ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι ερευνητές της Apple περιγράφουν λεπτομερώς έναν νέο τρόπο εκτέλεσης της AI σε συσκευές όπως το iPhone

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να διευκολύνει την Apple να φέρει μια λειτουργία τύπου GPT στο iPhone.

Οι ερευνητές AI της Apple λένε ότι έκαναν μια τεράστια ανακάλυψη στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) σε συσκευές της Apple όπως το iPhone χωρίς να χρησιμοποιούν τόνους μνήμης. Οι ερευνητές αντ’ αυτού φέρνουν τα LLMs στη συσκευή χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική μνήμης flash, αναφέρει το MacRumors.

Σε ένα ερευνητικό έγγραφο με τίτλο “LLM in a Flash: Efficient Large Language Model Inference with Limited Memory,” οι ερευνητές σημειώνουν ότι στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων, η αποθήκευση flash είναι πιο διαδεδομένη από τη μνήμη RAM που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την εκτέλεση των LLMs. Η μέθοδός τους λειτουργεί με τη χρήση του windowing, δηλαδή την επαναχρησιμοποίηση κάποιων δεδομένων που έχουν υποστεί επεξεργασία για να μειωθεί η ανάγκη για συνεχή ανάκληση μνήμης, και με τη δέσμη γραμμών-στηλών, η οποία περιλαμβάνει την ομαδοποίηση των δεδομένων ώστε να μπορούν να διαβαστούν ταχύτερα από τη μνήμη flash.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η μέθοδος αυτή επιτρέπει στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να εκτελούνται σε διπλάσιο μέγεθος από τη διαθέσιμη μνήμη στο iPhone, κάτι που οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι 4-5 φορές ταχύτερο από ό,τι στους τυπικούς επεξεργαστές (CPUs) και 20-25 φορές στους επεξεργαστές γραφικών (GPUs).

Οι ερευνητές σημειώνουν: “Αυτή η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανάπτυξη προηγμένων LLMs σε περιβάλλοντα περιορισμένων πόρων, επεκτείνοντας έτσι την εφαρμοσιμότητα και την προσβασιμότητά τους. Πιστεύουμε ότι καθώς οι LLMs συνεχίζουν να αυξάνονται σε μέγεθος και πολυπλοκότητα, προσεγγίσεις όπως αυτή η εργασία θα είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού τους σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών και εφαρμογών”.

Το επίτευγμα ανοίγει δυνατότητες για την τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone. Η Apple φημολογείται ότι στοχεύει να συμπεριλάβει κάποια μορφή AI στο iPhone στα τέλη του 2024. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει εξαγοράσει αρκετές εταιρείες AI για να δημιουργήσει το δικό της προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της εταιρείας τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ακολουθήσει μια αργή, “προσεκτική” προσέγγιση για τη δημιουργία προϊόντων AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επιλογή υποψηφίων για τα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής Άργους

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα ποδόσφαιρο Γ΄ Εθνικής: Νίκη για Παναργειακό – Ήττα για Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Μάθε που ψηφίζεις

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: 70 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων

AGGELOS DRITSAS

7ος Δρόμος Καραθώνας – Αρβανιτιάς _ Μια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Κλειστά τα καταστήματα για τον εορτασμό του Αγίου Αναστασίου

AGGELOS DRITSAS

Νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών ο Γιώργος Σαρρής

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται το ενιαίο πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας

AGGELOS DRITSAS

“Ιστορικά της Τσακώνικης Διαλέκτου”: Στο Λεωνίδιο παρουσιάζεται το βιβλίο του αείμνηστου ιερέα Ηλία Ψαρολόγου

AGGELOS DRITSAS

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με χρέη στον ΕΦΚΑ

AGGELOS DRITSAS

Περίπατος στο Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη

AGGELOS DRITSAS

«Ημέρας της Αστυνομίας» από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS