www.AggelosDritsas.gr
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κρανιδίου (Παράρτημα του ΣΔΕ Ναυπλίου) είναι Δημόσιο Σχολείο, στεγάζεται στο Γυμνάσιο Κρανιδίου και λειτουργείτο απόγευμα. 

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών (απόφοιτους Δημοτικού Σχολείου ή όσους δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο) και παρέχει απολυτήριο Γυμνασίου δωρεάν, μετά από διετή φοίτηση. Οι απόφοιτοι μπορούν κατόπιν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο, καθώς και στο Πανεπιστήμιοεάν το επιθυμούν.

Για όσους είναι διστακτικοί ως προς την εγγραφή τους ή θεωρούν πως στην ηλικία τους δεν υπάρχει πια περιθώριο για εκπαίδευση, απαντάμε πως όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας, έχουμε δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση η οποία θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα.

Η φιλοσοφία του ΣΔΕ αποβλέπει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης, με στόχο τη συνολική ανάπτυξη των
εκπαιδευομένων, την πληρέστερη συμμετοχή τους στο οικονομικό, κοινωνικό και
πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στο χώρο της
εργασίας.

Η εκπαίδευση στο ΣΔΕ αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους εκπαιδευόμενους εφόσον οργανώνεται γύρω από ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο διαμορφώνεται με βάσητην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευόμενοι σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες τους,με στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και την κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων(μαθαίνω πώς να μαθαίνω, συνεργασία, επικοινωνία, κλπ.).

Τα μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος είναι τα εξής:

1. Ελληνική Γλώσσα

2. Μαθηματικά

3. Πληροφορική

4. Αγγλικά

5. Κοινωνική Εκπαίδευση

6. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

7. Πολιτισμική-Αισθητική Αγωγή

8. Στοιχεία Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να διεκπεραιώσουν μια ερευνητική-διαθεματική εργασία (project), συνεργαζόμενοι σε ομάδες πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και επιλέγονται συλλογικά.

Τέλος, με τη βοήθεια Συμβούλου Ψυχολόγου και Συμβούλου Σταδιοδρομίας οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται και προετοιμάζονται για μια καλύτερη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται, επίσης εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις κλπ. καθώς και ομιλίες από ειδικούς πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24 συνεχίζονται όλο τον Σεπτέμβριο κάθε Πέμπτη 18.00–20:00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα: 6979791165, 6932195701 και στο e-mail:sdenafpl@sch.gr

Η γνώση ανήκει σε όλους, η μόρφωση δεν έχει ηλικία! Όλοι αξίζουμε μια Δεύτερη Ευκαιρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε θετικό κλίμα οι εκλογές της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. στην Αργολίδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ελληνική αντιπροσωπεία

AGGELOS DRITSAS

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961

AGGELOS DRITSAS

Δολοφονία : Πώς τα δύο αδέρφια σκότωσαν τον πατέρα τους

AGGELOS DRITSAS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Σ.Κ.ΤΙΡΥΝΘΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση σύγκλησης τακτικής συνεδρίασης Δημ. Συμβουλίου.

AGGELOS DRITSAS

Απολλώνειος Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκακίων

AGGELOS DRITSAS

Τι είναι το κάστρο της Πιάδας στην Νέα Επίδαυρο που αναστηλώθηκε

AGGELOS DRITSAS

Στις 29 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου έχει τη χαρά να προσκαλέσει γονείς, μαθητές και φίλους της εκπαιδευτικής κοινότητας

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Εκδήλωση στο Ναύπλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2025

AGGELOS DRITSAS

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS