ΜΠΑΣΑΚΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ Προς: 1.Υπουργείο Υγείας,

3 weeks ago
134 Views

Πληροφορίες:Μπασακιώτης Σταύρος Υφυπουργό Κ.ΒΑΣΙΛΗ

Τηλ:2754061402           ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ.

e-mail:stevempasa@gmail.com.2.6ην Υγειονομική Περιφ.

Πελοποννήσου Ιονίων νήσων

Ηπείρου&Δυτικής Ελλάδας.

Κοιν.1.Δήμαρχο Ερμιονίδας

       2.Διοικητή Νοσηλευτικής

    Μονάδας     Ναυπλίου.

                                                                                               3. Βουλευτές Αργολίδας,

     Κ.ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ,

    Κ .  ΓΚΙΟΛΑ  ΙΩΑΝΝΗ               

     Κ. ΠΟΥΛΑ  ΑΝΔΡΕΑ.

ΑξιότιμεΚύριε Υφυπουργέ,

Ονομάζομαι  Μπασακιώτης Σταύρος και ως ο  νέος πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας σας απευθύνω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς από το γραφικό μας χωριό.Ανέλαβα πρόσφατατα καθήκοντα μου και στην προσπάθεια μου να επιλύσω διάφορα προβλήματα, παρατηρώ κάποιες βασικές ελλείψεις .Θα  σταθώ όμως στην  πιο σημαντική ,που κατά τη γνώμη μου, αδικαιολογήτως υφίσταταιστη ζωή αυτού του τόπου εν έτει 2019. Πρίν από  αυτό θεωρώ απαραίτητο  νακάνω μία μικρή περιγραφή αυτής της περιοχής,ώστε να κατανοήσετε πιο εύκολα τις ανάγκες αυτού του όμορφου και ευλογημένου τόπου.

Η Κοιλάδα είναι ένα όμορφο , παραθαλάσσιο  χωριό του Νομού Αργολίδας, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του δήμου Ερμιονίδας με 1850  περίπου μόνιμους κατοίκους , βάσει τηςτελευταίας απογραφής. Κουβαλώντας μια ιστορία 42.000 ετών με αξιοθέατα, το  σπήλαιο φράγχθι,τον αρχαίοοικισμόΜάση(αρχαία πόλη Μάσσητα)το έλος που είναι πηγή ζωής για πολλά πουλιά και όχι μόνο η Κοιλάδα αποτελεί πόλο έλξης ενός μεγάλου αριθμού επισκεπτών τόσο για λόγους τουρισμού όσο και  για επαγγελματικούς ,διότι διαθέτει δύο από τα πιο σύγχρονα ναυπηγεία της Ελλάδας. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται καθόλη την διάρκεια του χρόνου ,διότι υπάρχουν και γείτονες παραθεριστικοί οικισμοί όπως,ΔορούφιΛάκκες,Κάμπος,Θυνί.Επίσης υπάρχει στην περιοχή μας το  υπερπολυτελές ξενοδοχείο του AMANZOE καθώς και το KoiladaHillsGolfResort,που αναμένεται να δημιουργηθεί.Συνεπώς η άφιξη μεγάλου αριθμού επισκεπτών είναι δεδομένη και διογκώνει προβλήματα ,όπως αύξηση τροχαίων ατυχημάτων αλλά και περιστατικά υγείας ,τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Για τους λόγους αυτούς στέκομαι στη βασική έλλειψη που υπάρχει στο κομμάτι της ιατρικής περίθαλψης. Στην κοινότητα υπάρχει κοινοτικό ιατρείο, το οποίο επισκέπτεται ιατρόςαπό το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου  μία φορά την εβδομάδα γιασυνταγογράφηση φαρμάκων.Είναι  αρκετές οι φορές που αυτό δεν είναι εφικτό καθότι το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου δεν είναι πλήρως επανδρωμένοκαι ο ιατρός που πρόκειται να επισκεφτεί την κοινότητα απασχολείται  εκεί, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η επίσκεψή του στην κοινότητα και να μην εξυπηρετείται ο κόσμος.Ακολούθως λόγω μη επαρκούς προσωπικού σε οδηγούς ασθενοφόρων η περιοχή αδυνατεί να παράσχει πρώτες βοήθειες σε πολύ σοβαρά περιστατικά και κυρίως κατά του θερινούς μήνες.Επομένως οι ανάγκες του μέρους είναι μεγάλες και θεωρώ αναγκαία τη δημιουργία Υγειονομικής μονάδας με επάνδρωση ενός τουλάχιστον αγροτικού ιατρού μόνιμα στην Κοιλάδα. Είναι αδιανόητο για ένα τέτοιο μέρος το 2019 να μην έχει τη δυνατότητα μιας ανάλογης παροχής υπηρεσιών.Διότι η υλοποίηση αυτής της προσπάθειας  πέραν της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επισκεπτών, βοηθάει και στην αποσυμφόρηση του Κέντρου Υγείας αλλά και στην εξυπηρέτησητωνυπόλοιπων  κατοίκων του δήμου Ερμιονίδας και κυρίως στα κοινοτικά καταστήματα του Δήμου.

Ως Πρόεδρος της κοιλάδας αιτούμαι την δημιουργία Υγειονομικής μονάδας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στο κοινοτικό ιατρείο Κοιλάδας με τουλάχιστον έναν μόνιμο αγροτικό ιατρό. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σας ζητώ να εστιάσετετην προσοχή σας όχι μόνο στην εξυπηρέτηση πολιτών και ασθενών αλλά και στην αναβάθμισητου τομέα της υγείας στην  περιοχή μαςκαι  είμαι σίγουρος ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί μια αξιόλογη προσπάθεια δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Σας ευχαριστώ θερμά και πιστεύω στην βοήθεια  σας και σας περιμένουμε στο χωριό μας .

Είμαι στην διαθεσή σας για ότι χρειαστεί.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος κοιλάδας

ΜΠΑΣΑΚΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *