ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι motherboards της MSI και της ASRock θα υποστηρίζουν πλέον 256GB RAM

Η MSI λέει ότι πρόκειται να ενεργοποιήσει την υποστήριξη για 256GB μνήμης RAM στις motherboards της μέσω μιας ενημέρωσης BIOS.

Ψάχνετε να τοποθετήσετε ακόμα περισσότερη μνήμη RAM στην motherboard σας; Η MSI και η ASRock ετοιμάζονται να ενημερώσουν τα προϊόντα τους ώστε να υποστηρίζουν συνολικά έως και 256GB μνήμης DDR5.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τη μέγιστη χωρητικότητα μνήμης RAM στα πιο πρόσφατα προϊόντα μητρικών τους καρτών, ώστε να υποστηρίζουν 64GB μνήμης ανά υποδοχή DIMM.

Αυτό σημαίνει ότι οι PC builders μπορούν να εισάγουν έως και 256GB μνήμης RAM σε μια μητρική κάρτα με τέσσερις υποδοχές ή έως 128GB σε μια μητρική με δύο υποδοχές. Η MSI προσθέτει ότι ετοιμάζεται να αυξήσει τη μέγιστη χωρητικότητα RAM μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης BIOS για τα συμβατά προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, η ASRock αναφέρει ότι επεκτείνει την υποστήριξη σε μητρικές κάρτες Intel 700 series και AMD AM5. “Επιπροσθέτως, δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε την υποστήριξη για τη μονάδα μνήμης 64GB DDR5 σε περισσότερες μητρικές κάρτες με διάφορα chipsets”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η είδηση έρχεται καθώς οι χρήστες των high-end desktop επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Threaripper της AMD, μπορούσαν ήδη να εγκαταστήσουν ακόμη περισσότερη μνήμη RAM στις μητρικές τους κάρτες με οχτώ υποδοχές. Σύντομα και οι mainstream καταναλωτές θα μπορούν να προσθέσουν περισσότερη RAM στο σύστημά τους.

Παρόλα αυτά, η μέγιστη χωρητικότητα των 256 GB είναι σίγουρα υπερβολική για τους μέσους χρήστες, όταν οι τελευταίες μητρικές κάρτες μπορούν ήδη να υποστηρίξουν έως και 192GB RAM. Αλλά τόσο η MSI όσο και η ASRock λένε ότι η αναβάθμιση θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους PC builders να κάνουν ακόμη μεγαλύτερο multi-tasking τους επιτραπέζιους υπολογιστές τους. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ανοίξουν δεκάδες καρτέλες στον Chrome χωρίς να γονατίσουν το σύστημά τους.

Ωστόσο, οι εταιρείες δεν έδωσαν πολλές λεπτομέρειες. Παραμένει ασαφές ποια συγκεκριμένα μοντέλα μητρικών καρτών θα λάβουν την αναβάθμιση. Φαίνεται όμως ότι τόσο η MSI όσο και η ASRock ενεργοποιούν την υποστήριξη, ώστε οι μητρικές πλακέτες να μπορούν να εγκαταστήσουν τη μνήμη DDR5 Fury Renegade της Kingston, η οποία μπορεί να φτάσει τα 64GB ανά stick RAM. Τα στιγμιότυπα οθόνης που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν επίσης τη μνήμη RAM 256GB να λειτουργεί πάνω στην μητρική Pro X670-P WiFi της MSI και στις μητρικές Z790 Nova WiFI και X670E Taichi της Asrock.

Επικοινωνήσαμε με τις Asus και Gigabyte για να δούμε αν σκοπεύουν να υποστηρίξουν επίσης τις χωρητικότητες RAM 256GB και θα ενημερώσουμε το άρθρο μας αν λάβουμε απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δράση ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια στο Λύκειο Κρανιδίου

diktio

Ισχυρός σεισμός στην Αργεντινή

diktio

Ο Δήμος Επιδαύρου και φορείς μας καλούν τα Χριστούγεννα στο Λυγουριό

diktio

Σύλληψη φυγόποινου στο Ναύπλιο για κλοπή – Τρεις κλοπές ποδηλάτων εξιχνιάστηκαν στο Άργος

diktio

Πού πάνε τα πλαστικά σκουπίδια στην Ελλάδα;

admin

“Νέα Πελοπόννησος”: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα (βίντεο)

diktio

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Κωστούρου στο Ναύπλιο

diktio

Μπήκαν «πωλητήρια» σε ξενοδοχεία σε Τολό και Ναύπλιο τον Σεπτέμβριο

diktio

Γ΄ Εθνική: Αλλαγές στο πρόγραμμα ομάδων του 3ου ομίλου της 7ης αγωνιστικής

diktio

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή το βράδυ, 31 Δεκεμβρίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

diktio

Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας: Αδικαιολόγητα χαμηλές οι τιμές στην Αργολίδα

diktio

Κατάσχεση καταδυτικού και αλιευτικού εξοπλισμού από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

diktio