ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι motherboards της MSI και της ASRock θα υποστηρίζουν πλέον 256GB RAM

Η MSI λέει ότι πρόκειται να ενεργοποιήσει την υποστήριξη για 256GB μνήμης RAM στις motherboards της μέσω μιας ενημέρωσης BIOS.

Ψάχνετε να τοποθετήσετε ακόμα περισσότερη μνήμη RAM στην motherboard σας; Η MSI και η ASRock ετοιμάζονται να ενημερώσουν τα προϊόντα τους ώστε να υποστηρίζουν συνολικά έως και 256GB μνήμης DDR5.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τη μέγιστη χωρητικότητα μνήμης RAM στα πιο πρόσφατα προϊόντα μητρικών τους καρτών, ώστε να υποστηρίζουν 64GB μνήμης ανά υποδοχή DIMM.

Αυτό σημαίνει ότι οι PC builders μπορούν να εισάγουν έως και 256GB μνήμης RAM σε μια μητρική κάρτα με τέσσερις υποδοχές ή έως 128GB σε μια μητρική με δύο υποδοχές. Η MSI προσθέτει ότι ετοιμάζεται να αυξήσει τη μέγιστη χωρητικότητα RAM μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης BIOS για τα συμβατά προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, η ASRock αναφέρει ότι επεκτείνει την υποστήριξη σε μητρικές κάρτες Intel 700 series και AMD AM5. “Επιπροσθέτως, δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε την υποστήριξη για τη μονάδα μνήμης 64GB DDR5 σε περισσότερες μητρικές κάρτες με διάφορα chipsets”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η είδηση έρχεται καθώς οι χρήστες των high-end desktop επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Threaripper της AMD, μπορούσαν ήδη να εγκαταστήσουν ακόμη περισσότερη μνήμη RAM στις μητρικές τους κάρτες με οχτώ υποδοχές. Σύντομα και οι mainstream καταναλωτές θα μπορούν να προσθέσουν περισσότερη RAM στο σύστημά τους.

Παρόλα αυτά, η μέγιστη χωρητικότητα των 256 GB είναι σίγουρα υπερβολική για τους μέσους χρήστες, όταν οι τελευταίες μητρικές κάρτες μπορούν ήδη να υποστηρίξουν έως και 192GB RAM. Αλλά τόσο η MSI όσο και η ASRock λένε ότι η αναβάθμιση θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους PC builders να κάνουν ακόμη μεγαλύτερο multi-tasking τους επιτραπέζιους υπολογιστές τους. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ανοίξουν δεκάδες καρτέλες στον Chrome χωρίς να γονατίσουν το σύστημά τους.

Ωστόσο, οι εταιρείες δεν έδωσαν πολλές λεπτομέρειες. Παραμένει ασαφές ποια συγκεκριμένα μοντέλα μητρικών καρτών θα λάβουν την αναβάθμιση. Φαίνεται όμως ότι τόσο η MSI όσο και η ASRock ενεργοποιούν την υποστήριξη, ώστε οι μητρικές πλακέτες να μπορούν να εγκαταστήσουν τη μνήμη DDR5 Fury Renegade της Kingston, η οποία μπορεί να φτάσει τα 64GB ανά stick RAM. Τα στιγμιότυπα οθόνης που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν επίσης τη μνήμη RAM 256GB να λειτουργεί πάνω στην μητρική Pro X670-P WiFi της MSI και στις μητρικές Z790 Nova WiFI και X670E Taichi της Asrock.

Επικοινωνήσαμε με τις Asus και Gigabyte για να δούμε αν σκοπεύουν να υποστηρίξουν επίσης τις χωρητικότητες RAM 256GB και θα ενημερώσουμε το άρθρο μας αν λάβουμε απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συσκευαστήριο στα Λευκάκια Ναυπλίου ζητάει προσωπικό και οδηγό

AGGELOS DRITSAS

Από τις 21 Ιανουαρίου σε εφαρμογή! Στείρωση ή αποστολή DNA αλλιώς… 1.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Μεταφέρονται οι αφετηρίες του ΚΤΕΛ Αργολίδας στο Ναύπλιο λόγω του “Παλαμηδείου Άθλου”

AGGELOS DRITSAS

Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Ομ. Ξυνή – Διομήδης Άργους | 20η Αγωνιστική Handball Premier 2023/24 live

AGGELOS DRITSAS

Αυτή την Κυριακή κολυμπάμε για καλό σκοπό !!

AGGELOS DRITSAS

Αυτές τις ημέρες κάποιοι άνθρωποι εργάζονται παραπάνω για να κρατήσουν καθαρό το Δήμο μας

AGGELOS DRITSAS

Προσωπικό για το τμήμα service ζητάει κατάστημα εστίασης στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Παραδοσιακό ζωντανό ολοήμερο γλέντι στις Μυκήνες με τρεις ξεχωριστές ορχήστρες

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινούν τα δρομολόγια των λεωφορείων προς την ΚΑΡΑΘΩΝΑ την Δευτέρα 17 Ιουνίου

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια ημέρα ποίησης σήμερα

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος στη συνέλευση ΤΟΕΒ Ιρίων: Απαράδεκτη η απόφαση για διακοπή του ρεύματος στο κεντρικό Αντλιοστάσιο

AGGELOS DRITSAS

Πονοκέφαλος στους Δήμους της Αργολίδας: Σε επιπλέον 600χλμ οδικού δικτύου η αποκομιδή απορριμμάτων

AGGELOS DRITSAS