ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΚΟΣΜΟΣ

Νέοι με σύνδρομο Down διευθύνουν καφετέρια για μια ημέρα

Για οκτώ ώρες έτρεχαν να σερβίρουν, να πάρουν παραγγελίες, να φτιάχνουν καφέδες και σνακ, ενώ παράλληλα κάλυπταν και  το πόστο στο ταμείο. Όλα μόνοι τους. Οι 12 νέοι με σύνδρομο down, όχι μόνο τα κατάφεραν,  αλλά απέκτησαν  και  κάτι που είχαν μεγάλη ανάγκη: αυτοπεποίθηση.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός της πρωτοβουλίας. Άτομα με αναπηρία να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Το έργο ονομάστηκε «Coffee with a Smile» και έλαβε χώρα στην καφετέρια Apron  στη Μάλτα, που ανήκει στο Ινστιτούτο Τουριστικών Σπουδών.

Ανάμεσα στους πελάτες υπήρχαν μάλιστα επιφανείς προσωπικότητες ,όπως η Υπουργός Ένταξης , Εθελοντισμού και Δικαιωμάτων Καταναλωτών ,Τζούλια Πορτέλι.

«Το έργο διδάσκει τους νέους ,αλλά  και τους υποψήφιους εργοδότες ότι τα άτομα με μικτές ικανότητες έχουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους», είπε η Υπουργός.

Οι  συμμετέχοντες-υπάλληλοι  ήταν μια ομάδα φίλων της Ένωσης Συνδρόμου Down που αυτοαποκαλείται «Ο Κύκλος της Φιλίας». Τα μέλη της ομάδας συναντιούνται  τακτικά  τα τελευταία 3,5 χρόνια και στόχος είναι να μάθουν να είναι ανεξάρτητα και να μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας.

Το «Coffee with a Smile» είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Be Active Scheme, έναν σύνδεσμο που βοηθά τους νέους να κοινωνικοποιούνται και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 314