ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Την ώρα που η ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής γονατίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τα καθημερινά έξοδα έχουν γίνει εφιάλτης για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να στοχεύσει τους ανέργους και να προχωρήσει σε περαιτέρω ξήλωμα του πλαισίου στήριξής τους.

Έτσι, λίγο πριν την εκπνοή του 2023 τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με Κοινή τους Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εν μέσω εορτών (29.12.2023) καταργούν τρία σημαντικά επιδόματα, όπως αυτό που δινόταν μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων και το επίδομα στην περίπτωση επίσχεσης ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης/εκμετάλλευσης. Τα συγκεκριμένα επιδόματα λαμβάνονταν καιρό τώρα από ανέργους της χώρας και σκοπό είχαν να προσφέρουν, στο ελάχιστο, στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους, μέχρι να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Περαιτέρω, η θέσπιση με την ίδια ΚΥΑ επιδομάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως σε θύματα βίας – εμπορίας, σε απεξαρτημένα άτομα και σε γυναίκες- θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας, αν και αναγκαία, δε μπορεί να αποτελεί τον μανδύα για την περικοπή άλλων εξίσου σημαντικών επιδομάτων για τους ανέργους.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να απευθύνεται σε όλους και να καλύπτει κάθε ειδική ανάγκη που οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έχουν. Η αυθαίρετη «διαλογή» επιδομάτων της Κυβέρνησης της ΝΔ, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και απογυμνώνει την ισχύ του Κοινωνικού Κράτους.

Δυστυχώς, κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανάλγητη Κυβέρνηση, που σχέδιο της έχει τη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικά ασθενέστερων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Π. Τατούλης: Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τους πολιτικούς μας αντιπάλους

diktio

Συνάντηση Ανδριανού για τα έργα του Αναβάλου με Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες

diktio

Τάσος Λάμπρου – ΕΝΔΗΕΡ: Οι ευχές μας και το μήνυμα μας για τις δημοτικές εκλογές

diktio

Το ΔΙΕΚ Ναυπλίου αναβαθμίστηκε σε Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

admin

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΡΗΣ: Τα παιδιά είναι η δικιά μας ευτυχία και η ελπίδα όλου του κόσμου

admin

Ναύπλιο: Καθημερινές συναντήσεις του Δημήτρη Ορφανού με συλλόγους και φορείς

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ: Ανοίγουμε την Κυριακή το τριώδιο ποδηλατώντας χορεύοντας και τραγουδώντας

admin

Μίνωας Ένωση Κρητών Αργολίδας

admin

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών

diktio

“Αλλαγή Πορείας”: Πρωτοφανής προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Καμπόσου – Χιλιάδες κόσμου έδειξαν νίκη την Κυριακή

diktio

 Γιάννης Γεωργόπουλος:Παρευρέθηκα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κρανιδίου και της Χορευτικής Ομάδας .

admin

Σάλος και οργή με τον ΕΦΚΑ: Ντροπή – Κόβει τα φάρμακα – Δείτε σε ποιους και γιατί

admin