ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νέες Στρατηγικές για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσω ΟΧΕ και ΣΒΑΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση του προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Οι τοπικές και αστικές αρχές της Περιφέρειας καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), με επίκεντρο έργα και δράσεις που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, τις υποδομές και την κοινωνική συνοχή.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογράμμισε την κρισιμότητα αυτών των στρατηγικών, αναφέροντας:
«Με τις στρατηγικές που εφαρμόζουμε, δημιουργούμε τις βάσεις για την ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών μέσω στοχευμένων έργων που θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει ενεργά τις τοπικές αρχές σε αυτό το νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο προάγει τη βιωσιμότητα, την οικονομική ευημερία και την κοινωνική συνοχή. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, πραγματοποιούνται συνεχείς επαφές με τους δημάρχους, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και υλοποίηση των προτεινόμενων έργων και δράσεων».

Προτεραιότητες και Πόροι
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 33,36 εκατομμυρίων ευρώ για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και 56,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ). Οι πόροι αυτοί θα αξιοποιηθούν σε έργα που ενισχύουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής.

Οι Στρατηγικές ΟΧΕ θα εφαρμοστούν στις περιοχές των Δήμων Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Νεμέας, Ναυπλίου, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, ενώ οι Στρατηγικές ΣΒΑΑ αφορούν τους Δήμους Τρίπολης, Σπάρτης, Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Οι συμμετέχουσες τοπικές αρχές καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2024. Οι προτάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν λεπτομερή σχέδια δράσης και χρηματοδότησης, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Η υλοποίηση των έργων θα παρακολουθείται βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και ορόσημων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια σε κάθε φάση.

Στόχος
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω της στενής συνεργασίας των τοπικών αρχών και των πολιτών, προγραμματίζονται έργα που θα ενδυναμώσουν την ανταγωνιστικότητα της περιφέρειας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 Ενορία Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΚΙΟΣ : 14 του Σεπτέμβρη.Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

AGGELOS DRITSAS

16χρονη πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – Άλλες τρεις κλήσεις για μέθη και λιποθυμία στο ΕΚΑΒ

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης στον Αntenna: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι καλύτερη όταν θα συνθέτει όλα τα χρώματα

AGGELOS DRITSAS

Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου από τον Αργοναύτης Νέας Κίου B.C, ε

AGGELOS DRITSAS

Ας βοηθήσουμε τον Νίκο από το Άργος που δίνει μάχη για να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας

AGGELOS DRITSAS

Ψήφισμά του Πε.Συ. Πελοποννήσου για τα αγροτικά θέματα

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ερμιονίδας στην 39η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia – Hotelia 2024 στη Θεσσαλονίκη.

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά στα Φίχτια Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του 30 ημερου από την “Ενωση καταλυμάτων Ανατολικής Κυνουρίας”

AGGELOS DRITSAS

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

AGGELOS DRITSAS

Σημερα στις 14:00 ο Παναργειακός μαθαίνει τον αντίπαλο του για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

AGGELOS DRITSAS