Κυ. Ιούλ 5th, 2020

Μηταράκης για «Γαλαξία»: Δεν έχει αναφερθεί θέμα ακαταλληλότητας της δομής

Κλέισιμο της δομής μεταναστών στην Ερμιονίδα προαναγγέλει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ωστόσο δεν αποκλείει την έλευση άλλων μεταναστών στο νόμο με τον συνολικό αριθμό να μπορεί να φθάσει ακόμα και τους 1000.

Δεν έχει αναφερθεί θέμα ακαταλληλότητας της δομής μεταναστών της Ερμιονίδας, όπως διαμηνύεται από κάποιους, αναφέρει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, δίνοντας αποστομωτική απάντηση σε όσους επιχείρησαν να αποδώσουν στον ίδιο τα λεχθέντα περί ακαταλληλότητας της δομής.

Ωστόσο ο Υπουργός προαναγγέλει το κλείσιμο της δομής μέσα στο 2020 στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδίου διαχείρισης του προσφυγικού, το οποίο θα οδηγήσει στο κλείσιμο τουλάχιστον 55 υφιστάμενων δομών σε όλη την επικράτεια.

Ο ίδιος πάντως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικής εγκατάστασης και άλλων προσφύγων και μεταναστών στο νομό Αργολίδας, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι διπλάσιοι απ’ όσους διαμένουν αυτή την στιγμή στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Στόχος της Κυβέρνησης είναι η δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Επικράτεια, χωρίς να υπερβαίνει το 1% ανά Περιφερειακή Ενότητα. Ως προς την Αργολίδα σήμερα οι διαμένοντες αντιστοιχούν στο 0,5% του συνολικού πληθυσμού».

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook