. 
Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος δεσμεύεται να εκλεγεί για το δεύτερο μισό της δημοτικής περιόδου ένας δημοτικός σύμβουλος προερχόμενος από την παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προκειμένου να μπορεί να έχει ενεργή συμμετοχή στα δύο αυτά σπουδαία συλλογικά όργανα. Με την σύμπραξη θα δοθεί η ώθηση για μια νέα, ανοδική, αναπτυξιακή πορεία. 
Με αίσθημα ευθύνης έναντι της προόδου του Δήμου Άργους Μυκηνών, η συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου κρίνεται ως απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη.

Γιώργος Πανοβράκος

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Δημήτρης Καμπόσος : Η παράταξή μας, μεγαλώνει και δυναμώνει!

Published

on

By

55515112_2267335603505229_7767977619340918784_n

Υποδεχόμαστε στην “Αλλαγή Πορείας” τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, Χάρη Νενεκούμη και Γιώργο Δελογιάννη, οι οποίοι με επιστολή τους προς το Δ.Σ. ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συστρατευτούν μαζί μας. ✅Η παράταξη του Δημήτρη Καμπόσου γνωρίζει μόνο πρόσθεση και πολλαπλασιασμό. ✅Αφήνει έξω απο τους κόλπους της την διαίρεση και την αφαίρεση, για το καλό του τόπου, για την πρόοδο του Δήμου Άργους Μυκηνών.

➡️Συνεχίζουμε δυνατά την Αλλαγή Πορείας!

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
272404882_106154385310027_8453069921874571569_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ33 λεπτά ago

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕYAΑΡ-Μ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ
0 (0)

Χιόνια-μυκήνες-780x470
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ1 ώρα ago

Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι έκλεισαν στην Αργολίδα λόγω παγετού
0 (0)

272379388_2321947321278511_548562092729310888_n
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 ώρα ago

Πρωτοφανής χιονόπτωση τη νύχτα στο Κρανίδι Αργολίδας
0 (0)

272614272_5343082362387064_7304211996693238570_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ16 ώρες ago

Δ. Καμπόσος: “Σας παρακαλώ πολύ μην κυκλοφορείτε άσκοπα, το πάμε να δούμε αφήστε το!!!”
0 (0)

Corona Virus covid-19 illustration
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ17 ώρες ago

Ο ΕΟΔΥ 192 τα κρούσματα κορωνοϊού που κατάγραψε σήμερα 24/1 στην Αργολίδα
0 (0)

1100_84698d6d-185b-4499-ba04-11fc1ec5b7f2
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ17 ώρες ago

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει την Τρίτη 25/1 ο Δήμος Άργους Μυκηνών
0 (0)

xionikor-16012020-11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ17 ώρες ago

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες
0 (0)

ScreenHunter 2817
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ17 ώρες ago

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Υπάρχει «Ελπίδα» γι’ αυτό να προσέχουμε πάρα πολύ τις μετακινήσεις!
0 (0)

IMGP4335EUAGGELISTRIAS2007
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ23 ώρες ago

Ζευγάρι αλλοδαπών “έβαζε χέρι” σε τρόφιμα και ρούχα στο Συσσίτιο Ευαγγελίστριας
0 (0)

krousmata
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ23 ώρες ago

15χρονα παιδιά εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό στο Ναύπλιο
4 (1)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE1 μήνα ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE1 μήνα ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

6567 2350
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Λυκουρέντζος: ΕΛ.Γ.Α.: 71 Εκατ. ευρώ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ.

xionikor-16012020-11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ17 ώρες ago

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες
0 (0)

Χιόνια στην Συρία και την Σαουδική Αραβία _ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 22_01_2022 _ OPEN TV 0-7 screenshot
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 ημέρες ago

Πρωτοφανής χιονόπτωση σε Συρία και Σαουδική Αραβία (βίντεο)
0 (0)

EuUsf4NWQAEAsrt
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ2 ημέρες ago

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Άργους Μυκηνών 24 και 25/1 λόγω κακοκαιρίας
0 (0)

xionia-ethniki-odos-
ΚΑΙΡΟΣ3 ημέρες ago

Οδηγίες προς τους οδηγούς από την ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για την επερχόμενη κακοκαιρία
0 (0)

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ6 ημέρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ6 ημέρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

ScreenHunter 2751
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ7 ημέρες ago

1η Ψηφιακή Παρακολούθηση και Τεκμηρίωση της Εξέλιξης του Έργου ΒΙΝΤΕΟ
5 (1)

tromaras (1)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

ΣΟΚ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τρομάρας – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του
5 (1)

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ2 εβδομάδες ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
0 (0)

Screenshot_5-3-696x346
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

Καιρός: Ο Διομήδης φεύγει, το ψύχος μένει – Οι περιοχές με παγετό την Παρασκευή
0 (0)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr