ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κρανιδίου (Παράρτημα του ΣΔΕ Ναυπλίου) είναι Δημόσιο Σχολείο, στεγάζεται στο Γυμνάσιο Κρανιδίου και λειτουργείτο απόγευμα. 

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών (απόφοιτους Δημοτικού Σχολείου ή όσους δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο) και παρέχει απολυτήριο Γυμνασίου δωρεάν, μετά από διετή φοίτηση. Οι απόφοιτοι μπορούν κατόπιν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο, καθώς και στο Πανεπιστήμιοεάν το επιθυμούν.

Για όσους είναι διστακτικοί ως προς την εγγραφή τους ή θεωρούν πως στην ηλικία τους δεν υπάρχει πια περιθώριο για εκπαίδευση, απαντάμε πως όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας, έχουμε δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση η οποία θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα.

Η φιλοσοφία του ΣΔΕ αποβλέπει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης, με στόχο τη συνολική ανάπτυξη των
εκπαιδευομένων, την πληρέστερη συμμετοχή τους στο οικονομικό, κοινωνικό και
πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στο χώρο της
εργασίας.

Η εκπαίδευση στο ΣΔΕ αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους εκπαιδευόμενους εφόσον οργανώνεται γύρω από ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο διαμορφώνεται με βάσητην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευόμενοι σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες τους,με στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και την κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων(μαθαίνω πώς να μαθαίνω, συνεργασία, επικοινωνία, κλπ.).

Τα μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος είναι τα εξής:

1. Ελληνική Γλώσσα

2. Μαθηματικά

3. Πληροφορική

4. Αγγλικά

5. Κοινωνική Εκπαίδευση

6. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

7. Πολιτισμική-Αισθητική Αγωγή

8. Στοιχεία Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να διεκπεραιώσουν μια ερευνητική-διαθεματική εργασία (project), συνεργαζόμενοι σε ομάδες πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και επιλέγονται συλλογικά.

Τέλος, με τη βοήθεια Συμβούλου Ψυχολόγου και Συμβούλου Σταδιοδρομίας οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται και προετοιμάζονται για μια καλύτερη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται, επίσης εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις κλπ. καθώς και ομιλίες από ειδικούς πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24 συνεχίζονται όλο τον Σεπτέμβριο κάθε Πέμπτη 18.00–20:00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα: 6979791165, 6932195701 και στο e-mail:sdenafpl@sch.gr

Η γνώση ανήκει σε όλους, η μόρφωση δεν έχει ηλικία! Όλοι αξίζουμε μια Δεύτερη Ευκαιρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εγκαίνια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κρανιδίου παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμα σε Super Market, σχολικά κυλικεία και κρεοπωλείο στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα «πληρώνονται» τα επιδόματα Ιανουαρίου σε 715.458 δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

Ζητείται delivery από το coffeelab Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2024»

AGGELOS DRITSAS

Την Τετάρτη 24/4 στο Ναύπλιο η κηδεία του Αναστάσιου Ν. Μπουραζάνη

AGGELOS DRITSAS

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου, για τον εμπρησμό ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για το κύμα καύσωνα: Έρχονται 43αρια

AGGELOS DRITSAS

Η Λιτανεία της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ρόδος | Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο ΚΕΔΕ | Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ11 – ΠΡΟ ΜΙΝΙ (γεν. 2014 και μικρότεροι).

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Σούρας: Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος – Συγκλονίζει το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του

AGGELOS DRITSAS