ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νέες Στρατηγικές για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσω ΟΧΕ και ΣΒΑΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση του προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Οι τοπικές και αστικές αρχές της Περιφέρειας καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), με επίκεντρο έργα και δράσεις που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, τις υποδομές και την κοινωνική συνοχή.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογράμμισε την κρισιμότητα αυτών των στρατηγικών, αναφέροντας:
«Με τις στρατηγικές που εφαρμόζουμε, δημιουργούμε τις βάσεις για την ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών μέσω στοχευμένων έργων που θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει ενεργά τις τοπικές αρχές σε αυτό το νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο προάγει τη βιωσιμότητα, την οικονομική ευημερία και την κοινωνική συνοχή. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, πραγματοποιούνται συνεχείς επαφές με τους δημάρχους, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και υλοποίηση των προτεινόμενων έργων και δράσεων».

Προτεραιότητες και Πόροι
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 33,36 εκατομμυρίων ευρώ για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και 56,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ). Οι πόροι αυτοί θα αξιοποιηθούν σε έργα που ενισχύουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής.

Οι Στρατηγικές ΟΧΕ θα εφαρμοστούν στις περιοχές των Δήμων Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Νεμέας, Ναυπλίου, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, ενώ οι Στρατηγικές ΣΒΑΑ αφορούν τους Δήμους Τρίπολης, Σπάρτης, Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Οι συμμετέχουσες τοπικές αρχές καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2024. Οι προτάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν λεπτομερή σχέδια δράσης και χρηματοδότησης, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Η υλοποίηση των έργων θα παρακολουθείται βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και ορόσημων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια σε κάθε φάση.

Στόχος
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω της στενής συνεργασίας των τοπικών αρχών και των πολιτών, προγραμματίζονται έργα που θα ενδυναμώσουν την ανταγωνιστικότητα της περιφέρειας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μοναδικές στιγμές από την σημερινή αποκριάτικη εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος!

AGGELOS DRITSAS

Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου από τον Αργοναύτης Νέας Κίου B.C, ε

AGGELOS DRITSAS

Η προσφυγική Νέα Κίος στην Αργολίδα γιορτάζει την Αγία Ειρήνη τη Μεγαλομάρτυρα BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Καλαμάτα Κ19- Παναργειακός Κ19 1-0 για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νέων Super League 2 K19.

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ Ναυπλίου και Αργούς στην περιοχή της διασταύρωσης για Λάλουκα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλες Μέρες Νεμέας Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ  ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τι συζήτησαν για το Άργος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον Γιάννη Μαλτέζο

AGGELOS DRITSAS

Νέα Πελοπόννησος: Eξασφαλιζουμε υδάτινους πόρους – Θωρακίζουμε την Πελοπόννησο απέναντι στις πλημύρες

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο οδηγός της νταλίκας – 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

AGGELOS DRITSAS