www.AggelosDritsas.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

”Νέα Πελοπόννησος”: Επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στη Λακωνία

Με τους συνεργάτες μου επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της Παναγιάς της Γιάτρισσας στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Άγιο Νικόλαο, τα Κόκκινα Λουριά, το Δαφνί, τις Κροκεές, το Ξηροκάμπι, τα Ανώγεια, την Παλαιοπαναγιά, τα Καμίνια, την Ποταμιά και την Καστάνια.

Δεσμευόμαστε αφενός για τη συνέχιση όλων των υποδομών που εμείς σχεδιάσαμε, ξεκινήσαμε και υλοποιήσαμε σε έναν βαθμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ενοποίηση της νότιας Λακωνίας με την υπόλοιπη Λακωνία και ασφαλώς η ένωση με την Μάνη.

Να μπει σε τροχιά υλοποίησης η παράκαμψη του Βλαχιώτη και της Σκάλας, η ανάπλαση της εισόδου των Μολάων (που απεντάχτηκε από την επόμενη περιφερειακή Αρχή), να ολοκληρωθεί η σύνδεση της Μονεμβασιάς με την Νεάπολη στο τμήμα που υπολείπεται και βέβαια να αναδειχθεί η Ελαφόνησος σε ένα πρότυπο νησί αειφορίας, σχεδιασμός δικός μας που τελικά δεν προχώρησε.

Στο ζήτημα των υποδομών πάλι κυρίαρχο ρόλο θα έχει για εμάς η υλοποίηση έργων για την ορθολογική και άρτια διαχείριση των υδάτινων πόρων, τόσο ως προς την ύδρευση όσο και ως προς την άρδευση, που συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με την προστασία από φαινόμενα που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή, που δεν είναι άλλο από τις πλημμύρες.

Από την άλλη πλευρά, το μείζον ζήτημα της αγροτικής οικονομίας, με την ενίσχυση των παραγωγών και των κτηνοτρόφων μας. Προσδιορίζουμε και υποστηρίζουμε κεντρικό στρατηγικό στόχο την άρρηκτη σύνδεση του τρίπτυχου «Γεύση, Άρωμα και Διατροφική αξία» με το brand name «Μυθική Πελοπόννησος».

Στοχεύουμε στην εξωστρέφεια, εξασφαλίζουμε την πρόσβαση σε αγορές που «αναζητούν» και φυσικά «πληρώνουν» τα χαρακτηριστικά των δικών μας προϊόντων.

Δημιουργούμε ισχυρό δίπολο της Αγροτοδιατροφικής οικονομίας με την Τουριστική δραστηριότητα με στόχο ο ένας πόλος να ενισχύει τον άλλο.

Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση το πρόγραμμα κατασκευής και αξιοποίησης «Αγροτικών υποδομών» που τρέξαμε με μεγάλη επιτυχία το διάστημα 2011-2019. Χρηματοδοτούμε τέλος, την εξωστρέφεια αγροτών και κτηνοτρόφων με 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα.

Με μόχλευση πόρων από το ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου και από το Ταμείο Ανάκαμψης θα είμαστε άμεσα έτοιμοι να απευθυνθούμε με ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με κίνητρα στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες της Λακωνίας προκειμένου πολύ γρήγορα οι περιοχές, που διαθέτουν σημαντική ακόμη φέρουσα ικανότητα προορισμού, να αποτελέσει επενδυτικό περιβάλλον.

Όλες αυτές οι σύνθετες παρεμβάσεις, που αποτελούν ένα κομμάτι συνεκτικού επιχειρησιακού σχεδιασμού θα βοηθήσουν να αναστραφεί και η ερήμωση της υπαίθρου και η πληθυσμιακή συρρίκνωση που απειλεί τη Λακωνία.

#neapeloponnisos#anexartiti#tatoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα σημαντικά έργα για την Αργολίδα ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΦΙΛΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

AGGELOS DRITSAS

Η απάντηση του Τάσου Χρόνη στον Γιάννη Σαρρή: “Πλυντήριο τραμπουκισμών και πολιτικού βόθρου…”

AGGELOS DRITSAS

Το μυστήριο με τα Τέμπη: Μετά τις 500, 600, και 700…τώρα 800 χιλιάδες εγγύηση για το επόμενο στέλεχος του ΟΣΕ!

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ έως την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου για το 28ο ΡΑΛΛΥ Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων

AGGELOS DRITSAS

Στις 21 Οκτωβρίου η 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

«Καταργούν» άρον – άρον τις χρυσές λίρες οι Έλληνες: Απίστευτο αυτό που έχει συμβεί με τον χρυσό τις τελευταίες μέρες

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Έπεσαν υπογραφές για την αναβάθμιση του κόμβου στο Λυγουριό

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε στην εκδήλωση μας, αφιερωμένη σε ένα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά χόμπι

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι αποτελεί ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σε 1.770 εκλογικά τμήματα η μάχη της 2ης Κυριακής

AGGELOS DRITSAS

Νέα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου η Έλενα Ασπιώτη

AGGELOS DRITSAS