Πε. Σεπ 24th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Νίκος Λύτρας: «Πρέπει να ενισχυθεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων για να φτάσουν στο 2021

, που θα γίνει το ριμπάουντ»

Χαμένη τουριστικά θεωρεί τη φετινή χρονιά ο διευθύνων σύμβουλος των ξενοδοχείων «Neilson Buca Beach Resort» και «Neilson Messini Beachclub», Νίκος Λύτρας. «Οι συνέπειες είναι καταλυτικές. Ιδιαίτερα για επιχειρήσεις, όπως εμείς, που συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με ξένες αγορές, έχει χαθεί εντελώς η φετινή χρονιά. Η θέση μας είναι πολύ δυσχερής. Ακόμα κι όταν τελειώσει όλο αυτό, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Αυτή τη στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν καμία πτητική δυνατότητα και δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει μια κανονικότητα. Οι μεγάλοι tour operators ξεκινούν τον Ιούλιο, αλλά έχω μεγάλη αμφιβολία αν αυτό θα ισχύσει», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά ακυρώσεις, όπως μας είπε ο κ. Λύτρας, πολλοί πελάτες του εξωτερικού για Ιούλιο και Αύγουστο δεν έχουν ακόμα ακυρώσει ή μεταθέσει το ταξίδι τους για αργότερα, γιατί υπάρχουν πακέτα που εγγυώνται τις κρατήσεις και έτσι αισθάνονται ασφαλείς. Το πρόβλημα, όμως, είναι αν θα μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το ταξίδι. Επίσημα έχουν ακυρωθεί όλα τα πακέτα για Μάιο και Ιούνιο. 

Η μόνη ελπίδα φαίνεται να είναι ο εσωτερικός τουρισμός για φέτος. 

«Υπάρχει μια αισιοδοξία για “οδικές” κρατήσεις από τα Βαλκάνια. Η βόρεια Ελλάδα μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλες απώλειες, αλλά η Καλαμάτα δεν είναι από αυτές που θα επωφεληθούν από αυτό», συμπλήρωσε.

Η μετά κορωνοϊό εποχή είναι πολύ δύσκολη, όπως ήδη έχουμε καταλάβει όλοι, ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, ακόμα δεν μπορείς να κάνεις ακριβής εκτίμηση. «Η συνολική ζημία είναι συνάρτηση του τι θα γίνει και πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Πρέπει πρώτα να τελειώσει όλο αυτό, για να μετρήσουμε τις πληγές μας. Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση είναι σωστά. Από το Επιμελητήριο έχει γίνει μια πρόταση για ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού με voucher 1 δισ. ευρώ. Αυτό θα μπορούσε να δώσει μιαν ώθηση, μια πρόσκαιρη ενίσχυση για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι μια καλή πρώτη ένεση για τις τουριστικές επιχειρήσεις Ωστόσο, το μέγεθος της ζημιάς είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε πώς θα επαναφέρουμε τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών, ενώ σίγουρα τίθεται και θέμα ενίσχυσης των αεροπορικών συνδέσεων, καθώς φοβάμαι ότι θα χαθούν. Κανείς δεν ξέρει ποιες θα αντέξουν και θα είναι του χρόνου. Η Καλαμάτα είναι προορισμός που επαφίεται στις αφίξεις με αεροπλάνο και όχι στις οδικές», υπογράμμισε ο κ. Λύτρας.

Τέλος, επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων για να επιβιώσουν. «Του χρόνου θα είναι μια καλή χρονιά και θα μπορέσει να γίνει το “ριμπάουντ”. Αλλά οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν μέχρι τότε. Να ενισχυθεί η ρευστότητά τους για να φτάσουμε στο 2021 και να υπάρξει ανάκαμψη», κατέληξε.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook