www.AggelosDritsas.gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Επίδαυρος: Το πρόγραμμα εορτασμού της 202ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα προγραμματίζεται και φέτος ο εορτασμός της επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο για τα 202 χρόνια από το σημαντικότερο διοικητικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας.

Σας προσκαλούμε, ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Βουλή των Ελλήνων για να τιμήσουμε την ιστορία μας μέσα από δράσεις που φέρνουν στο νου τη συνεργασία, τη σύμπνοια και την κοινή πορεία

Στον ιστορικά φορτισμένο χώρο της πλατείας Α΄ Εθνοσυνέλευσης, εκεί που οι εξήντα ηρωικοί Έλληνες και πλήθος ‘’παρατηρητών’’, ύψωσαν την κοινή της Ελλάδας σημαία και όρισαν το κράτος, απαιτώντας ουσιαστικά από τον υπόλοιπο κόσμο να σεβαστεί την απόφασή του, θα αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στο γεγονός και στα πρόσωπα της εποχής.

Από τις 05 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024 η καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά εκεί όπου ξεκίνησε η νεότερη Ελλάδα, στη Νέα Επίδαυρο, με πλήθος εκδηλώσεων υπό την αιγίδα και την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παρασκευή 5 έως Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων εικοσιπέντε σύγχρονοι εικαστικοί θα μας ξεναγήσουν στην έκθεση ‘’Από τη Μεταβυζαντινή Τέχνη στo σήμερα’’. Την εκδήλωση των εγκαινίων στις 5/1/2024 θα πλαισιώσει η παιδική χορωδία του Δήμου Επιδαύρου.

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα της γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, διοργανώνει διάλεξη με τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο με θέμα “Ένα έξυπνο, αλλά δυσεφάρμοστο Σύνταγμα’’. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας και ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Τάσος Χρόνης. Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις της επετείου ‘’περνούν’’, μέσα από την Βουλή των Ελλήνων,

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 11.30΄ θα πραγματοποιηθεί η απόδοση του έργου “Ανάδειξη Κάστρου Πιάδα, Νέας Επιδαύρου’’, από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη.

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00΄ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του εκπροσώπου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η δημοτική χορωδία Επιδαύρου.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 επετειακές εκδηλώσεις 202 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Λυγουριό 5 Ιανουαρίου 2024

Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι Ναυπλιείς της Αθήνας γιόρτασαν τον Άγιο Αναστάσιο .

AGGELOS DRITSAS

Ο Σκακιστικός Σύλλογος “Περσέας” Άργους έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Επίσκεψη σήμερα στην Δημοτική Κοινότητα Φούρνων

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιές: Σε κατάσταση κινδύνου κατηγορίας 3 η Αργολίδα και την Τρίτη 29/8

AGGELOS DRITSAS

Περιβάλλον και κοινωνική συνείδηση. Ο υδροβιότοπος Ν.Κίου

AGGELOS DRITSAS

Οι motherboards της MSI και της ASRock θα υποστηρίζουν πλέον 256GB RAM

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Απριλίου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Ακυρώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της έκτασης στη Βερβερόντα

AGGELOS DRITSAS

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας σε Άργος και Ναύπλιο για τον Δικαστικό Καλλικράτη

AGGELOS DRITSAS

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Εγκαίνια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κρανιδίου παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ : Κώστας Καράπαυλος

AGGELOS DRITSAS