ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

”Νέα Πελοπόννησος”: Επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στη Λακωνία

Με τους συνεργάτες μου επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της Παναγιάς της Γιάτρισσας στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Άγιο Νικόλαο, τα Κόκκινα Λουριά, το Δαφνί, τις Κροκεές, το Ξηροκάμπι, τα Ανώγεια, την Παλαιοπαναγιά, τα Καμίνια, την Ποταμιά και την Καστάνια.

Δεσμευόμαστε αφενός για τη συνέχιση όλων των υποδομών που εμείς σχεδιάσαμε, ξεκινήσαμε και υλοποιήσαμε σε έναν βαθμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ενοποίηση της νότιας Λακωνίας με την υπόλοιπη Λακωνία και ασφαλώς η ένωση με την Μάνη.

Να μπει σε τροχιά υλοποίησης η παράκαμψη του Βλαχιώτη και της Σκάλας, η ανάπλαση της εισόδου των Μολάων (που απεντάχτηκε από την επόμενη περιφερειακή Αρχή), να ολοκληρωθεί η σύνδεση της Μονεμβασιάς με την Νεάπολη στο τμήμα που υπολείπεται και βέβαια να αναδειχθεί η Ελαφόνησος σε ένα πρότυπο νησί αειφορίας, σχεδιασμός δικός μας που τελικά δεν προχώρησε.

Στο ζήτημα των υποδομών πάλι κυρίαρχο ρόλο θα έχει για εμάς η υλοποίηση έργων για την ορθολογική και άρτια διαχείριση των υδάτινων πόρων, τόσο ως προς την ύδρευση όσο και ως προς την άρδευση, που συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με την προστασία από φαινόμενα που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή, που δεν είναι άλλο από τις πλημμύρες.

Από την άλλη πλευρά, το μείζον ζήτημα της αγροτικής οικονομίας, με την ενίσχυση των παραγωγών και των κτηνοτρόφων μας. Προσδιορίζουμε και υποστηρίζουμε κεντρικό στρατηγικό στόχο την άρρηκτη σύνδεση του τρίπτυχου «Γεύση, Άρωμα και Διατροφική αξία» με το brand name «Μυθική Πελοπόννησος».

Στοχεύουμε στην εξωστρέφεια, εξασφαλίζουμε την πρόσβαση σε αγορές που «αναζητούν» και φυσικά «πληρώνουν» τα χαρακτηριστικά των δικών μας προϊόντων.

Δημιουργούμε ισχυρό δίπολο της Αγροτοδιατροφικής οικονομίας με την Τουριστική δραστηριότητα με στόχο ο ένας πόλος να ενισχύει τον άλλο.

Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση το πρόγραμμα κατασκευής και αξιοποίησης «Αγροτικών υποδομών» που τρέξαμε με μεγάλη επιτυχία το διάστημα 2011-2019. Χρηματοδοτούμε τέλος, την εξωστρέφεια αγροτών και κτηνοτρόφων με 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα.

Με μόχλευση πόρων από το ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου και από το Ταμείο Ανάκαμψης θα είμαστε άμεσα έτοιμοι να απευθυνθούμε με ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με κίνητρα στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες της Λακωνίας προκειμένου πολύ γρήγορα οι περιοχές, που διαθέτουν σημαντική ακόμη φέρουσα ικανότητα προορισμού, να αποτελέσει επενδυτικό περιβάλλον.

Όλες αυτές οι σύνθετες παρεμβάσεις, που αποτελούν ένα κομμάτι συνεκτικού επιχειρησιακού σχεδιασμού θα βοηθήσουν να αναστραφεί και η ερήμωση της υπαίθρου και η πληθυσμιακή συρρίκνωση που απειλεί τη Λακωνία.

#neapeloponnisos#anexartiti#tatoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα ξαναγεννήθηκε μετά από 32 χρόνια η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία ΠΑΕ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ.

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…………

AGGELOS DRITSAS

“Γιορτή των Φυσικών Επιστημών” στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Σημαντική νίκη ο ΑΟ Ερμιονίδας στην έδρα του Διαγόρα Βέλου

AGGELOS DRITSAS

Ευρωπαϊκό Πρωταθλήμα Cheerleading 2025 στη Σλοβενία! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Eιρηνική διαμαρτυρία στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο,

AGGELOS DRITSAS

Ακυρώνεται η σημερινή παράσταση “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ.

AGGELOS DRITSAS

Ανάβαλος-“Φύκια και μεταξωτές κορδέλες”ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ενημέρωση από τον Δήμο Ερμιονίδας για τη λειτουργία του υδατοδρομίου Κοιλάδας

AGGELOS DRITSAS

Οι εξηγήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον καρκινοπαθή που έβαλε τέλος στη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

Αδιανόητη τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε στηθαίο μπαλκονιού και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της 

AGGELOS DRITSAS