ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νέες Στρατηγικές για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσω ΟΧΕ και ΣΒΑΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση του προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Οι τοπικές και αστικές αρχές της Περιφέρειας καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), με επίκεντρο έργα και δράσεις που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, τις υποδομές και την κοινωνική συνοχή.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογράμμισε την κρισιμότητα αυτών των στρατηγικών, αναφέροντας:
«Με τις στρατηγικές που εφαρμόζουμε, δημιουργούμε τις βάσεις για την ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών μέσω στοχευμένων έργων που θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει ενεργά τις τοπικές αρχές σε αυτό το νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο προάγει τη βιωσιμότητα, την οικονομική ευημερία και την κοινωνική συνοχή. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, πραγματοποιούνται συνεχείς επαφές με τους δημάρχους, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και υλοποίηση των προτεινόμενων έργων και δράσεων».

Προτεραιότητες και Πόροι
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 33,36 εκατομμυρίων ευρώ για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και 56,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ). Οι πόροι αυτοί θα αξιοποιηθούν σε έργα που ενισχύουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής.

Οι Στρατηγικές ΟΧΕ θα εφαρμοστούν στις περιοχές των Δήμων Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Νεμέας, Ναυπλίου, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, ενώ οι Στρατηγικές ΣΒΑΑ αφορούν τους Δήμους Τρίπολης, Σπάρτης, Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Οι συμμετέχουσες τοπικές αρχές καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2024. Οι προτάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν λεπτομερή σχέδια δράσης και χρηματοδότησης, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Η υλοποίηση των έργων θα παρακολουθείται βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και ορόσημων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια σε κάθε φάση.

Στόχος
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω της στενής συνεργασίας των τοπικών αρχών και των πολιτών, προγραμματίζονται έργα που θα ενδυναμώσουν την ανταγωνιστικότητα της περιφέρειας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ψήφισμα του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” για τον θάνατο του Γ. Καρατάσου

AGGELOS DRITSAS

Το αντίο του 1ου Λυκείου Άργους στον Μανούσο Μανουσάκη

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ν.Δ : Παύλος Μαρινάκης – Συνέντευξη Τύπου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών – Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Στην παράταξη μας ο Ευθύμιος Δήμας.

AGGELOS DRITSAS

Αναστάσιος Γανώσης, Εντεταλμένος σύμβουλος Πελοποννήσου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αίτηση χρηματοδότησης για το έργο αντιμετώπισης κατολισθήσεων στο «Μονοπάτι Αρβανιτιάς» του Δήμου Ναυπλιέων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Κώστας Καράπαυλος: Εντός των ημερών ξεκινάει η τουριστική προβολή του Ναυπλίου στις μεγάλες τουριστικές αγορές…

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο οδηγός της νταλίκας – 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

AGGELOS DRITSAS

Συζητήσαμε αναλυτικά την πρόοδο του έργου της Νεοκλασικής Αγοράς Άργους, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΔΙΑΤΗΡΩ”.

AGGELOS DRITSAS