www.AggelosDritsas.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι ερευνητές της Apple περιγράφουν λεπτομερώς έναν νέο τρόπο εκτέλεσης της AI σε συσκευές όπως το iPhone

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να διευκολύνει την Apple να φέρει μια λειτουργία τύπου GPT στο iPhone.

Οι ερευνητές AI της Apple λένε ότι έκαναν μια τεράστια ανακάλυψη στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) σε συσκευές της Apple όπως το iPhone χωρίς να χρησιμοποιούν τόνους μνήμης. Οι ερευνητές αντ’ αυτού φέρνουν τα LLMs στη συσκευή χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική μνήμης flash, αναφέρει το MacRumors.

Σε ένα ερευνητικό έγγραφο με τίτλο “LLM in a Flash: Efficient Large Language Model Inference with Limited Memory,” οι ερευνητές σημειώνουν ότι στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων, η αποθήκευση flash είναι πιο διαδεδομένη από τη μνήμη RAM που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την εκτέλεση των LLMs. Η μέθοδός τους λειτουργεί με τη χρήση του windowing, δηλαδή την επαναχρησιμοποίηση κάποιων δεδομένων που έχουν υποστεί επεξεργασία για να μειωθεί η ανάγκη για συνεχή ανάκληση μνήμης, και με τη δέσμη γραμμών-στηλών, η οποία περιλαμβάνει την ομαδοποίηση των δεδομένων ώστε να μπορούν να διαβαστούν ταχύτερα από τη μνήμη flash.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η μέθοδος αυτή επιτρέπει στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να εκτελούνται σε διπλάσιο μέγεθος από τη διαθέσιμη μνήμη στο iPhone, κάτι που οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι 4-5 φορές ταχύτερο από ό,τι στους τυπικούς επεξεργαστές (CPUs) και 20-25 φορές στους επεξεργαστές γραφικών (GPUs).

Οι ερευνητές σημειώνουν: “Αυτή η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανάπτυξη προηγμένων LLMs σε περιβάλλοντα περιορισμένων πόρων, επεκτείνοντας έτσι την εφαρμοσιμότητα και την προσβασιμότητά τους. Πιστεύουμε ότι καθώς οι LLMs συνεχίζουν να αυξάνονται σε μέγεθος και πολυπλοκότητα, προσεγγίσεις όπως αυτή η εργασία θα είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού τους σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών και εφαρμογών”.

Το επίτευγμα ανοίγει δυνατότητες για την τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone. Η Apple φημολογείται ότι στοχεύει να συμπεριλάβει κάποια μορφή AI στο iPhone στα τέλη του 2024. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει εξαγοράσει αρκετές εταιρείες AI για να δημιουργήσει το δικό της προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της εταιρείας τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ακολουθήσει μια αργή, “προσεκτική” προσέγγιση για τη δημιουργία προϊόντων AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έχει πάει η καταγγελία σύννεφο με τις παραλίες

AGGELOS DRITSAS

Απαντά με απαγορευμένο βίντεο ο Μητσοτάκης για το βραβείο του

AGGELOS DRITSAS

Live Παρουσίαση Ψηφοδελτίου νίκης για τη ”Νέα Πελοπόννησο” του Π.Τατούλη σήμερα στις 19:00

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΝ – Διακοπή Υδροδότησης λόγω βλάβης της ΔΕΗ

AGGELOS DRITSAS

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Νέο Δ.Σ. της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αργολίδας (Ε.ΒΙΟ.ΑΡ.)

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Επαναλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Λυγουριού μετά από μια δεκαετία

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

AGGELOS DRITSAS

 Βρήκαν 320 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες

AGGELOS DRITSAS

Κατέληξε και το μωράκι- Διπλή τραγωδία για την οικογένεια μετά το τροχαίο στη Λυγαριά

AGGELOS DRITSAS

Την πίτα του έκοψε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ : Βανδαλισμός στο νεκροταφείο .. Πες μου ……..Πόσο πολύ άρρωστο μπορεί να είναι το μυαλό σου .

AGGELOS DRITSAS