Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι νέες αντικειμενικές αξίες βγάζουν εκτός επιδομάτων χιλιάδες φορολογούμενους

Published

on

3652208

Οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα ενεργοποιηθούν από την Πρωτοχρονιά του 2022, αναμένεται να βάλουν «φωτιά» σε μια σειρά από επιδόματα που χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια.

Η αύξηση των τιμών θα οδηγήσει σε μπαράζ φόρων αλλά και σε χαμένα επιδόματα για χιλιάδες πολίτες, όπως είναι το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

​​​​​​​Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, το οικονομικό επιτελείο αναζητά τη «φόρμουλα» η οποία θα διατηρεί τα κοινωνικά επιδόματα στα ευάλωτα νοικοκυριά και στους μικρομεσαίους.

​​​​​​​Τη λύση αναμένεται να δώσει η 18μελής επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία σχεδιάζει τον νέο ΕΝΦΙΑ, αλλά και τους 20 φόρους που επηρεάζονται από τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο

Εκτός του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ θα κινδυνεύσουν να βρεθούν το επόμενο έτος χιλιάδες δικαιούχοι, λόγω της αύξησης στις αντικειμενικές αξίες. Ένας άγαμος θα πρέπει να διαθέτει συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του έως 120.000 ευρώ, ενώ για τις οικογένειες το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.

Επίδομα θέρμανσης

Σε δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης το 2022, καθώς η φετινή έκτακτη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων φαίνεται πως δεν θα ισχύσει το επόμενο έτος, όταν και θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες αντικειμενικές αξίες.

​​​​​​​Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας αυξάνεται φέτος στα 180.000 ευρώ από τα 130.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 300.000 ευρώ από 250.000 ευρώ για τον έγγαμο δικαιούχο. Συνεπώς, η επαναφορά των κριτηρίων στα επίπεδα που ορίζει ο νόμος θα αποτελέσει και πάλι το 2022 τη βάση υπολογισμού για την ένταξη στο επίδομα θέρμανσης.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

​​​​​​​Πρακτικά, ένα νοικοκυριό σε μια λαϊκή συνοικία της Αττικής που θα δει την αντικειμενική αξία του σπιτιού του να εκτοξεύεται λόγω της αναπροσαρμογής των τιμών, κινδυνεύει να χάσει το κρατικό βοήθημα, καθώς θα ενεργοποιηθούν οι «κόφτες» που προβλέπει ο νόμος. Ετσι, μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να έχει στην κατοχή της ακίνητο αξίας έως 135.000 ευρώ.

Με βάση τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες, για ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών στο Χαϊδάρι η τιμή του ακινήτου άγγιζε τα 105.000 ευρώ. Ωστόσο, μετά την αύξηση της τιμής ζώνης κατά 46,2% στα 1.900 ευρώ/τετραγωνικό, η αξία του ακινήτου εκτοξεύεται στα 152.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει το κρατικό επίδομα.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Για τρεις μήνες θα ισχύουν τα πιστοποιητικά νόσησης

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η οποία συμφώνησε πως όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα έχουν λήξη έως 31 Ιανουαρίου του 2022 ενώ, όσα έχουν εκδοθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έχουν τρίμηνη διάρκεια.

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews για τρίμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης.
 Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα οποία όμως θα προηγηθεί πρόταση της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδεχτούν.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμών δύο ταχυτήτων:
-Στους άνω των 60 η ισχύς του πιστοποιητικού θα είναι για επτά μήνες
-Για όλους τους υπόλοιπους η ισχύς θα είναι εννέα μήνες

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

216 άτομα σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Πόσοι νοσηλεύονται στην Αργολίδα

Published

on

By

nosoko

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 264 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 37.683.

Αναλυτικά καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 63, στην Π.Ε. Αρκαδίας 27, στην Π.Ε. Κορινθίας 74, στην Π.Ε. Λακωνίας 36 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 64.

Με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 7 Δεκεμβρίου- συνολικά 216 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 13 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 23, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 28, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 53 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 27 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 72 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Θετική εξέλιξη για τα πορτοκάλια στην Αργολίδα – Παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

Published

on

By

IMG_20211208_220724

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027.
Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

“Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών – και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.