Connect with us

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Νέο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ερμιονίδας

Δεν έχει σημασία κι αν μεγαλώνουμε

Published

on

6562285

Δεν έχει σημασία κι αν μεγαλώνουμε, όλοι μας κάθε χρόνο περιμένουμε τον Αϊ Βασίλη στις μέρες των Χριστουγέννων να μας φέρει το δώρο που λαχταρά η ψυχή μας!

Αυτό αναζητούν κι οι μαθητές μας .

Όμως λόγο του covit δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν το ταχυδρομείο της πόλης να ταχυδρομήσουν τα γράμματά τους κι αποφάσισαν να κατασκευάσουν το δικό τους ταχυδρομείο για να ρθει ο Αϊ Βασίλης να τα παραλάβει.

Ευελπιστούμε στον Άγιο ότι θα χωρέσει να μπει και να βγει από την καμινάδα… !!!

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ερμιονίδα: Ενημέρωση για την μεγάλη κλοπή στα σφαγεία Διδύμων ζητάει ο Τάσος Λάμπρου

Published

on

By

ARXEIO03-29-Σφαγεία-Διδύμων

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πληροφορηθήκαμε ανεπίσημα ότι πραγματοποιήθηκε μεγάλη κλοπή στο κτίριο του σφαγείου που βρίσκεται στην Τ.Κ ΔΙΔΥΜΩΝ.

ARXEIO

Δυστυχώς έχει περάσει μια εβδομάδα και δεν έχουμε καμιά ενημέρωση από την Διοίκηση του Δήμου μας. Σήμερα σας δίνεται η δυνατότητα ,αφού συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο ,στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου ,να μας ενημερώσετε πληρέστερα για την μεγάλη κλοπή ,για τις υλικές καταστροφές στο κτίριο του σφαγείου.

ARXEIO
ARXEIO

Αυτονόητο ότι χρειάζεται να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

-ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για το αντικείμενο της κλοπής για το ύψος της ζημιάς που προκάλεσε;

-Ποια μέτρα ασφαλείας υπήρχαν στο χώρο και ποια νέα μέτρα ασφαλείας πήρατε;

-Εάν μετά την κλοπή μεταφέρθηκε εξοπλισμός από τα σφαγεία σε άλλον χώρο;

-Γιατί δεν ενεργοποιήσατε την επιτροπή καταγραφής περιουσιακών στοιχείων για την δημοτική περιουσία για να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος σε αντιπαραβολή με το παλαιότερο πόρισμα της επιτροπής.

-Εάν το ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε παρόμοια κρούσματα σε άλλους δημοτικούς χώρους

-Γιατί τα στα δύο τελευταία χρόνια δεν πήρατε καμία πρωτοβουλία ,δεν φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο καμιά πρόταση για την αξιοποίηση αυτής της μονάδας ,της Δημοτικής μας Περιουσίας.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ <ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ>

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σχοινοχωρίτη στην Ερμιονίδα»

Published

on

By

272249795_4806970829345853_1197671011812574237_n

Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης στο Κρανίδι και στον Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, μαζί με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαντζούνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

272174220_4806970882679181_4392951606758597091_n

Στη συζήτηση συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα μείζονος σημασίας, τα οποία θα υλοποιήσει η Περιφέρεια ή θα υλοποιηθούν από κοινού προς όφελος των πολιτών του Δήμου Ερμιονίδας.Ο κ. Μαντζούνης ενημέρωσε πως, η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα των γηπέδων Πορτοχελίου και Ερμιόνης θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα λιγότερο των οκτώ μηνών, που ορίζει η σύμβαση, ώστε τα γήπεδα αυτά να διατεθούν το συντομότερο δυνατό στους αθλητές των ομάδων μας. Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή αποδυτηρίων στα γήπεδα Κοιλάδας και Διδύμων.

Διεξοδικά συζητήθηκαν με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, το θέμα του Αθλητικού Κέντρου στο Κρανίδι, το οποίο έχει δρομολογηθεί, και ο κόμβος στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου – Πορτοχελίου που, όπως προέκυψε από την συζήτηση, η έναρξη των εργασιών είναι θέμα ημερών! Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του κρηπιδώματος στην περιοχή της Κόστας, καθώς αναμένεται μία τελευταία έγκριση που εκκρεμεί, από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση στην Πάτρα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του έργου της αποχέτευσης που εκτελείται στο Δήμο Ερμιονίδας, στα προβλήματα που έχουν προκύψει, στην πορεία και στην ολοκλήρωση του. Τέλος, θέματα πολιτισμού όπως το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο, για το οποίο εκκρεμεί η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας, και η συνέχιση των εργασιών στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ερμιόνης, τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης με σκοπό να δρομολογηθούν άμεσα! Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αυτοψίες στην Κόστα, στο βιολογικό σταθμό Κρανιδίου και στο χώρο που θα κατασκευαστεί το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου, δωρεά του αείμνηστου Ηλία Φωστίνη.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Tα έβαψε όλα μπλε – ο Γιάννης Τσαμαδός

Published

on

By

ScreenHunter 2764

Οριοθετήθηκαν για μια ακόμα φορά οι δύο θέσεις για παρκάρισμα των ΑΜΕΑ στην κεντρική πλατεία του Κρανιδίου από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Ελπίζουμε οι Δημότες μας να τις σεβαστούν και να μην παρκάρουν στο σημείο αυτό ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Γιάννης Τσαμαδός. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Τι συμβαίνει με τους εμπρησμούς κάδων απορριμμάτων στην Ερμιονίδα

Published

on

By

271929267_2967297226913604_3579230539703644004_n

Τις ημέρες των εορτών στο Κρανίδι άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν 5 κάδους απορριμμάτων ενώ το φαινόμενο επεκτάθηκε σήμερα και στην Κοιλάδα. 
Κάποιοι ανεγκέφαλοι γύρω στις 4 το πρωί έβαλαν φωτιά σε 3 κάδους ανακύκλωσης στην ιχθυόσκαλα της Κοιλάδας.

“Αν πιστεύουν αυτοί οι θρασύδειλοι ότι με τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες θα πλήξουν την Δημοτική Αρχή και ότι θα την αποπροσανατολίσουν από την υλοποίηση του προγράμματος της είναι βαθιά γελασμένοι.

Η Δημοτική Αρχή Γεωργόπουλου ούτε απειλείται ούτε έχει να φοβηθεί κάτι. Ας θυμηθούν λοιπόν αυτοί την λαϊκή παροιμία: “Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη” και ας προσέξουν γιατί σύντομα θα βρεθούν στον δρόμο μας και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη” ανέφερε ο Γιάννης Τσαμαδός Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: η Αυτοδιοίκηση κοιμάται… Ο πολεοδόμος είναι ένα επάγγελμα που δεν υπάρχει.?

Published

on

By

1111111111111111

“Μπάχαλο” η Ερμιονίδα Κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης

Κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης μπορείτε να μας ενημερώσετε και εμάς τους απλούς δημότες με τι πολεοδομικές άδειες και τι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες (έχουμε αναφερθεί) γίνονται αυτά τα έργα;; -> ΦΩΤΟ κι’ όχι μόνο… 

…ή το κλείσαμε το μαγαζί που λέγεται Κράτος και Δήμος και λειτουργούμε στον αυτόματο πιλότο 

και λέτε, αφήστε αυτόν να γράφει… 

… «Το πολύ – πολύ εάν συνεχίσει, θα του στείλουμε για μια ακόμα φορά τα αστυνομικά όργανα  να τον συλλάβουν!!! για να βάλλει μυαλό»

STAM. DAM.D.ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 

ΑΡΓΟΛΙΔΑTV.GR – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 3]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Αναφορά Λάμπρου – Αποστόλου στην Αποκεντρωμένη για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

Published

on

By

cropped-wp_20160907_15_20_53_pro

Αναφορά κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου και Παναγιώτης Αποστόλου σχετικά τόσο με την έγκριση της απόφασης για το τεχνικό πρόγραμμα ,όσο με την έγκριση της απόφασης για τον προυπολογισμού της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ,η παρέμβαση αυτή σχετίζεται με την δυνατότητα της εποπτεύουσας αρχής να εξετάσει διεξοδικά τις παραπάνω αποφάσεις και να ζητήσει τα αυτονόητα ,την ανάκληση ,την διόρθωση και την επανάληψη αυτών σύμφωνα με την κείμενη διαδικασία .

Στις 31/12/2021 παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ο πιο ελλειμματικός και εξωπραγματικός ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της τελευταίας δεκαετίας και ένα ανύπαρκτο τεχνικό πρόγραμμα τριών (3 )μόνο κωδικών ,εμείς αυτονόητα τον καταψηφίσαμε ,καταθέσαμε τις απόψεις μας , όμως έχουμε και την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις μας και να προβούμε σε κάθε ενέργεια που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα ΔΗΜΟΥ και των Δημοτών μας.

Η ανάκληση και η διόρθωση του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ είναι μονόδρομος από το νέο Διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με προβλεπόμενες αποφάσεις του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Η παρέμβαση μας , και αυτές που προηγήθηκαν αποδεικνύουν ότι κύριο μέλημα μας είναι η τήρηση της νομιμότητας ,η ορθή διαχείριση ,η αποτελεσματική διοίκηση που θα υλοποιεί ένα αναγκαίο τεχνικό πρόγραμμα ,στα πλαίσια ενός πραγματικού και ρεαλιστικού ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ –ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Προς:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

Διεύθυνση Διοίκησης
Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Αργολίδας
Ναύπλιο

Θέμα: Καταγγελία – Αναφορά για τη μη ορθή σύνταξη Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2022

Με την επιστολή μας γνωστοποιούμε στην υπηρεσίας σας την πρόθεσή μας στα πλαίσια αναφοράς – καταγγελίας με σκοπό να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή τις αποφάσεις 271/2021 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας σχετικά με «Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Ο.Ε. 2022» και 272/2021 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας σχετικά με «Έγκριση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2022». Στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις εμείς ως εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., καταψηφίσαμε τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και τον Προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε τα εξής:

Α) Για την απόφαση 271/2021 που αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι μία απόφαση η οποία δεν έχει καμία σχέση με Τεχνικό Πρόγραμμα. Έχει μόνο τρεις κωδικούς που σχετίζονται με αυτοχρηματοδότηση, με ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, συνολικού ποσού 31.000€ και ένα συνεχιζόμενο έργο που βασίζεται σε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν νοείται όταν ο προτεινόμενος προϋπολογισμός είναι της τάξης των 6.483.632,19€ να παρουσιάζει τεχνικό πρόγραμμα της τάξεως μόνο των 31.000€ με τρεις νέους κωδικούς.

Επίσης γνωρίζετε ότι οι πόροι από το ειδικό τέλος 80% και του άρθρου 43 του Ν. 2065/1992 χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κατασκευή έργων ή την εξόφληση τοκοχρεωλυσίων δανείων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, που αφορά τις δύο δημοτικές ενότητες Κρανιδίου και Ερμιόνης, το ποσό του 80% ανέρχεται στο ύψος των 245.310,19€. Άρα δεν είναι δυνατό το τεχνικό πρόγραμμα να είναι της τάξεως μόλις των 31.000€.

Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία και κατευθύνσεις της κεντρικής διοίκησης περί αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής σχετικά με το ειδικό τέλος 80%, βάση της οποίας ανάλογα με τα έτη εφαρμογής του στις διαφορετικές δημοτικές ενότητες κάθε δήμου, χρειάζεται αναθεώρηση έως και κατάργηση.

Εμείς πιστεύουμε ότι ένα τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να είναι εξειδικευμένο και να αναφέρει με σαφήνεια τα έργα που είναι αναγκαία και απαραίτητα και πρέπει να εκτελεστούν κατά το επόμενο έτος στις δύο δημοτικές ενότητες Κρανιδίου και Ερμιόνης. Το τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να σχετίζεται με την επενδυτική προοπτική της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και πρέπει να αφορά έργα ύδρευσης, έργα αποχέτευσης και συστήματα αυτοματισμών. Δεν είναι δυνατό κανένα από τα 9 διαφορετικά δίκτυα ύδρευσης και 4 δίκτυα αποχέτευσης των κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας να μην απαιτούν αντικατάσταση, επέκταση ή εκσυγχρονισμό. Δεν νοείται ένα τεχνικό πρόγραμμα να μην συνοδεύεται από ένα πίνακα επενδυτικών δαπανών για το οικονομικό έτος 2022.

Άρα η ανυπαρξία ουσιαστικού και ρεαλιστικού τεχνικού προγράμματος οδηγεί στην πρότασή μας για ανάκληση της απόφασης 271/2021 και την ανάγκη να ξανασυζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. και με το δεδομένο ότι θα προκύψει νέο διοικητικό συμβούλιο μέσα στον Ιανουάριο με θητεία τα δύο επόμενα έτη, γιατί το απερχόμενο ολοκλήρωσε τη θητεία του στις 31/12/2021.

Β) Επίσης ζητούμε την παρέμβασή σας για την μη έγκριση της απόφασης 272/2021 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., γιατί ο προϋπολογισμός στηρίχθηκε σε ένα ανύπαρκτο τεχνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι προβληματικός, ελλειμματικός και πλασματικός.

Συγκεκριμένα:

· Στον κωδικό εσόδων 30 «Χρεούμενα πελατών» το ποσό ανέρχεται στο ποσό των 1.862.729,38€ και έχει αυξηθεί κατά 16% από το 2021 και κατά 35% από το 2020. Άρα αυτό δείχνει την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη μη εισπραξιμότητα των οφειλών των καταναλωτών προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

· Στον κωδικό εξόδων 53-98-00 «Λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις» που σχετίζεται με οφειλές στη Δ.Ε.Η. και κάλυψη δανείων το ποσό αυτό φτάνει το ιλιγγιώδες των 1.087.780€, ποσό εξωπραγματικό για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

· Συνεχίζεται η λογική της κατάτμησης έργων, εργασιών και προμηθειών απολύτως ιδίου αντικείμενου, τα οποία θα μπορούσαν να ενοποιηθούν και μέσω πρόχειρων διαγωνισμών να είχαν ανατεθεί με κέρδος τις προβλεπόμενες εκπτώσεις τέτοιων διαδικασιών και όχι αν γίνονται σκοπίμως στο όριο των απευθείας αναθέσεων. Παραδείγματος χάριν:

1) Οι κωδικοί 61-00-44 και 61-00-45 αφορούν ηλεκτρολογικές εργασίες με υλικά με σύνολο 30.000€.

2) Οι κωδικοί 62-07-31 «Χωματουργικά ύδρευσης» με 20.000€ και 62-07-32 «Χωματουργικά αποχέτευσης» με 10.000€ αφορούν σαφώς ομοειδείς εργασίες με σύνολο 30.000€.

3) Οι κωδικοί 62-07-38 «Υλικά ύδρευσης» με 30.000€ και 62-07-40 «Υλικά αποχέτευσης» με 10.000€ επίσης αφορούν σαφώς ομοειδείς εργασίες με σύνολο 30.000€.

· Στον κωδικό εξόδων 83-98-00 «Προβλέψεις μη είσπραξης παλαιότερων οφειλών» το ποσό ανέρχεται σε 769.020,17€, 111.000€ παραπάνω από τον περσινό προϋπολογισμό. Άλλη μία ένδειξη της πλασματικότητας του προϋπολογισμού.

· Επίσης η επιχείρηση δεν έχει προσαρμοστεί στην κείμενη νομοθεσία να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις της για τη χρήση του ρεύματος στα δημοτικά αντλιοστάσια και έτσι πληρώνει το ΝΠΔΔ – Δήμος Ερμιονίδας ακόμη μία φορά τις υποχρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. μέσω των ανταποδοτικών τελών, τα οποία προορίζονται για άλλους σκοπούς. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι το «Ηλεκτρικό ρεύμα» στον κωδικό 62.00 μειώθηκε κατά 40.000€ σε σχέση με το 2021 (από 240.000€ σε 200.000€). Και πάλι αυτό δείχνει την εικονικότητα του προϋπολογισμού.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την ανάκληση της απόφασης 272/2021 και την ανάγκη να ξανασυζητηθεί ο προϋπολογισμός του έτους 2022 σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως και το τεχνικό πρόγραμμα.

Συμπερασματικά η αναφορά μας βασίζεται ότι κατά τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για το οικονομικό έτος 2022 δεν τηρήθηκαν οι παρακάτω αρχές για τη σύνταξη ενός ορθού προϋπολογισμού:

· Η αρχή της ειδίκευσης του προϋπολογισμού και της ειδικότητας των πιστώσεων τόσο σε επίπεδο τεχνικού προγράμματος όσο και του προϋπολογισμού.

· Δεν τηρήθηκε η αρχή της ακρίβειας και της ειλικρίνειας του προϋπολογισμού.

· Δεν τηρήθηκε η αρχή της ρεαλιστικής εικόνας και της πραγματικής ισοσκέλισης του προϋπολογισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε την παρούσα αναφορά με σκοπό τη διασφάλιση του συμφέροντος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., του Δήμου και των δημοτών μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Τάσος Λάμπρου Παναγιώτης Αποστόλου

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ερμιονίδα: Στην τελική ευθεία η αποπεράτωση της ανάπλασης στη Μπάλτιζα

Published

on

By

IMG_7313

Στο Δημαρχείο Ερμιονίδας σήμερα Τετάρτη 12.01.2022 ανατέθηκε σε ανάδοχο και υπογράφηκε η Σύμβαση Κατασκευής του Έργου «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΜΠΑΛΤΙΖΑΣ», προϋπολογισμού 29.999,00 € με ΦΠΑ.

Το έργο αφορά στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της ανάπλασης με επιπλέον σταμπωτό δάπεδο και άλλες συναφείς εργασίες που περιγράφονται στην τεχνική έκθεση με σκοπό την αισθητική και πρακτική αναβάθμιση του σημείου αυτού, στο Πορτοχέλι.

Μέσα από την κατάθεση προτάσεων και την υλοποίηση έργων ολοκληρωμένων αναπλάσεων και σημαντικών έργων υποδομής σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, δημιουργείται μια δυναμική ανάπτυξης της περιοχής.

Οι Κοινότητές μας κάθε χρόνο που περνά, αλλάζουν όψη με έργα και παρεμβάσεις !

Στηρίζουμε την ανάπτυξη, συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια με επίκεντρο τα έργα, τις συντηρήσεις, τις επισκευές και τις αναπλάσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων των Κοινοτήτων της Ερμιονίδας. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση υλοποιώντας σημαντικά έργα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να αλλάζουμε προς το καλύτερο κάθε γειτονιά, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν να παρεμβαίνουμε στον βαθμό των δυνατοτήτων μας αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά κάθε γωνιά της ΟΜΟΡΦΗΣ Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος
Γιάννης Γεωργόπουλος

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΘΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μεταξία Κοντογιάννη συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο προς την κορυφή !

Published

on

By

271775097_3006823442872676_3094012387014564003_n
271823731_3006823499539337_8550288243876920065_n

Η Μεταξία Κοντογιάννη συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο προς την κορυφή !Αυτή τη φορά κατέκτησε την ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ στα 5200m του 8ου EVROTAS RAN.Την συγχαίρουμε και γι’ αυτό της το επίτευγμα και είμαστε δίπλα της σε ότι χρειαστεί. Το παράδειγμά της θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι νέοι του τόπου μας για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να αναδειχθούν μέσα από αυτόν !

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

404 rapid test σε Ναύπλιο και Άργος την Τρίτη 11/1 – Τι έδειξαν;

Published

on

By

rapid-23-768x480

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 142 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 63 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 29.074 rapid test και ανευρέθηκαν 2674 θετικά (9.17%).

Από τις 2674 περιπτώσεις, οι 1331 αφορούν άνδρες και οι 1343 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35.51 έτη.

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκαν δυο δράσεις σε Άργος και Ναύπλιο όπου διενεργήθηκαν συνολικά 404 rapid test και προέκυψαν 52 θετικά αποτελέσματα.
Αναλυτικά:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΡΓΟΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΑΝΑΗ-ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
196 rapid test με 20 θετικά (10.2%) αφορούν σε 11 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΝΑΥΠΛΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
208 rapid test με 32 θετικά (15.38%) αφορούν σε 16 άνδρες και 16 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Δήμος Ερμιονίδας: Προκήρυξη Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού

για την “Ανάπλαση & Ανάδειξη της οδού Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας”

Published

on

By

ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ερμιονίδας, σε συνέχεια του από 31.12.2020 Δελτίου Τύπου, σχετικά με την έγκριση της πρότασης που υπέβαλε στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ για χρηματοδότηση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών με τίτλο: «Ανάπλαση & Ανάδειξη της οδού Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας του Δ. Ερμιονίδας», σας ενημερώνει ότι πλέον από προχθές 10.01.2022 βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου η προκήρυξη του Διαγωνισμού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την 10.05.2022 κι έχει προϋπολογισμό 100.800,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Φορέας χρηματοδότησης του Διαγωνισμού είναι το Πράσινο Ταμείο του Υ.Π.ΕΝ. με την υπ’ αριθ. 201.5/2020 (ΑΔΑ: Ω7ΕΠ46Ψ844-ΥΘΡ) απόφαση ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» Α.Π.1: Αστική αναζωογόνηση – Χωρικός σχεδιασμός – Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί για το έτος 2020.

Η αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν, θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας με τους αναπληρωτές τους είναι ειδικοί επιστήμονες και θα έχουν ανακοινωθεί έως την 01.05.2022. Η απόφασή της είναι οριστική και δεσμευτική για την Διοργανώτρια Αρχή εφόσον δεν είναι αντίθετη με τους όρους της Προκήρυξης.

Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία που κατανέμονται ως εξής:

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ
39.060€
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ
28.644€
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ
19.096€

Πλέον των ανωτέρω βραβείων, δύναται να δοθούν έως τρεις (3) έπαινοι αντί του συνολικού ποσού των 9.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού είναι η εκπόνηση αρχιτεκτονικών ιδεών για την ανάπλαση μιας ολοκληρωμένης κυκλικής διαδρομής με μήκος μιας κατεύθυνσης ~5,50 χλμ., που περιλαμβάνει την οδό Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας του Δήμου Ερμιονίδας, που απαλλοτριώθηκε υπέρ του δημοσίου, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. ΑΒ1145/1172/72 (ΦΕΚ46/Δ/28.2.1972) απόφαση Νομάρχη Αργολίδας και τις συνδετήριες δημοτικές οδούς που οδηγούν στον όρμο της Μπάλτιζας εντός του οικισμού Πορτοχελίου. Το ήπιο ανάγλυφο της ευρύτερης περιοχής διευκολύνει την κατασκευή ενός ενιαίου ποδηλατοδρόμου / πεζόδρομου κυκλικής διαδρομής με συνδυαστικές χρήσεις αναψυχής, ο οποίος θα ενώνει τον Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Εκπροσώπων Εργατικών και Επαγγελματικών Οργανώσεων στη θέση «Βερβερόντα» με τον οικισμό του Πορτοχελίου (όρμος Μπάλτιζας).

Τα τεύχη του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας https://ermionida.gr/architektonikos-diagonismos-ideon-anaplasi-anadeixi-tis-odou-portocheliou-ormou-ververontas-sto-d-ermionidas/

Γραφείο Δημάρχου

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
272614272_5343082362387064_7304211996693238570_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ3 ώρες ago

Δ. Καμπόσος: “Σας παρακαλώ πολύ μην κυκλοφορείτε άσκοπα, το πάμε να δούμε αφήστε το!!!”
0 (0)

Corona Virus covid-19 illustration
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ4 ώρες ago

Ο ΕΟΔΥ 192 τα κρούσματα κορωνοϊού που κατάγραψε σήμερα 24/1 στην Αργολίδα
0 (0)

1100_84698d6d-185b-4499-ba04-11fc1ec5b7f2
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ4 ώρες ago

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει την Τρίτη 25/1 ο Δήμος Άργους Μυκηνών
0 (0)

xionikor-16012020-11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ4 ώρες ago

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες
0 (0)

ScreenHunter 2817
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ4 ώρες ago

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Υπάρχει «Ελπίδα» γι’ αυτό να προσέχουμε πάρα πολύ τις μετακινήσεις!
0 (0)

IMGP4335EUAGGELISTRIAS2007
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ10 ώρες ago

Ζευγάρι αλλοδαπών “έβαζε χέρι” σε τρόφιμα και ρούχα στο Συσσίτιο Ευαγγελίστριας
0 (0)

krousmata
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ10 ώρες ago

15χρονα παιδιά εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό στο Ναύπλιο
4 (1)

ARXEIO03-29-Σφαγεία-Διδύμων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ11 ώρες ago

Ερμιονίδα: Ενημέρωση για την μεγάλη κλοπή στα σφαγεία Διδύμων ζητάει ο Τάσος Λάμπρου
0 (0)

tromaras
ΑΘΛΙΤΙΣΜΟΣ13 ώρες ago

Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Τρομάρας
5 (1)

ΠΑΓΟΣ-ΚΡΥΟ-ΨΥΧΟΣ-ΚΑΙΡΟΣ-1
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ1 ημέρα ago

Με ακραίες θερμοκρασίες εισβάλει στην Αργολίδα το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Ελπίς”
0 (0)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE1 μήνα ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE1 μήνα ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

6567 2350
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Λυκουρέντζος: ΕΛ.Γ.Α.: 71 Εκατ. ευρώ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ.

xionikor-16012020-11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ4 ώρες ago

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες
0 (0)

Χιόνια στην Συρία και την Σαουδική Αραβία _ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 22_01_2022 _ OPEN TV 0-7 screenshot
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 ημέρα ago

Πρωτοφανής χιονόπτωση σε Συρία και Σαουδική Αραβία (βίντεο)
0 (0)

EuUsf4NWQAEAsrt
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ1 ημέρα ago

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Άργους Μυκηνών 24 και 25/1 λόγω κακοκαιρίας
0 (0)

xionia-ethniki-odos-
ΚΑΙΡΟΣ2 ημέρες ago

Οδηγίες προς τους οδηγούς από την ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για την επερχόμενη κακοκαιρία
0 (0)

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ5 ημέρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ5 ημέρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

ScreenHunter 2751
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ6 ημέρες ago

1η Ψηφιακή Παρακολούθηση και Τεκμηρίωση της Εξέλιξης του Έργου ΒΙΝΤΕΟ
5 (1)

tromaras (1)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

ΣΟΚ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τρομάρας – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του
5 (1)

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ1 εβδομάδα ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
0 (0)

Screenshot_5-3-696x346
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

Καιρός: Ο Διομήδης φεύγει, το ψύχος μένει – Οι περιοχές με παγετό την Παρασκευή
0 (0)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr