ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Μια σημαντική στιγμή της τοπικής Εκκλησίας μια σημαντική στιγμή της Ενορίας της Κάτω Παναγιάς ο αγαπητός σε όλους μας Πάτερ Γκίκας παρέδωσε την σκυτάλη,τα καθήκοντα του στον Πάτερ Γεώργιο.

Ο φίλος, ο καθηγητής θεολογίας και βυζαντινής μουσικής κ Κωνσταντίνος Βενεκας με την παρέμβαση του εξέφρασε τα συναισθήματα όλων μας και μας συγκίνησε.

Εμείς θα ευχαριστήσουμε τον Πάτερ Γκίκα για την προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία , γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας τόσο στις δυσάρεστες όσο και ευχάριστες στιγμές της ζωής μας και θα ευχηθούμε στον Πάτερ Γεώργιο να είναι Άξιος για να συνεχίσει το θεόπνευστο έργο που έχει ξεκινήσει.

Καλή συνέχεια για το καλό της Τοπικής μας κοινωνία.

Παπαγκίκας Παπαδημητρίου,

63 χρόνια ιεροσύνης,

63 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον Δήμο Ερμιονίδας.

Σήμερα ολοκλήρωσε τυπικά τη διακονία του ως εφημέριος του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου, ο πολυσέβαστος και πολυαγαπημένος μας Παπαγκίκας Παπαδημητρίου. Από την Κυριακή των Βαϊων του 1961 μέχρι σήμερα, υπηρέτησε τον πιστό λαό της ενορίας που του εμπιστεύτηκε ο Θεός μέσω του Επισκόπου του. Πέρα από αυτή την ουσιαστική διακονία, για πάνω από πενήντα χρόνια υπηρέτησε τον πιστό λαό του Δήμου Ερμιονίδας, από την πολυεύθυνη και απαιτητική θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κρανιδίου. Υπήρξε βασικό στήριγμα και συνεργάτης των τριών τελευταίων Επισκόπων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εκπροσωπώντας τους επάξια, με ζήλο και φόβο Θεού. Επωμιζόμενος, λοιπόν, ο αγαπημένος μας Παπαγκίκας, τις ευθύνες που προαναφέραμε και δεχόμενος την ύψιστη τιμή, δωρεάς και προσφοράς από τον Θεό, την ιεροσύνη, πορεύτηκε τα 63 χρόνια στην εκκλησία με σύνεση, με εντιμότητα, με ενσυναίσθηση, με φιλότιμο, με ταπείνωση, με ελεημοσύνη και κυρίως με αγάπη, έχοντας στήριγμα και οδηγό του το Ευαγγέλιο.

Ο Ιερέας δεν είναι άνθρωπος, αλλά θυσία. Μια θυσία προστιθέμενη στη θυσία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και αυτό ο Παπαγκίκας το έκανε πράξη και πορεία ζωής. Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Κρανίδι ειδικότερα, του οφείλει πολλά. Του οφείλει την αταλάντευτη προσήλωσή του στην εκκλησία και τις παραδόσεις της, την προσήλωση στην Πατρίδα, την αδιαπραγμάτευτη αγάπη του για τον τόπο μας. Ιδιαίτερα η αγάπη του για τον τόπο μας ήταν τέτοια, που κατέστησε τον ίδιο ως τον χαρακτηριστικότερο δείγμα πολίτη της περιοχής μας : κράμα χρυσού και αργύρου, πνευματικότητας και εξυπνάδας, αλτρουϊσμού και φιλοπατρίας, αγάπης και προσφοράς. Και ο Δήμος μας χάνει έναν συνεργάτη δυσαναπλήρωτο, γιατί πέρα από τη διάθεση προσφοράς, μας παρείχε αφειδώλευτα και τη σοφία του, σε πλείστα θέματα που κατά καιρούς ανέκυπταν και ήθελαν ειδικούς χειρισμούς. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, όμως η αναφορά μας στον Παπαγκίκα δε μπορεί να εξαντληθεί στο σημερινό σύντομο χαιρετισμό με αφορμή την αφυπηρέτησή του από τη θέση του εφημερίου του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου. Επιφυλασσόμαστε να πραγματοποιήσουμε ειδική εκδήλωση τιμής στον πολυσέβαστο γέροντά μας, τον Παπαγκίκα μας, για να του εκφράσουμε και δια ζώσης την αγάπη μας, τον σεβασμό μας και να του αποδώσουμε το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που του ανήκει και το κέρδισε με τη θυσιαστική του προσφορά για εμάς, μαζί με τις προσήκουσες τιμές. . Κλείνω τη σημερινή σύντομη αναφορά μου στον Παπαγκίκα, ευχόμενος πρώτα απ΄ όλα υγεία ατομική και οικογενειακή και να μη σταματήσει να μνημονεύει το αγαπημένο του Κρανίδι και τον πιστό λαό του στο Άγιο Θυσιατήριο, όσα χρόνια ο Θεός του χαρίσει ζωή και εύχομαι να είναι πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής για την μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου Δήμητρα Λουκά

AGGELOS DRITSAS

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Αναμένονται νέες αποφάσεις

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δραστηριότητες από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Στην Αργολίδα ο ιδρυτής του Facebook!!! Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Αποκλειστικές εικόνες!!

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Με δωρεά οι αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου στη Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα | Δημοσιονομικοί Έλεγχοι LIVE BINTEO

AGGELOS DRITSAS

ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ…

AGGELOS DRITSAS

Έκθεση Ορειχάλκινων προσωπείων των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: Με μια ευχή η ταφή του αβάπτιστου βρέφους

AGGELOS DRITSAS

Στο νοσοκομείο κυνηγός που δέχτηκε σφαίρα στο πόδι

AGGELOS DRITSAS

Ήττα με 0-3 ο Πανναυπλιακός από την ΑΕ Μυκόνου

AGGELOS DRITSAS