ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

Ναύπλιο – Bραβεία και έπαινοι για μαθητικές ζωγραφιές

Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) Ναυπλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση στις 30 Νοεμβρίου, των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου από την οθωμανική υποδούλωση, διοργάνωσαν Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τον τίτλο: «Ταξίδι στην Ιστορία – όταν το παρελθόν συναντάται με το μέλλον».

Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής απευθύνθηκε στους μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ναυπλιέων, συμπεριλαμβάνοντας και τους μαθητές του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, καθώς επίσης και στους μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και Έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Πήραν μέρος στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 74 μαθητές/ τριες, οι οποίοι προέρχονταν από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής του Ναυπλίου. Τα έργα τα έκρινε κατά σχολική βαθμίδα και τάξη η κριτική επιτροπή.

Οι βραβευθέντες και τα έργα τους

Συνολικά για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης δόθηκαν 18 Βραβεία και Έπαινοι. Η κριτική επιτροπή και η πρόεδρος του Διαγωνισμού από κοινού, αποφάσισαν να τιμηθούν όλα τα Σχολεία τα οποία συμμετείχαν στο Μαθητικό Διαγωνισμό λαμβάνοντας τουλάχιστον Έπαινο συμμετοχής.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού Ζωγραφικής ορίστηκε από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, η κ. Μάγδα Μάρα – Εικαστικός – Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, καθηγήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας. Κριτική Επιτροπή, η οποία επίσης ορίστηκε από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ήταν: Η κ. Τίνα Γκιόλα – Εικαστικός – Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης. Η κ. Λαμπρινή Καρακούρτη – Ιστορικός Τέχνης, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Η. κ. Βασιλική Σαγκιώτη – Εικαστικός- Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 278